Hej där,
En ny tidig morgon med soluppgång i fönstret bakom nacken och nybryggt kaffe på soffbordet framför mig. Det är luriga dagar – för alla.
Känslor som ilska, rädsla, oro, frustration och lugn samsas med någon slags försök till hopp om morgondagen och att göra det bästa av sitautionen.

Människor omkring mig tacklar situationen på olika sätt – många försöker vara positiva och sprida ljus, dela med sig av pepp, inspiration och något annat än nyheterna och sociala medier proppar oss fulla med hela dagarna.
Andra sprider väldigt mycket oro och rädslor. Jag lägger ingen värdering i något av det men har bestämt mig själv för att vara det förstnämnda utan att på något sätt “strutsa” vad som händer i världen. Min familj och mitt arbete påverkas av detta precis som många andra men just nu vill jag dela det som känns positivt.

Kanske något så ytligt som tips på en väldigt god kaka?
Vi bakade ju massa havreflarn. & sedan fick vi den strålande idén om att skeda på jordnötssmör mellan två och ringla smält choklad och hemgjord granola över. Mums!

Jag brukar gå efter ett recept jag lägger här i slutet av inlägget och det tar bara typ en kvart att göra – inklusive tiden i ugn då alltså. Lätt som en plätt.

Igår fotade jag bilder till min nya header som Anna Ileby sitter och jobbar med just nu. Vilken tycker ni är bäst?

Jag knäppte av minst tio stycken och landade sedan i att dessa två blev helt ok.  Borde kanska haft ett örhänge – ska nog be Anna rita dit ett.
Minns typ inte när jag hade mascara på mig sist. Förra året?

Ok, den stora pelargontiden har kommit och igår presenterades Årets Pelargon – Tango Deep Rose With Eye.
En zonalpelargon med ceriserosa blommor och djupgrönt bladverk.

Jag läste att namnet “Zonalpelargoner” har pelargongruppen fått för att den härstammar från vildpelargonen P. zonale, som har en tydlig zon på sitt blad.

I år ska jag ha en ordentlig samling av pelargoner har jag tänkt.

Ni är så många som frågat vart mina byxor är ifrån och de köpte jag på Lindex. 
Väldigt bekväma och användbara.

Nu är klockan redan 11.19 och jag påbörjade detta inlägg 05.30… Så kan det gå när man hoppar mellan arbetuppgifterna, har både två ungar och hund hemma. Hoppas ni får en mjuk helg nu.
Jag ska fixa mer i trädgården och försöka ta mig ut i löparspåret.

Kan du inte berätta lite hur du mår och vad du finner tröst i just nu? Så hjälps vi åt lite.

Här är utlovat recept – kram till er./Kristin

75 g smör
1 dl socker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöL
1,5 msk mjölk
1,5 msk ljus sirap
1 tsk malen ingefära
0,25 tsk  bakpulver
Lite flingsalt

Sätt ugnen på 200°C. Ta fram en kastrull.
Smält smöret. Stäng av plattan och tag av kastrullen från plattan. Rör ner socker, havregryn, vetemjöl, mjölk, sirap, ingefära och bakpulver till en jämn smet.
Klicka ut smeten, ca ½ msk till varje flarn, med ganska stort avstånd på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 200°C i ca 5 minuter eller tills de har fått fin gyllengul färg. I varmluftsugn 175°C i ca 8 minuter.
Låt havreflarnen svalna i några minuter på bakplåtspappret.

 

Kommentarer till “Vilket foto tycker du blev bäst och Årets pelargon

 1. Hi Kristin,
  I like photo 2 the best. I love your blog – I live on the Sunshine Coast in Australia and you and your beautiful home were features in one of our magazines and I have been following you ever since. I love your decorating style and also what you blog about – very honest and caring, thoughtful. It is so nice to jump on your blog every week or two and catch up to date what you are doing.
  Stay safe
  Janelle

 2. Jag tycker att din header borde vara en bild på dig och ett vinterbad. Finns ingen jag förknippar så mycket med vinterbad som dig!

 3. Jag röstar på bild nr 1, för du ser gladast ut på den 🙂
  Tack för att du fortsätter att skriva om sådant som är positivt och fint mitt i allt. Det behövs. <3
  Jag är rädd för andra människors rädsla när den kommer ut som ilska. Rädd för att ilske-stormar i kommentarsfälten på olika sociala medier en dag kommer att ta sig handgripliga uttryck. Vilket det i vissa fall redan har gjort. Elsa Billgren berättade att hon blivit knuffad hårt och ovänligt av en busschaffis som tyckte att hon kom för nära honom.
  Vad är nästa steg?

  1. Otroligt obehagligt – folk beter sig väldigt oberäkneligt undre rädsla. Vi får försöka mota bort den tillsammans och stötta varandra. kram till dig

 4. Dessa tider är sannerligen knepiga och prövande för oss alla. Man (läs jag) vågar knappt säga varken det ena eller andra med rädsla för att bli tillrättavisad av grannar, kollegor, på nätet eller på annat sätt. Och vad skapar det för klimat?!?

  Jag tillhör den skara egna företagare som hade en välförtjänt semester till Italien inplanerad som givetvis blev inställd. Planer kastades om i det sista och det blev Åre i några dagar istället. Först kom alla solidariska kommentarer om att det var klokt av oss att hålla oss hemma och stötta de svenska fjällen och restauranger som går på knäna och gapar tomma. Nu är det annat ljud i skällan, om dumma Stockholmare som minsann inte kunde hålla sig hemma och skulle prompt sprida viruset till Åre.

  Ja, hur ska man bete sig för att det ska passa?! Stödkonsumera när man själv håller på att gå omkull eller sitta hemma och hålla i pengarna och bidra till att ekonomin inte sätter fart igen? Idag har jag i alla fall köpt blomfröer, drömmer mig bort till trädgårdsfixandet om ett tag.
  Kram till dig Kristin! Tack för din blogg!

  Ps. bild två tycke jag var fantastiskt fin!

 5. Så naturliga bilder på dig själv, avskalade och ärliga. Du är mer i eget fokus på första bilden. Och med ett mer spännande Monalisaleende. Tycker jag.

  Kramar från Eva-Mari

 6. Så fina båda två men jag tycker att bild nr två visar en närvarande och ärlig person, såsom jag ser dig.
  Jag försöker precis som du att se det fina i allt men inte heller förneka att världen gungar mer än vad den någonsin gjort under mina levnadsår. För mina barn skull lever vi på som vanligt och jag upplever oss mer närvarande än någonsin. Så helt på det klara att det vi har är få förunnat.

 7. Bild nr 2, intelligent och närvarande med en vibe (vilka kindben du har!!)
  Saknar mina föräldrar och min lillasyster, 25 mil bort…jag skulle besökt dem extra mkt denna vår :-((
  Tröstar mig med växter, har förodlat massor denna vår..vet inte hur jag ska hinna hantera alla dessa små bebisplantor, kanske skulle du och Hanna kunna prata snabbt om hur man skolar om? Hur tar man i ngt som är så litet och skört utan att förstöra plantan?? Och, när man bredsått ett brätt med frön och sätter i krukor…det blir ju miljoner små krukor?? ÄLSKAR era livesändingar, TACK och tack för din fina känsliga ärliga och Vackra blogg. Kram

 8. Blid nr två tycker jag:) vi försöker att tänka positivt i dessa tider . Jag går upp i arbetstid medan min man blivit permitterad. Omkastade roller då de alltid varit jag som är hemma med barnen. För stunden får de vara ok. Mycket tid spenderas ute i skogen, fika och bygga kojor. Tur vi bor på en hästgård med massa djur, det finns alltid något att göra😅

 9. Första fotot!

  Jag svajar hit och dit men fokuserar på familj och sånt jag mår bra av extra mycket så som att skapa och fixa här hemma , ytligt men välbehövlig ändå.

 10. Jag tycker det är fint att tänka på att när jag går upp med minstingen vid 05-snåret är du också uppe och funderar på nån ljuvlig text eller annat för oss följare att få del av. Känns som om vi är uppe tillsammans på något sätt.

  Mitt arbete är tryggt och säkert i denna tid – jag är tacksam för det. Våren kommer och vi kan umgås i trädgårdarna – det uppskattar jag.
  Jag känner mig stark och mentalt uthållig – ödmjukt hoppas jag att den känslan är kvar länge länge.
  Hälsningar från Örebro

 11. Fint💛Nr två tänker jag…. men vill gärna se leendet o smilgropen☀️ Du behöver en Mårbacka🌸…..tänk vad du ogillat pelargoner😅

 12. Hej!
  Jag har en jobbig huvudvärk, har haft det hela veckan. Försöker fokusera på det jag kan påverka och hålla en så normal vardag som möjligt och begränsa nyhetsflödet. Vi myser så mycket vi kan med barnen och gör vanliga saker. Tycker det är så fint att titta in till dej, du är så klok <3 och ditt forum är som en varm omfamnande filt och en kopp te. I mitt yrke som konsult inom infrastruktur märker jag ingen nedgång, det är t o m stressigare än vanligt. Fysiska möten byts till digitala och vi som är friska (jag jobbar hemifrån) får försöka täcka upp för de som är sjuka. Så det är verkligen olika situation för olika yrken eller hur jag ska säga. Kram!

  1. Visst är det olika i olika yrkesgrupper nu – en del är utan och en del går på knäna.
   Hoppas ni får en mysig helg och att huvudvärken går över.
   Tack för fina ord.

 13. Sprida ljus utan att strutsa, det tycker jag var fint. Och kaka på det, kan inte bli bättre. Jag hittar också mitt ljus i trädgården, så trösterikt att se allt som spirar. Tror jag ska gå ut direkt och rensa lite bland alla lönnskott som tittar upp nu. Allt gott till dig! <3

 14. Jag känner tröst i att veta att vi några mil från vår lägenhet har en tomt, vildvuxen och jäklig – där jag ska anlägga blomodling i en hörna. En liten hörna som blir ordnad och vacker. Grannen har hästar så vi ska hämta gödsel där. Jag känner mig ledsen för att inte träffa mina föräldrar till påsk, men vi hämtar styrka i att det kommer komma en tid då vi inte avråds från släktträffar, det kommer komma en tid när vi inte behöver vara rädda. Det här kommer inte att pågå för evigt.

  1. Visst är det så – det kommer inte alltid vara så här, och det är trösterikt att tänka på. Ha en bra helg nu

  2. Jag befinner mig i en surrealistisk värld känns det som. På jobbet rustar vi för den stora coronatoppen och utökar våra intensivvårdsplatser från 9 till 28. Jag lever i enormt inflöde av information, diskussion, skyddskläder, beställningar det är helt omöjligt att förklara. Sedan sätter jag mig i min bil och åker hem till min trädgård, min katt och min man. Vilket känns som en helt annan värld. Jag tränar och badar och försöker tänka andra tankar. Planerar för blommor och odlingar.
   Stor kram

 15. Jag mår piss men finner tröst i rutiner och om jag får möjlighet att måla/rita. Och trots att endel andra favoritbloggar inte för min del fungerar just nu, gör din det. Jag känner mig tacksam för det! Kram

  1. Det kändes fint att höra – tack.
   Jag ska försöka göra mitt bästa med att formulera mig mjukt och fint här inne genom dessa tider. kram till dig.

   1. Hej! Jag mår inte så bra nu, funderar på vilken värld våra barn får ta över. Mår lite bättre när jag är i skogen. Tycker nog du är finast på bild nr 1 med öppen oförställd blick, bild 3 är fin också. Kram

Kommentarer stängda