Jag har nästan tappat orden. Suttit med dessa tre foton framför mig och börjat skriva olika texter under nästan en halvtimme nu. Jag vet att läget är ansträngt för oss alla nu och det man publicerar här landar olika beroende på hur ni mår. Många blir provocerade av lättsam inspiration och en del tycker det är en skön flykt från vardagen vi nu befinner oss i.

Jag började tänka på åren då jag levde i ett pågående trauma och kris – då varje dag var rysk roulette.
Då visste jag inte om jag skulle få en spark i magen och bli dragen i håret genom rummen –  eller om dagen skulle passera utan utbrott.
Jag var fast i en destruktiv och våldsam relation som varade i över fem år.

Jag bakade, ritade, fixade fint, skrev texter och grejade mycket under de åren. Jag behövde vilsamma stunder och flykt från rädslan.
Det är sunt tror jag – kroppen måste få vila från stressen av att vara i en ständig kris. Axlarna måste få sjunka då och då, man måste fortsätta skratta och skapa saker med händerna.

Det är inte fel att glädjas åt det lilla även fast det gör ont som tusan. Människan klarar både och – & stänger man ute glädjen så är det svårt att ta sig igenom det som är tungt.

Jag tänker att alla borde försöka göra det som de mår absolut bäst av just nu. Och inte döma andra över hur de agerar.

Mår man bra av att stänga av sociala medier och sjunka ner i Netflix så är det exakt det man ska göra.
Jag själv signade upp mig på en virtuell Breathwork och känner mig tröstad och hel igen.

Jag plockade också blommor att torka i min bok.

Hur har din helg varit? Hoppas du kunnat vara ute och njutit lite av solen.

Här får du en riktigt bra spellista som Michelle hade skapat till dagens Breathwork – en fin söndagsgåva.

Kommentarer till “Mina tankar och en riktigt vacker spellista

 1. Tack för din öppenhet och för att du är dig själv även i detta, och delar det. Jag känner igen mig i det du beskriver, även om det var mer rysk roulette i min barndom än senare i vuxenlivet. I allt detta är jag så tacksam för vad jag har gått igenom, och att jag kan få dela med mig av de verktyg jag har fått längs vägen. Jag tänkte på det nu igen när jag läste din text, för det gör ju du med. Tack för det. Du ger liv och tröst på många sätt nu. Du är viktig <3

 2. Jag tittar in till din blogg då och då.
  Älskar dina foton och texter.
  Det som kändes var när jag läste i dag, är din mening,
  ”då var varje dag rysk roulette”.
  Bara de orden… att leva med det.
  Förstår verkligen att du är tacksam för var du är i livet i dag.
  Det som jag tar för givet. Tack för det perspektivet.
  Stor kram till dig.

 3. Precis så, jag har helt slutat lyssna på radio just nu. Annars står den på och skvalar i köket dagarna i ända. Men just nu orkar jag inte ta in mer, läser heller inga nyhetssajter på nätet. Gjorde det i början, men orkar inte ta in mera just nu. Istället sysselsätter jag mig med vardagliga ting och försöker göra saker som känns roliga och bra för hjärta och själ.

 4. Nämen nu ska jag nog packa in några i barnaskaran så snart de vaknat, för att åka till närmsta blomsteraffär och köpa lite fint i färg! Blev så inspirerad av de vackra och pigga färgerna i de små vaserna! Kan för all del skicka ut barnen att plocka nåt fint till mamma, men är orolig för grannsämjan så det får bli köpeblommor den här gången. Fint ska det vara mitt i allt elände! 😊

 5. Jag tycker lika, var och en med sin fason. Och ibland tycker jag väldigt synd om er bloggare, blir utskällda om någon just den dagen vaknat på fel sida och inte gillade vad de läste och gärna berättar det, kryddat med det stora ansvar ni influencers har.. vi har alla ansvar för vad vi gör, säger, skriver etc men alla får vi ha en åsikt, även influencers, och jag saknar den där respekten vi hade för varandra när t.ex. jag var ung (på 70 talet). Respekt = inte rädsla, men du får tycka så men jag kan tycka så här och ändå behöver vi inte bli arga på varandra. Tycker så om din blogg, att du delar högt som lågt, och skriv du bara som det känns just då, det är din vardag och vi andra får dela den på vårt hörn och följa med i ditt pågående samtal. Allt gott önskar jag dig och dina läsare i dessa tider där ingen (inte heller utan Corona) vet något om morgondagen..

 6. Tack för den fantastiska livesändningen igår, inspirerande och lärorika tips och så härligt att så frön och skapa en vackert blomstrande trädgård, speciellt i dessa tider. Jag uppskattar också ditt mod att vara så öppen och ärlig på bloggen, tror det hjälper och inspirerar många. Och visst behöver i alla fall jag tips på sånt man mår bra av! Behöver stänga av katastrofsändningar och hitta alla möjliga frön av glädje. Varmt tack!

 7. Härligt Kristin.
  Fullkomligt ÄLSKAR din blogg!
  Även om jag blir väldigt inspirerad av allt som du gör så är nog ändå bloggen den ”vassaste kniven i lådan”.
  Tack för att du delar Tina kloka och sunda tankar.
  Min helg har varit många promenader i skogen men den som jag kommer bära med mig allra längst i hjärtat är den från i lördags med en god vän.
  Vi gick upp på ett berg och jag hade med gitarren på ryggen. Spela och sjunga i naturen är det absolut bästa som finns. Lyckades till och med filma ett litet klipp som jag la ut på min insta.
  Så Over all en jätte fin helg med mycke frisk luft och mycke tid i skogen.
  ❤️ Kram!

  1. Detta låter hoppfullt och väldigt insprerande – tack för att du delar. & tack för fin ord om bloggen . kram

 8. Jag är en av dem som uppskattar en plats där man kan få må bra, bli inspirerad och se vackra saker. Alla vet vad som pågår iallafall, vi behöver inte påminnas precis överallt. Tycker jag. Så tack för en fin plats som iallafall ger mig fina stunder mitt i allt 🌸

Kommentarer stängda