Häng med genom min lördag vetja.

Jag vaknade som vanligt 06.00 och smög ner för trappan till köket och min första kopp kaffe. Den här stunden har visat sig vara helig för mig.

Ända sedan årskiftet har jag vaknat ohyggligt tidigt varje morgon oavsett när jag går och lägger mig – jag slår upp ögonen mellan 05 och 06 och det är omöjligt att somna om. Jag har beslutat mig av att göra det bästa av situationen och det har istället blivit ett par timmar av skön egentid.
Fast jag är ju väldigt mån om att komma i säng i tid om kvällarna numera…

Vid 07.30 började jag fixa frukost till resten av familjen.

Det blev mannagrynsgröt med stekta kaneläpplen, äppelmos med nypon i, ägg, chailatte och croissanter.

Det är mysigt med frukostar och jag dukar alltid med finaste porslinet och glasen. Extra guldkant på morgonstunden.

Sedan åkte jag till jobbet och gjorde iordning för öppning. Vi har fixat det bra med öppna ytor så alla kan hålla avstånd och gjort det vinterfint med blomsytermoln, grenar i fönstrena och lite annat smått och gott.

Vid elva kom Malin Persson med sin dotter Cleo och syster Linda. De skulle signera sin nya bok hos oss. Vi dukade upp ett bord ute så de kunde ta emot gäster på ett tryggt sätt.

Det blev så lyckat – tur med vädret och allt. Många gick hem med en signerad bok under armen igår. Så roligt!

Boken heter “Systrarna Perssons Skafferi” – den är grymt bra och bör finnas i alla hem.

“Det började som en rolig utmaning systrarna emellan. Under ett år skulle de ersätta importerad mat med vad naturen runt omkring dem hade att erbjuda. När skafferiet fylldes med marmelader och picklade grönsaker och doften från trädgårdens fynd på spisen spred sig   flyttades tanken även till badrumsskåpet och städskåpet. Borde inte de kemiska preparaten kunna bytas ut mot mer naturliga? Jovisst! Vad sägs om ett kittlande nässelkroppssalt eller en städvinäger kryddad med granskott? Det är bara några exempel på allt du kan hitta när du tittar in i systrarna Perssons skafferi.

Detta är en drömsk och hänförande bok att förlora sig i. Fantastiska bilder från alla årstider och vackra miljöer gör det lätt att bli inspirerad. Den sprider en lust och glädje över att ge sig ut i naturen och att ta steget bort från syntetiska dofter och smaker via oemotståndliga recept, spännande tinkturer och moderna kreationer i samklang med naturen.”

Jag ska fota lite i min egna bok här hemma och skriva lite till. Återkommer till detta.
Boken finns signerad hos oss att köpa i butiken om ni är intresserade

Ja, här sitter de ju efter stängning och signerar för fullt. Tack för att ni kom tjejer.

Jag knäppte ett foto på den fina amaryllisen jag köpte hos grannen Blomsterbaren – de har alltid ett så bra utbud. Sedan låste vi och tog oss ner till bryggan.

Klart inte tjejerna fick åka hem utan ett dopp på Damernas. Galet uppfriskande och så mycket skratt. Dessa tjejer ger verkligen enormt mycket positiv energi. Älskar!
Mer sådant i livet tack.

Tänker på Björn Nathiko som säger – “Världen är inte som den är, den är som Du är – var på det sätt som du vill se mer av i världen.”