Kalla det trendspaning eller vad du vill, men när jag var i Paris på inköpsresa så var det färg, humor och glädje som helt plötsligt bredde ut sig bland inredningstrenderna. Vi stod och fingrade på cocktailglas med snurrade fötter, tallrikar med skaldjur målade upp på och bordstabletter i alla dess former och färger. Tidigare hade jag kanske bara fått huvudvärk av ovan dukning men nu känner jag bara att den är skoj och ger mig massa energi.

Min analys – vi behöver ha lite kul nu – för det är för jobbigt runt om.
Pandemi, krig, inflation, stor oro inom politiken, ökade klyftor i samhället, elpriser och boräntor som får vem som helst att vilja dra täcket över huvudet.
Vi behöver lite glädje i vår vardag och inte vara så allvarliga. Vi behöver slappna av.

Går man in på Artilleriet så möts man av fantastiska snickerier i rosa och ett dukat bord fyllt av härliga kulörer, former och en stor dos humor. Jag blir glad!

Kikar man runt i mitt flöde och det jag sparar ner i mina mappar är det likadant. Hej brokiga bokhyllor, mattor i varierade kulörer omlott och möbler på oväntade platser i rummet.

Hej till ljusblått, mintgrönt, rosa, mönstrade kuddar och häftiga sänggavlar.

Känns helt rätt att såga av trädet och bära in för att sätta det i vas – eller hur?
Nu vill alla odla perukbuske i sin trädgård under 2023, inte sant?

Här maxar vi allt. Hur rätt känns det inte?!

Man förstår att man fiskar efter “rätt” när man ser Marie Olson Nylander lansera den här kollektionen med Ellos – håll utkik efter släpp den 8 mars.  Rosa mönstrad sänggavel och sängkappa – kan inte var mer i tiden.

Och ja, visst ingår det uttrycksfulla sängkläder i samma kollektion. Detta är verkligen tiden för den som inte är så sparsmakad, minimalistisk och beige i sin smak. Jag älskar det.

Varför inte måla en trappa likt detta?

Måla i alla fall ett rum rosa, visst?

Det går att ha denna stil men lite mer stilrent – fattar ni vad jag menar? Som denna bild.
Känns mer exklusivt stilrent fast i färg, inte sant?

Vågar ni er på mer färg och mönster i hemmet inför 2023?

bild 1 , 2 , 3 4, 5 , 6,   7, 89, 10, 11 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Låt lekfullheten ta plats efter tunga år

 1. Har läst någonstans att man inte ska ha vitt inomhus för att man blir pigg av vitt, tänk snö en trött vinterdag för att pigga upp oss, men tydligen gör vitt oss så pigga så vi känner inte av hur vi mår så det blir paradoxalt i vårt prestationssamhälle, man målar vitt för att orka mer men istället så får man bakslag. Tänker att färgerna inomhus borde följa dygnsrytmen. Mörkblått i sovrum, ljusblått i barnrum, rosa i vardagsrum o kanske kök , grönt e ju också trevligt. Men beige är såklart mer jordat än vitt, men jag tror Kristin att du har en sån känsla för när något är fel eller rätt i omgivningar och det är därför du gör tillägg med färg, för det är intuition och gör människan gott❤️

 2. Fina inspirerande bilder!
  Har precis plöjt massa romantiska komedier från 80/90-talet och tycker att bilderna påminner om inredningen då. Lite mer lekfullt, mönster, färg, stora lampor, blommor osv. Vi kanske är påväg tillbaka dit?

 3. Underbart! Detta har jag längtat efter att se. Inredningstrenden i Sverige tycks ha varit så dominerad av en beige sparsmakade som ser identisk ut i alla hem som visas upp, och som kräver väldigt dyra möbler men ingen fantasi.

 4. Jag älskar färg och mönster, men mer dova färger. Har du sett filmen Only lovers left alive? Vi inreder ungefär så, brokigt, gammalt, murrigt, böcker, musikinstrument, konstnärsmaterial överallt, orientaliska mattor, men med mycket ljusinsläpp. Eklektiskt kanske det kallas?

  1. Obs! Vill tillägga att ingenting är dekor, allt används. Vi gillar att måla, fota, lira elgitarr och fiol i en salig blandning:)
   Önskar dig en strålande solig dag med vind som nyper lagom hårt i kinderna för att man ska vakna till inför en ny vecka:

 5. Godmorgon,
  Underbart inlägg och tillåtande inredning när man har barnbarn och djur..älskar det ! Följer House and Garden som har inredning i samma stil. Ha en fin dag
  Inger

 6. Målade hallen rosa i höstas. Bästa beslitet jag gjort på länge! Älskar att komma hem och mötas av en liten färgbomb 🩷