Det är måndag morgon och jag sveper ett glas citronvatten, smörjer in ansiktet med en olja och maler kaffebönor. Det är dags att brygga dagens första kopp kaffe.
Rutinen är likadan varje dag då jag vaknar och det är bland det tryggaste jag vet att hålla fast vid mina viktiga vanor för att få en bra start på dagen.
Där kommer kaffekoppen eller rättare sagt muggen in. Jag häller upp dagens första kaffe i muggen med fyrklövern på. Ibland tar jag den med ögat men den rymmer ett par centiliter mindre och passar mer till efter lunch de få gånger jag får för mig att ta en kopp då. De båda har jag köpt vid olika tillfällen i Astier Villates butik i Paris – som ett minne efter resan. Och jag har lovat mig själv att besöka butiken varje gång jag är i staden och skaffa mig själv en liten samling.
Det är en vacker liten butik belägen rätt nära Louvren och då man strosar runt bland finheterna där inne och får för sig att ta upp  telefonen för att knäppa en bild som minne eller till Instagram så blir man vänligt och bestämt tillsagd – ingen fotografering tack! Jag undrar varför – vad är de rädda för – att människor ska sprida deras design och uttryck i butiken? Eller vill de gå mot strömmen – skapa en snackis om att de minsann är för fina och coola för sociala medier? Eller vill de skapa mystik – de vill inte dela upplevelsen på Instagram utan låta människor komma och upptäcka den live? Det är fint, absolut, men inte helt unikt såklart för coola butiker finns det gott om nu för tiden.

Tillbaka till mina muggar i skåpen här hemma. Efter promenad med hund så kommer jag hem runt nio och då tar jag dagens andra nybryggda kopp – det blir den rosa muggen vid detta tillfälle, Absolut! På eftermidadgen dricker jag matcha latte ellet te i min stora mugg med K på.
Har du också olika muggar som bara är dina för olika tillfällen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Vilken mugg väljer du till kaffet?

 1. på morgonen är det koppar som gäller, på jobbet och på eftermiddagen alltid glas 🙂

 2. Alltid!
  Som regel kopp med skål. Stor kopp til te og litt mindre til kaffe. Jeg bruker gammelt engelsk porselen som gjør meg glad🥰

 3. Absolutt! Jeg velger ofte den koppen som “snakker” til meg. Men den må være stor om morgenen, og litt mindre til ettermiddagskaffen. Noen kopper er kun til te, – kunne aldri funnet på å drikke kaffe av det som er selvdefinert som tekopp! 😉

 4. Så fina koppar!
  Den rosa är väl Ingrid Unsöld ?(osäker på stavning) hälsar keramikern. Väljer också kopp efter humör men alltid en stor till morgonkaffet… oftast av mina egna.

 5. Att Parisbutiken inte vill riskera att synas i sociala medier med bilder tagna där deras butikskänsla inte speglas i fotot, dvs foton där butiken inte kommer till sin rätt? Alla kunder har inte blicken för det, förmågan som du har. Efter egen husförsäljning, fotografering och folder, och med en önskan om att fotot skulle spegla verkligheten, drar jag egen parallell här, men gissar såklart.
  Sportintresserad – klarade han sig igenom de nio milen?

  1. Du har förmodligen helt rätt i att det är detta som ligger bakom – men kan ändå inte begripa eftersom det också hade spridits väldigt mycket vackra bilder från miljön.
   Jag driver ju butik själv och är väldigt tacksam när folk plockar upp sina telefoner och vill sprida att de varit där.

   Men stort NEJ till att sprida bilder från någons hem när man är på visning – fy bubblan. Tycker också det är jobbigt då andra fotar mitt hem för ajg tappar totalt kontrollen över hur det blir porträtterat och känns så privat. Så jag både fattar och inte fattar – hahaha.

  2. Och ja!!! Min Jonas tog sig runt de nio milen på 06.44 – helt otroligt prestation enligt mig. Jag tror han hade som mål att komma runt 7 timmar så han var riktigt nöjd.
   Full av beundran!

  1. Haha, samma här! Men alltid en stor mugg på morgonen, resten av dagen är det Muminmugg som gäller😁