Välkommen till La Belle Vue via min lins.

I slutet av september åkte jag till den lilla byn Neffiès för att besöka La Belle Vue – jag har följt deras verksamheten under många år och drömt om att få besöka dem.
Verksamheten drivs av supergulliga paret Yvonne och Micke och jag slås alltid av Yvonnes målande beskrivningar om livet i Frankrike, relationerna i den lilla byn, hennes kunskap och den otroligt vackra omgivningen hon bjuder på via sitt konto @labellevueneffies
Är också ett stort fan av inredningsstilen så det har verkligen kliat i mig – jag ville uppleva detta.

Resan var bokad året innan och planerad under våren men pandemin kom i mellan så jag sköt upp resan till hösten. Vi var Covid-positiva hemma hos oss i början av juni så vi hade ingen oro över att bli sjuka eller bidra till smittspridning.

Jag har rest en del i Europa men har aldrig landat så mjukt och fint som i just Neffiès.

Byn är otroligt vacker och så gulligt pittoresk med ett litet torg där ostronbilen, fruktståndet och ostkillen dukar upp sina stånd på torget i närheten av kyrkan. Borgmästarens röst ekar hemtrevligt i högtalarna om morgonen, gränderna är klädda i vackra brända kulörer, gröna växter och ett harmoniskt lugn som landar alldels mjukt i bröstet.

På torsdagar serverar Yvonne och Micke en god middag för sina gäster och då bjuds det på ostron, musslor och det godaste vita vinet jag någonsin smakat, Picpoul de Pinet, som kommer från deras trakt, Languedoc.
Vindodlingarna som omger byn ger fantastisk utsikt och vi hade möjlighet attt besöka en av vinmakarna och och strosa runt i hans omgivningar.

Så fint att få reda på att han sprejar sina plantor med lavendelolja, planterar små träddungar för småfåglar att gömma sig i från rovfåglar och skapar skydd för fladdermöss som äter skadeinsekter. Mycket kärlek och kunskap bakom. Känner djup respekt inför arbtetet med att skapa biodynamiska viner.

Entrén till La belle Vue. De har skapat en oas och ögonen ploppar nästan ur av all inspiration.

Sixten. Finaste lilla sällskapet.

Golvet, de mörka snickerierna och all tung antik linne som fyller stället skapar en fin balans.

Ute på terassen – i denna dagbädd låg jag med en bok så ofta jag kunde.

Eller så tog jag en simtur här. Dagen då jag plockade fram kameran rev höstvindarna över Nefffies och löven föll över poolen. Temperaturen håller runt 20 grader den här tiden på året.

Uteköket – jag har sparat ner bilder på just det här köket på Pinterest flrea gånger då jag fixat med vårt egna utekök. Så fint med alla växter, tyget och ljusslingan.

Inne i salongen – här finns det många blickfång för ögat att landa på.

Älskar det målade snickeriet som ger en tyngd, smågrupperna att slå sig ner i och all konst.

Till häger ovanför soffan hänger två tavlor fulla med torkade blommor – detta fick mig att ta tag i mitt lilla projekt med att torka trädgårdens blomster här hemma och förhoppningvis får jag till något liknande.

Jag har tagit jättemånga foton och tänker dela upp det i lite olika inlägg. Ikväll postar jag mer bilder från detta kök tillsammans med….

… övervåningen och dess rum. Trapphuset upp är handmålat av en konstnär i trakten och det är Yvonne som skapat idén till mönstret.

Under söndagen kikar vi in i rummet bakom dessa dörrar där jag bodde och så delar jag också med mig av bilder från Yvonne och Mickes privata del av fastigheten.
Så himla glad att jag fick knäppa några foton i den miljön för den var otroligt inspirerande  – har redan tagit med mig inspirationen till att smycka både butik och mitt egna hem med stora torkade växter.

Våra olika verksamheter har spännande samarbeten på gång och jag längtar efter att kunna dela med er när allt landat bra.

På återseende. Ha en fin lördag nu.

Kommentarer till “Hos La Belle Vue – del 1

  1. Tack för denna lilla “visning” !!!

    Så behagligt och autentiskt hem, älskar såna här bilder som talar ett annat språk än stylade och hopplöst stereotyp inredningar ..( förstår naturligtvist att det är mycket tanke och kärlek bakom varje detalj men att hitta ett eget språk som till talar själen inte trender det är magi )

    -Å älsk på trappmålningen, den idén kom som skänkt från ovan för mig som i hundra år velat gör något fin i mitt trapphus men backat pg av helt noll inspiration…Ser så fram emot att få kika runt lite till i detta hem/

    Ha det gott mvh Mia/

  2. Underbar stämning på hela stället, men köket verkar ta priset. Ser fantastiskt ut! Jag håller på att renovera mitt eget kök och är nästan beredd att ändra mig och riva ut allt. Men bara nästan. 😄 Ser fram emot kommande inlägg!

Kommentarer stängda