Idag vaknade vi till en gnistrande vit trädgård och strålande sol. Vilken fin dag!
Jag hade bokat upp mig under förmiddagen med en direktsändning hos P4 Halland. De ville komma hit och hänga lite i mitt växthus, dricka te och prata om mitt jobb.
Jag tycker det är roligt och viktigt och prata om vad jag gör i mina verksamheter. Kan tänka mig att det finns en del ganska romantiserade missuppfattningar kring vad en bloggare verkligen gör på en arbetsdag…

“Går runt lite i sin trädgård, klämmer på lite på några blad, fotar, dricker kaffe och skriver sedan glatt om det i sociala medier för vem som helst att ta del av.”

“Är det ens ett jobb” muttrar någon och surar över alla orättvisor i världen.

Ja, ni som känner mig här och följer mig flitigt vet naturligtvis att jag jobbar mycket och har många verksamheter som jag driver vid sidan av att publicera inlägg här på Krickelin. Det är roligt att beskriva branschen och prata om sociala mediers enorma kraft i samhället.

Jag tog tillfället i akt och städade bort tomatplantorna från odlingsbädden.

Anna Carlsson hade med sig mick och spelade in direkt via en app på telefonen. Sjukt smidigt!
Vi var dock lite oroliga för batteriet i kylan – jobbigt om det hade lagt av…hahahaha…

Jag bjöd på Roiboste, clementiner och mandlar. Så mysigt att sitta här inne med tända ljus på fårfällar. Måste verkligen skaffa fler fällar att lägga i dagbädden.

Det var så vackert med frosten som skapade fantastiska kristallmönster i spindelväv på glasväggarna och små talgoxar och grönfinkar som hoppade runt på taket.
Inspelningen gick bra, det var fyllt av musik och två nyhetssändningar också så jag pratade inte hela tiden. Vill du lyssna så finns det här.

Jag sa hejdå till Anna och började städa upp efter oss.
Men innan jag bar in brickan i köket så gosade Boris och jag i dagbädden. Han får inte ligga i sofforna inne i huset och var supernöjd över att få ligga och mysa här en stund.

Sedan hämtade jag upp dessa hos tryckeriet och grämde mig lite över att jag hade så mycket på min to do -lista när det var så fantastiskt väder.

Du vet väl att Kustfolk äger rum nu till helgen? En kreativ marknad med en mängd fina deltagare. Kom och besök oss vetja.

Fast jag hade bestämt mig för att lägga lunchtimman på en promenad med en vän så jag fick ändå en härlig stund i solen.

Boris var nöjd såklart. Han blev överraskad av tre rådjur och stack iväg som ett skott över klippor och branta stup. Vilken tok!
Tur jag lyckades kalla in honom.

Det är en utmaning att ha en labrador på nio månader. Mer arbete och engagemang än jag räknat med. Ibland vill jag bara stänga ute hundjäkeln och låsa dörren faktiskt. Men en mer kärleksfull krake är svår att finna så han blir förlåten alla gånger. Han tycker bara lite synd om sig själv när han blir uttråkad och vill visa det med att käka upp våra skor och glasögon.
“Det går över om tre år” sa min vän idag och jag låtsades som jag inte alls hörde…

Kommentarer till “Krickelin i radio

 1. hejhej, vilka härliga bilder!

  Finns det någon länk till den där radiointervjun? Jag har precis startat min blogg och skall väl motvilligt erkänna att jag, när bloggfenomenet kom för x antal år sedan och min vän blev hooked direkt, avfärdade henne och bloggarna med “varför läsa om någon annans liv när man kan leva sitt eget..” Nu några år senare har jag all respekt för “di där bloggarna”.
  Jag minns att Ebba von Sydow skrev för ett par år sedan. Hon var med i en paneldebatt hos publicistklubben för ett par år sedan med bland annat Janne Josefsson och Alex Schulman. Stina Dabrovski var moderator. Fy för vad förbannad jag blev och fortfarande kan bli när jag tänker tillbaka på det. Fruktansvärt respektlöst..
  Men som sagt jag har precis startat min blogg och det är så himla kul, om än tidskrävande, jag älskar varje sekund.. även om jag skriver 99% av alla inlägg på natten då jag äntligen har lite tid över (en 1åring en 4åring..)
  Phu det bli långt det här, oavsett finns det någon länk till intervjun vore jag tacksam, hade varit kul att lyssna på någon av “di där bloggarna”…

  KRAM

  (Länk till debatten som faktiskt förutom hur de behandlar Ebba och Alex då, är väldigt intressant..

  https://www.youtube.com/watch?v=nWqCJg18C4U)

 2. Såg på din stories att du skulle vara i radion så satt och lyssnade medan jag jobbade vid köksbordet, klokt och inspirerande som alltid.
  Ha en fin dag,
  Kram Caroline i Kph

 3. Ha,Ha ville bara saga att jag tycker du ar sa rolig och arlig….som att fa en ny bebis,eller hur?
  Kram pa er bada!

   1. Åh jag vet PRECIS vad du går igenom – har en Ridgeback på 6 månader som åker ut på blocket vilken dag som helst. 😉

    Brukar jämföra honom med en skrikande treåring som inte får sin vilja fram i affären med ett runtdrivande ungdomsgäng som bara hittar på jävligheter.. hahah. typ så! Och Ridgebacks växer tydligen inte upp förrän de är minst 2 år… giv mig styrka!

    https://www.instagram.com/sophiamaulephoto/

Kommentarer stängda