Åh – jag utlovade det tredje inlägget från La Belle Vue denna söndag men en kommentar angående mina bilder fick mig att tappa farten och jag var tvungen att redigera om alla bilder igen… ghaaaa….

Jag vet. Helt idiotiskt av mig men jag så jäkla skör just nu så varenda liten negativ pust åt mitt håll får mig att känna mig värdelös. Jag vältrar mig i min egen dålighet och ifrågasätter min egen existens i detta offentliga forum… Det går över och allt blir bra. Men de där bilderna är inte klara att publicera än så då vet ni. Tänkte det var bäst att bara berätta varför och vara ärlig.

Jag ägnade flera timmar i vår trädgård idag. Appen visade regn men Varberg bjöd på härlig sol hela dagen och vi njöt av havsbad, lång promenad och våffla vid Kallbadhuset. Nu sjunger dahliorna på den sista refrängen så det gäller att plocka in och frossa i dem ordentligt.

Underbara  – inte sant?

Nej, nu ska jag jobba upp den där kassa självkänslan igen med massa familjemys, lång middag och tidig läggning med serien Schitt’s Creek.

Måste ladda massa pepp inför för kommande vecka.
För då ska jag bland annat
-hålla privat coaching för ett företag på måndagen
-hålla digital föreläsning för Jane Norrbotten på tisdagen
-inventera  och hålla i en teprovning på onsdagen
-skapa ny liksviditetsbudget under torsdagen
-ha pop-up i Hanna Wendelbos ateljé på fredagen
-få besök av Livsjournalen som signerar sin bok hos oss på lördagen
-och möta upp ett kvinnligt nätverk på en heldag ihop under söndagen.

Kommentarer till “Om självkänslan

 1. Kör på! Du är grym och bilderna fantastiska. Jag blir sjukt sugen på att åka till Frankrike och vill göra om mitt kök med rött kakel och solmogna tomater.

  Allt gott!
  Anna

 2. Du har et helt eget bildespråk som skiller seg ut i havet av andre på nett, å kunne uttrykke seg så personlig og artistisk gjennom foto er en sjeldenhet. Jeg elsker bildene dine, ikke hør på noen andre enn din egen stemme når det gjelder ditt kreativt uttrykk. Der er du helt klart ekstremt talentfull, det er jo derfor vi er her inne alle sammen. 🙂

  1. Tusen tack – jag har jobbat med detta massa år nu så jag vet att det går upp och ner. Mest ner när pms och motgångar blandar ihop sig i en röra , hahaha, kram

 3. Hej! Jättetråkigt att kommentaren tog dig så hårt. Vi är så många som är positiva till dina bilder. I all välmening så tror jag att du ska försöka vänta med att svara på den typen av kommentarer, så att det inte blir ett bitskt svar i stunden. Självklart har du all rätt att bemöta tråkiga kommentarer men bättre att avvakta och fundera igenom hur du kan svara lugnt och sakligt, inte i affekt. Allt gott!

  1. tack för feedback – jag upplever det inte som jag svarade bitskt, utan tyckte jag formulerade mig väldigt sakligt.
   Men jag tar till mig av det du skriver och ska verkligen tänka på att vara ännu mer ödmjuk och lugn i min framtoning.
   Allt gott.

 4. Älskar älskar älskar dina bilder! Jag är själv fotograf och kan ifrågasätta mig själv då och då men att jämföra oss och ta åt oss av vad andra tycker är vår värsta fiende. Vi måste börja tro på det vi göra och strunta i att det finns de som inte tycker om det vi visar. Det finns bilder för alla och alla kommer inte gilla det man gör. Men låt inte det påverka. Vi får bara jämföra oss med oss själva. <3

  1. Hej Emma,

   Tack snälla -ja, då förstår du precis vad jag menar. Livsfarligt att börja jämföra sig och ta åt sig, det begränsar mig verkligen när jag jag in i dessa mörka tankar om mitt arbete. Antar att det kommer med jobbet som kretör dock.

   tack för pepp

 5. Ååå, håper ikke du endrer din måte å fremstille/redigere bilder på. Jeg har bare lest din blogg og IG i kun et år, men ble helt forelsket i måten du komponerer bilder på. Du vet, følelsen som bare fyller deg med at ; det er jo sånn her det skal være! Fargene, det duse, det vakre, energien. Jeg blir virkelig inspirert av dine bilder, både ditt hjem, veksthuset😍 , Klco, blomster og hav.
  Jeg har til og med begynt å like blått, en farge jeg aldri (virkelig aldri) har hatt noe godt forhold til.
  Vær så snill, fortsett akkurat som du er og gi oss den inspirasjonen som bare kan deles når det kommer fra hjertet🧡

 6. Hvordan noen kan ha noe å utsette på dine bilder er et mysterium. Jeg synes de uten unntak er utrolig vakre og meningsfulle. Takk for at du skriver og fotograferer!

  1. Smaken är som baken – alla behöver inte gilla det jag gör. Det är bara jobbigt att höra då man själv är nere på botten och kryper runt i sin egen skit 😉 Jag reder mig. kram

 7. Ditt bildspråk är fantastiskt och så väldigt mycket ditt eget! Jag älskar att titta in hit, både för dina bilder och dina ord!
  Vet att självkänslan blir låg ibland, men titta på planeringen för din vecka: tänk vad DU har åstadkommit!!!
  Kram

  1. Ja – shit. Jag måste skärpa mig med en gång – allt blir bra.
   Jag duger och allt det där. Men ibland så är man mest bara en olycklig härva av massa misslyckanden mitt i allt – också. kram till dig Victoria

 8. Dina foton från föregående inlägg är ju så stämningsfulla och vackra! Finns absolut inget att anmärka negativt på.. hur är det ens möjligt! Sättet du fotar på passar verkligen in med känslan du vill förmedla. Du gör helt rätt i att följa just din känsla. Det är ditt hantverk, ditt unika uttryck, ja helt enkelt Du! Fortsätt stolt framåt. Kram

 9. Tänk vad negativa saker kan påverka oss. Hoppas du mår finare idag. Jag tycker det är mer än fantastisk att få ta del av gratis inspiration och vackra bilder, härlig inslag – mm. Tack för allt fint du skriver o delar.

  1. Tack snälla -ja, jag är av personlighetstypen som är väldigt glad och fylld av energi eller extremt låg och ledsen, snarare förtvivlad-känsla. Då är det jobbigt när något negativt kommer inklämt mitt i all jobbighet.
   Tur att det förstnämnda är det som fyller mest av min tid 😉

 10. Fullt förståeligt att du tog åt dig. Så himla klumpigt ställd fråga (gick tillbaka för att läsa nu för jag blev nyfiken på vad det var). Sedan är det ju så lätt för någon utomstående att säga “ta inte åt dig” men det hjälper sällan den som känner att pilen träffat en rakt i hjärtat. Fint att du är så transparent kring detta och du ska veta att jag (och säkert många med mig) uppskattade känslan i bilderna på föregående inlägg från stället du besökt! Kram

  1. Tack – ibland kan det vara bra att dela att man mår kass och famlar i mörkret i de här forumet. Allt kommer bli bra såklart. Det rinner av. kram

Kommentarer stängda