Med jobbet på semestern

-Det doftar Sri Lanka, säger jag då jag vaknar denna morgon och slår upp våra fönster. Antar att det är något med den otroliga värme som vilat över byn i några dygn och natten som gjort ett tappert försök med att dra ner temperaturen en aning. Morgonens ljud letar sig in i huset och smiter över golvplattorna medan första koppen bryggs och jag smetar in håret i kokosolja.

Vi är en och en halv vecka in i semester och jag har läst en hel bok, simmat i havet och kramat min familj. Det är lurigt att ha semester som egenföretagare för det går inte att stänga av allt i två veckor för att sedan komma tillbaka. Entreprenörskapet kommer med många friheter men också med en hel del ansvar. Jag har två föreläsningar att förbereda, en ny kollektion som lanseras då jag kommer hem och en högsäsong att vara redo för.
Men jag är oerhört tacksam över de här dagarnas lugna lunk och möjligheten att sänka axlarna för att släppa in ny energi och djupare tankar. När jag är mitt i arbetet i Sverige så upplever jag att jag släcker många bränder och sparkar på  snabba passningar av bollen. Här har jag möjlighet att stå vid sidlinjen och kika på spelet för att kunna sätta strategier framåt. Inser att jag behöver arbeta mer hållbart i alla led och satsa på mer rekrytering för att kunna skala upp och spänna bågen för framtiden.
Min önskan har varit organisk tillväxt under lönsamhet under alla år. Det har känts tryggt och passat mig. Men nu känner jag att vi står och stampar  – vi är i ett skede där vi behöver bestämma oss vilket håll vi ska gå och jag kikar på möjligheter till optimering och synlighet. Funderar också en hel del på produktion och sårbarhet. Tänker såklart en hel del på branschen och vilken del man vill vara av den.

Ett steg i rätt riktning var namnbytet vid årskiftet. Det föll ut ännu bättre av vad jag hoppats på och jag är väldigt tacksam.

Det bästa med att komma bort är att man kan tänka på sitt VARFÖR. Hur man vill leva sitt liv så man kan arbeta mot detta mål. Vi pratar om work-life balance. Målet är att kunna njuta så mycket som möjligt av livet här och nu, vara närvarande i stunden och leva så hållbart jag bara kan men ändå ha möjlighet att driva mitt bolag till något fantastiskt som lämnar avtryck och gör skillnad. Att vara en arbetsplats för kollegor att trivas på och erbjuda både upplevelser, inspiration, kunskap och vackra linnekläder till de som väljer att ta del av den världen VI bygger upp. Först skrev jag “jag” men ändrade till vi, för om jag ska fortsätta på denna stig behöver jag hjälp för att kunna utföra mitt arbete riktigt bra och hålla i längden. Jag har människor runt mig som är helt otroliga och ingår i mitt team och det är en ynnest att få göra den här spännande resan med dem. Ni ser, jag åker på semester och bloggar om mitt jobb när jag egentligen kan skriva om en picknick bland vinfälten …hahaha, antar att jag vet mitt VARFÖR. Det kommer inifrån och varken påklistrat eller påtvingat – mitt mål är att bygga K. LAGERQVIST till ett fantastiskt varumärke som uppskattas av både anställda och kunder.

Nu ska jag stänga ner datorn och ta med min hund på en lång promenad bland vinfälten innan barnen vaknar och den stora hettan slår till. Än så länge är det svalt och behagligt efter natten som passerat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Med jobbet på semestern

  1. Vilken underbar magisk butik Du/ni skapat, något att vara stolt och glad över. Absolut är Du något på spåret, för mig känns det som hjärta, känsla, värme och kreativitet är med dig i företags byggandet. Alla lycka och framgång önskar jag Dig och ditt team.

  2. Alltid lika roligt att läsa dina inlägg och tankar om bolagsbygge! Jag har nog aldrig varit så kluven inför att ha semester som jag är i år. Behöver den för att verkligen komma ner i varv, vila och återhämta mig men samtidigt vill jag också jobba med alla roliga utvecklingsprojekt och idéer som jag har 😅

    Men! Jag ska faktiskt checka ut fem veckor ändå med bara en, max två, dagar som jag kliver in och jobbar. Vilken ynnest det är att få jobba med det man tycker är roligast ändå 🥰

  3. En fördel med tidig semester ser jag som nytta för mig. Lämnar det gångna halvåret och ser framemot nästa men har en mellanperiod i mitten som är sommar. Det är trots allt fortfarande Juni🙌🏻 Känns som sommaren blir lång i år😎☀️💛