La Belle Vue köket – del 2

Det här är det vackraste köket jag sett. jag älskar prick allt med det. Allt från små utsnidade hjärtan i köksluckor till de djupröda kakelplattorna.  Inget kan osa mer hemtrevnad och oängslighet än detta.

Hej till mörka snickerier, torkade buketter på krok, vin i korgar och svart kylskåp.

Ja, välkommen in i köket hos La Bellle Vue. Här fixas smaskiga frukostar och goda middagar.

Jag tycker så mycket om spetsgardinerna man finner i vart och vartannat fönster. Och golven – de ger liksom en extra tyngd till alllt i hela huset.

Det är inte ofta man ser rött kakel i de skandinaviska köken – men det här mustiga och klassiska valet är inte tokigt alls. Det känns faktiskt alltid aktuellt och inte något som går ur tiden. Men vi är ofta ganska försiktiga med färg när det gäller färg på kakel – men titta, kulören på kakelvalet gör ju otroligt mycket för köket.

Men sluta – börjar gråta över hur fint. Fattar ni hur mycket tankar, energi, planering och arbete det ligger bakom att skapa en sådan här vacker miljö? Varenda lilla detalj är unik, handplockad och utvald med omsorg av Yvonne. Är full av beundran.

Brickorna till kaklet och de blågrå luckorna. Mums!

Ok, en bild till på det vackra kaklet och spisen innan vi gr upp på övervåningen.

Den handmålade trappuppgången. Lilla fågeln där på grenen.

Här fortsätter givetvis magin. På övervåningen har de fyra rum att övernatta i för deras gäster.

Gulligt badrum.

Spetsgardiner, magiskt ljusinsläpp, den vackra sängen och golvet.

Linnemorgonrockar för gästerna att använda i de  inbyggda garderoberna. Älskar dessa element för övrigt.

Den här tapeten är ljuvlig – ska fråga Yvonne vart den kommer ifrån. Dem gifter sig väldigt fint med den handmålade trappen.

Och här har vi de handmålade fåglarna igen – på den lilla byrån i ett av rummen.

Kika in imorgon igen så visar jag mer från La Belle Vue.

Kommentarer till “La Belle Vue köket – del 2

 1. Åh där var vi i somras och njöt lugnet! Underbart B&B och underbara värdar. Förstår att ni klickar och ser fram emot vad ni ska hitta på tillsammans.

 2. Så fina inspirerande bilder! Jag älskar din redigering med vintagekänslan! 👏🏻🧡

 3. Du tar bedre interiørbilder enn hva man finner i noe magasin eller annen blogg. Ja takk til mer av dette, belysningen, utsnittene, du får liksom fanget rommets stemning!

  1. Hej Ola,
   Tänker du på den redigering jag valt att göra?

   Just nu tycker jag om att ge foton en vintageton med mycket skuggor och en del kornighet. Uppskattar du inte det så får det stå för dig men kvalitén på mina bilder är det inget fel på 🙂 Vi kanske har olika smak bara.

 4. Tänk att ni hittar varandra! Inte så konstigt, förstås; det finns många inspirerande beröringspunkter i din och La Belle Vues inredning! Jag följer er båda och springer runt i vår lilla by nära Neffies iklädd tunna dusters från FGL så fort möjlighet ges;) Öga för det unika och vackra har både du och Yvonne!

 5. Inspiration minsann – så otroligt fint och underbart du delar med dig. Får nästan en. Bygga om känsla – tack för din fina blogg ❤️

Kommentarer stängda