Jag kommer hem till Varberg en blåsig sen kväll med tåget från Köpenhamn. Min packning är kvar i Paris någonstans och med den min bästa hudvård, sminkväska och kollektionen jag ska lansera nästa vecka. suck.
Hemma ligger tulpanerna slickade i rabatterna och de nyplanterade dahliorna har blåst sönder – men barnen är glada och det är ju egentligen det enda viktiga tänker jag när jag långsamt går runt i trädgården och konstaterar att någon käkar upp alla solrosor och att vinbärsbuskens tyngd dragit omkull sig själv. Ok. Allt blir bra. Goda tankar och allt det där.

Jag längtar redan tillbaka till gränderna i byn och vandringar i bergen. Nästa gång är familj och hund med och då ska jag bara ha semester – minimalt med jobb.

Min maj blev maffigare än vad jag önskat och nu ska jag ta igen mig och dra mig undan. Inga mer projektarbeten och sociala grejer – bara trädgård, KLco och jobb hemma. Kanske får kopiera denna lunch en dag och sätta mig under äppelträdet med en bok. Hoppas vinden lägger sig och värmen kommer tillbaka.

Jag investerade i lite mer grönt till vår terass och passade på att köpa två klängisar som kan klättra på väggarna. Nu håller vi tummarna för att både vildvinet och vinrankan ska ta sig så det blir en lummig oas här uppe. Och ja, det är många som frågat om bevattning. Jag har numer en tjej som vattnar varje vecka när vi inte är där.

Tröttnar aldrig på denna vy.

Vad hittar ni på under långhelgen?
Vi har passat på att fira vår femtonåriga bröllopsdag med en brakmiddag i Göteborg. Nu blir det mest trädgård, promenader och familj. Lite bastu och film kanske. Jag ska jobba i butiken på lördagen också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Maj månad – blåsig och extra allt

  1. Hej, Ditt linne-set på bilden hittar jag inte. När går det att beställa och finns det även i andra färger?