Life hacks – Januari

Hoppas du har en fin helg. Jag har kombinerat jobb med mysigt häng tillsammans med barn och grannar. Idag fick jag ut killarna i trädgården och vi hjälptes åt att städa upp ordentligt. Sedan fick mellankillen för sig att vi skulle köpa en mus som skulle få flytta in i hans rum. Kanske tur att djurbutiken hade stängt så vi hinner tänka igenom det en gång till… Ibland blir vi lite väl spontana här hemma.

Har samlat ihop lite fina Life Hacks här till bloggen – grejer jag använder flitigt nu i slutet av januari.

Jackan under jackan. Hur bra får det bli!
Eller det är ju en väst i och för sig. Men att ha denna räddaren under jackan under kalla dagar har varit underbart. Hatar att frysa.

Fin också ju. Denna blommiga sak är från & Other Stories. 

En annan sak.  Jag har en ordentligt mörk utväxt i min blonda page. Jag tycker det är ganska fint och drar mig  för att gå och göra nya slingor. Men håret ser smutsigt och fett ut bara någon dag efter hårtvätt.
Jag tvättar bara håret någon gång i veckan för att jag märker att jag får bättre hårkvalité av det. Så tog mitt torrschampo tog slut och istället för att köpa nytt så testade jag potatismjöl i hårbotten. Blev ju till och med bättre än torrschampo faktiskt…

Funkar med majsstärkelse, mixade havregryn och barnpuder också.

Och kallpressad kokosolja. Kan inte leva utan.
Bra till allt. I matlagning, krama in i hårtopparna och smörja in hela kroppen.

Har du något bra life hack att tipsa om? Lämna gärna en kommentar här under och dela med dig till oss andra.

Kommentarer till “Life hacks – Januari

  1. En pall i duschen. Som de har i Japan. Perfekt om man är trött, har ont i nacken eller ska fila fötter tex.

    1. Jag gör den på 1dl bikarbonat, 1dl kokosolja och 1dl potatismjöl. Jag blandar i en glasburk med lock. Du kan ta i lite citron om du vill.

  2. Tack för bra tips! MEN allt jag undrar är varifrån den snygga skinnväskan (bakom dig i spegeln) är ifrån? Vilken drömväska! Och tack för en alltid lika vacker, ärlig och välskriven blogg ❤️ Jag hoppas så på att kunna ta en tur till Varberg i vår och kolla in FGL Store! Kram

  3. Om man, som jag, använder ingefära i tid och otid har jag två: förvara den i frysen – blir så mycket enklare att riva när den är fryst! Och skala den med tesked. Låter lite konstigt, men man slipper skala bort halva roten som man lätt gör med kniv och det blir enklare att komma åt i alla skrynklor och vrår. Mina bästa life hacks 🙂

Kommentarer stängda