Funderingar på måndagen

Nu är vi redan i slutet av januari och jag känner att jag inte har kickat igång året på riktigt än. Kanske är det vistelsen på Sri Lanka som försenade det hela en aning. Lite av detta funderar jag på idag.

 • Hur många semlor kan jag äta under denna vecka utan att må dåligt…?
 • Varför prioriterar jag inte min träning just nu? Slarvigt och dumt.
 • Hackad färsk ingefära och gurkmeja tillsammans med pressad citron och honung i hett vatten är verkligen gott. Räddar mig denna årstid. Lovar mig själv en liter om dagen – minst.
 • Ska jag göra min egen deodorant. Funkar det verkligen?
 • Ska jag åka till Stockholm nästa vecka? Oklart.
 • Får jag bara gjort tre saker på min lista idag ska jag vara nöjd. Det  andra kommer stå kvar på listan imorgon…
 • Passar på att läsa Underbara Claras senaste krönika en tredje gång… Hon är min idol!
 • Håll huvudet kallt och fokusera nu Kristin!
  Har mycket på gång och en del stora förändringar på jobbfronten inom de närmsta veckorna och jag behöver styra upp allt. Förstår inte varför jag letar nya serier och dammsugar köket hela tiden när jag egentligen måste köra huvudet ner i datorn och få koll på grejer.
 • Jag tänker på hur jag växte upp och hur barnen har det i skolan. På den massutbildning som är skapad för att passa alla. Vilket det inte gör, inte alls faktiskt.
  Det är väldigt många som mår dåligt i skolan. Jag har inte det rätta svaret på hur vi ska kunna skapa en miljö som passar alla – men vi måste prata mer om detta. Försöka se ur alla individers perspektiv.
  Har saxat lite ur “A quest for success” där Ashkan Fardost säger:
  “Skolan är byggd för ett industriellt samhälle men vi håller på att gå där ifrån. Skolan borde fokusera på att utbilda värdeskapare. Och vad behöver du för färdigheter för det?
  Jo, kreativitet, empati och tro på din idé samtidigt som du står emot omvärldens nedklankande kommentarer. Skolan dödar kreativiteten på en gång, du får inte blomstra och vara den individ du är – alla ska in i det här massproduktionsledet..,”
  Ta dig tid att kolla på hela klippet – Jag tyckte det var riktigt intressant.
 • Sofia Draco är så cool – detta värmer mig.
 • Det fanns inga möss. Bara frysta…. (!)
  Vi köpte en svart hamster istället. Måste köpa salladsblad och ett hjul den kan springa runt i.

Vad tänker du på idag?

Kommentarer till “Funderingar på måndagen

 1. Härlig läsning. Idag har jag tänkt mycket på varför min mage beter sig märkligt. Är det något jag ätit? Något jag är orolig för?
  Har även tänkt på mitt jobb som jag älskar, men där jag känner att jag inte räcker till. Vem ska jag prioritera nu? Det är bra att reflektera, man får nya infallsvinklar. Men man kan också bli galen. Kram

 2. Åh vilket härligt inlägg. Det där med skolan är ju så himla tänkvärt. Jag gick i skolan på 70-talet, hade svårt att sitta still och svårt att koncentrera mig på det jag läste. Funkade ju inte alls och så enkelt att känna sig värdelös. Men det är ganska häftigt att nästan alla stora entreprenörer knappt har gått i skolan. För många egna idéer förmodligen som inte alls passar in. När mina barn gick i skolan på 00-talet kunde jag ändå märka att det hänt en del men de gick i friskola som jag tror har kommit en aning längre?! Men så mycket kreativitet det finns att ta tillvara på.

  Gissar att du jobbar bäst under press och väntar in tills du bara måste får det gjort.

  Tankar är härligt men kan också vara påfrestande. Kram!

 3. Så himla härligt att det inte bara är jag som prokrastinerar på det här viset – och som resultat tänker i loopar på det här viset! Måste ju faktiskt ha lite självdistans ibland 😉

 4. Härlig läsning som gör mig glad ! Hoppas du haft en underbar återhämtningsperiod i värmen! Så härligt att få följa med på den resan med vackra bilder och härlig läsning! Jag blir glad! Håller med dig gällande skolan och att det är en miljö som inte passar alla! Och ja en lösning på den måste hittas så att glädjen växer i barnen och viljan samt glädjen att gå dit skapas. Det är många år som ska tillbringas där! Viktigt ämne! Kul med en hamster! Själv tänker jag inte på så mycket! Lät gott med den varma drycken , kanske jag ska prova och träningen ja den får vi inte glömma bort viktig för kropp och knopp! ❤️

 5. Jag tänker att jag vill renovera gästtoan, vad man ska äta för nått gott i veckan?, ska jag behålla tröjan jag köpte i helgen-har jag råd? eller borde ungarna få nya kläder istället?, när ska jag åka till fjällen?, kan det vara gott med avokadochokladmousse? Tvätten-är den hängd? När ska jag hinna träna i veckan? Kan inte alla bara få må bra och vara friska!! Gillar jag mitt jobb? Typ så snurrar min hjärna på…

  1. Tack för dina tankar! Jag har inte testat den där moussen heller… måste! Tack för att du påminde mig om tvätten förresten. Ja, gillar du ditt jobb? Ibland är det bra att tänka över det där…
   kram K

 6. Deodoranten funkar! Om du menar sån man blandar av kokosolja, maizena och bikarbonat och doftsätter med eterisk olja!

 7. Tänker på om jag ska baka muffins på svarta bönor, kan det verkligen vara gott på riktigt?

  1. What!? Ja, kan det verkligen vara gott? Lagar massa “nya” grejer nuförtiden. En del är kalasbra och en del smakar skit faktiskt… hahaha, men man måste ju prova. Bara gört!

 8. Gillar såna inlägg, intressant att läsa lite spontana tankar tycker jag! Själv tänker jag på att det är tråkigt att vår niomånaders bebis ska skrika så mycket varje gång det är nattning, att jag är trött på husmanskost, att jag vill till kallbadhuset innan vintern är över, att jag ska köpa tulpaner på fredag.. och en massa destruktiva tankar men dem är inte värda att nämna. Glad måndag!!

Kommentarer stängda