Från igår då jag började skriva.
Den åttonde i åttonde och jag tar en extra stor klick jordnötssmör i gröten, häller sista havremjölken i tredje koppen kaffe, sätter en böngryta på spisen att koka, lägger både ansiktmask och kramar in en hårkur i långt sommarhår. Hans viner utanför. Vilken jävel till storm.Vad är det frågan om? Blir så trött….

Jag stirrar ut i min trädgård och tänker att allt går åt helvete nu. De stackars solrosorna som nu är två meter höga och mina Hamari Gold som precis börjat blomma som stora gyllene solar ut i blomsterbäddarna. Ska vara glad om både växthus och äppelträd står kvar imorgon för nu blåser det tjugofyra sekundmetrar utanför mitt köksfönster.

Låt mig drömma oss bort. Jag har ändå bokat av både träning och destinationsfotografering idag så jag har någon timme eller två över.

Låt oss drömma oss bort till den franska lilla byn och värmen. Till en liten vinterträdgård där den avsågad vintunnan står och väntar på att jag ska plantera ett stort olivträd.

Jag undrar hur högt vildvinet har växt nu. Har det slingrats sig upp över huset?

Soluppgången här. Tornseglarna som flaxar och sjunger i skyn prick hela dagen tills solen går ner igen.

Jag skata med mig två lampor som tar för sig lite mer vid sängen här. Jag planerar och drömmer i huvudet om hur jag ska ska fixa när jag kommer hit igen.

Vägarna här ska målas i en varm beige kalkfärg. Den gamla väggmålningen från 1800-talet får vara kvar. Då kanske jag också får ordning på komposition och placering av tavlor…

Det blå köket. Här ska det lagas jättemycket mat och jag längtar efter att brygga min första kopp morgonkaffe här och sedan ta med den till sängen igen eller ut på terassen.

Kanske sätter jag alla dessa i ramar. Eler så låter jag dem vara kvar med enkla spikar rakt in i den gamla tapetserade väggen. Vi får se.
Drömmarna dröms vidare. Hoppas ni har en fin dag och att ni tog er igenom stormen utan för mycket förstörelse runt om.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Låt oss drömma oss bort till en liten by i södra Frankrike

  1. Så fint! Gick in här på bloggen för att jag hade en oro i kroppen över en grej och det finns alltid lugna/nde foton hår. Och yes, när blicken landade på den varma morgonsolen så pustade jag ut och kom ihåg en lapp jag skrivit och som jag hade tänkt titta på varje morgon nu när jag ska kliva ut ur en stressig situation och hålla kursen. Jag har vacker morgonsol hemma också men ibland behövs en annans blick för att förmedla lugnet som faktiskt finns överallt runt en. Alltid. I naturen och jag tycker solen som faller in är just naturen om du hajar. Sorry flummig comment men tänker att eftersom du delar din konst här i bl.a. fotoform så kanske du uppskattar att ta del av ett ögonblick när den landar i nån. Ha en fin kväll.

  2. Det är fint att få se bilder på ert vackra hus! Älskar särskilt golven. Så mycket personlighet i det huset!