Hej.
Nu kommer ett långt navelskådande inlägg om hur jag jobbar – kanske inte jätteintressant för alla men säkert för en del av er. Jag tycker själv att det är superintressant att veta hur andra styr upp sina företag och sina prioriteringar.

Detta år utvecklar jag bloggen, skapar tydliga kategorier och bättre struktur.
En del i detta arbete är att också berätta för er hur jag jobbar med mina verksamheter – för dig som är nyfiken på hur det är att vara egenföretagare och på hur jag balanserar mina verksamheter på ett hållbart sätt.
Så ekonomin och energin går hand i hand.

I början av 2020 ändrade jag min arbetssituation för att bara kunna fokusera på mina egna verksamheter. Inte en dag för tidigt kan jag känna nu i efterhand – det visade sig vara precis vad jag behövde för att komma vidare, för att kunna skapa ett ekosystem där allt jag gör leder till en tryggare grund att stå på.
Jag har dessutom fått ett bra kvitto på att detta var ett klokt val då mina kanaler växt mycket senaste året och skapar mer engagemang än någonsin.

Ta en kik på ovan tankekarta. Allt är uppbyggt kring bloggen jag startade 2008 och sedan har det byggts ut verksamheter från den.
Längst ner till vänster ser ni mina digitala kanaler som jag lägger mest tid och energi på, jag fyller dessa med relevant innehåll såsom artiklar, tips, intervjuer & bilder –  detta gör jag utan att få betalt.
För att detta ska gå runt ekonomiskt behöver jag göra samarbeten med kunder i mina och deras kanaler – skapar bilder, filmer och texter för sociala medier och print.
Detta är jätteviktigt för mig – hade jag inte haft detta ekonomiska ben att stå på så hade jag aldrig kunnat satsa på bloggen eller på KLco.

KLco är en verksamhet som jag driver både digitalt och fysiskt med ett sortiment jag själv producerar uppblandat med andra varumärken som matchar mitt. KLco är min största inkomstkälla just nu men också den som kostar absolut mest.
Lokal, personal, produktutveckling, lager…mm.

Jag jobbar med föreläsningar, utbildningar och coaching vid sidan om men de tar inte lika stort utrymme i mitt arbetsliv och generar inte heller inte samma inkomst som de andra verksamheterna. Men alla intäkter är viktiga – de är en möjliggörare för att bygga KLco på ett bra och hållbart sätt utan att behöva belåna mig hos banken.
När jag gör samarbeten eller ovan nämnda tjänstejobb är det pengar rakt in i företaget – hos KLco ligger det mer arbete bakom varje krona som kommer in i kassan.
Men å andra sidan så är det många års obetalt arbete som ligger bakom varje krona jag nu får in via samarbeten och föreläsningar. Det ena ger det andra.

Jag är helt övertygad om att vi alla kommer framåt i vårt yrkesliv med hjälp av olika drivkrafter – för mig har den största drivkraften varit att jag har en möjlighet att påverka och dela inspiration kring stort och smått i livet, och också dela  kunskap kring de hjärtefrågor jag brinner för och arbetar ideellt med. Jag är engagerad i olika organisationer lokalt som jobbar med mäns våld mot kvinnor och ungdomar som inte mår bra. Allt jag skrivit om ovan är en möjliggörare för detta ideella arbete och senare mål i livet – om vi tittar på en fem- eller tio-årsplan  framåt så är det att skriva böcker med självupplevda berättelser och faktabaserad kunskap kring dessa ämnen.

Jag finns på blogg, Instagram, Youtube, facebook, tiktok, LinkedIn & Club House. Kanalerna ovan ligger det mest arbete bakom  – dock gick inte Youtube som jag önskat och jag har nu en vilande kanal som jag inte uppdaterar i nuläget.

Instagram tar mycket av min tid – jag lägger egna inlägg och uppdaterar ofta i storys, interagerar i andras kanaler, sköter dm och försöker svara upp i mitt kommentarsfält. Detta är en kanal som jag inte äger och har kontroll över – det är dock ett väldigt viktigt “skyltfönster” för allt jag gör. Här når jag ut på ett oslagbart sätt och har en möjlighet att dela budskap & bygga relationer till både kollegor och till de som väljer att följa mig.
Instagram är föränderligt – det kommer nya  uppdateringar hela tiden för att få oss mer aktiva och det gäller att hänga med och hitta ett arbetsätt som funkar med familj, annat jobb och välmående.
Jag tror det är viktigt att ha ett starkt varumärke i botten så när detta forum inte är aktuellt längre så kan man paketera sin verksamhet och flytta med till nästa forum som blir populärt.

För mig har det blivit väldigt tydligt genom åren att min blogg är navet i allt jag gör och att det är här jag ska satsa stort – detta är en domän jag äger själv och jag har kontroll över i alla delar. Här kan jag bygga upp ett community på ett hållbart sätt – med bra innehåll och en möjlighet att klicka sig runt.
Utmaningen här är att alltid skapa inlägg som känns relevanta och spännande, jag känner själv att jag blir mer och mer kräsen i vad jag konsumerar på sociala medier och vill gärna att det ska vara smart, snyggt och skrivet med hela hjärtat.

Jag tittar mycket på hur Elsa Billgren och Underbaraclara jobbar med inlägg – de är alltid nyskapande, kreativa och har ett skönt flow i sina uppdateringar. De är där med hela hjärtat, de får mig som läsare att tänka till, utmana mig själv, bli inspirerad och vilja kika in varje dag. De har också ett levande kommentarsfält som jag uppskattar väldigt mycket – det är roligt när läsare delar med sig och stöttar upp varandra i bland kommentarerna.

Jag älskar koncept- och produktutveckling. När jag byggde upp varumärket KLco under förra året fick jag stor hjälp av mina erfarenheter inom sociala medier.
Jag tänkte att hjärtat måste ligga bakom till 100% och varumärket ska erbjuda mer än nyproducerade prylar. Det ska vara vara en upplevelse som tilltalar alla sinnen och verksamheten ska ha ett syfte som främjar folkhälsan både fysiskt och mentalt.

Man ska kunna smaka och dofta på KLco, man ska kunna känna det i bröstet och man ska bli nyfiken på att vilja lära sig mer om livet – få kunskap om te, tång, natur , hälsa och trädgård…
Kurser för både ungdomar och vuxna, föreläsningar, möten och mycket mer. Att hela verksamheten är uppbyggd kring ett tehus känns helt rätt i magen – en testund kan man dela med andra  eller njuta av ensam.

I april förra året startade jag vårt Instagramkonto @klco.se och började berätta om verksamheten. Lät alla vara med i processen och utvecklingen, berättade om lokalen och om vad  vi ville skapa – men jag berättade inte om sortimentet förrän det var dags att lansera konceptet i början av sommaren. På det sättet kunde jag bygga upp förtroendet för varumärket och skapa relationer utan att prata sälj och konsumtion – detta kändes väldigt bra och var uppskattat.

I slutet av juni lanserade vi vår hemsida som innehöll så mycket mer än en butik – berättelser, inspiration och möjlighet att boka in sig på våra spännande workshops. Bildspråket har känts viktigt genom hela resan och eftersom jag gärna tar alla bilder själv så ville jag ha ett annat ansikte än mitt men som ändå  skulle skapa igenkänning för varumärket. Jag frågade Nütie om hon ville ställa upp som modell och hon har varit vår musa sedan starten.

Målbilden för inredningen i lokalen och vilken känsla som skulle förmedlas i sociala medier stod klar i början av 2020 – jag skapade moodboards och värdeord, satte en grafisk profil – här fick jag jättefin hjälp av vänner och kollegor.
Jag är så himla stolt och glad över hur KLco har utformats och hur väl det har tagits emot. Det har inte ens gått ett år sedan starten och vi har dessutom sjösatt detta koncept mitt under en pandemi – jösses, vilket arbete vi gjort. Numer har jag Theoni som jobbar hos mig för att få det hela att gå runt och för att jag ska kunna fokusera på det jag är bra på. Hon är grym på siffror och excel – så tacksam över att hon kom och styrde upp.

Jag ska absolut berätta mer om vår arbetsfördelning och visa hur vi jobbar som inspiration till dig som också går i tankar om att anställa.

Nu tar jag nästa steg. På fredag lanserar jag en uppdaterad version av bloggen med ambition att det ska bli ännu roligare och mer givande att följa mig här inne.

& Visst är min nya header grym?
Det är Anna Ileby som gjort porträttet och Hanna Wendelbo som ritat blommorna – en fantastisk kombination från två av mina favoriter.

Kommentarer till “Mitt företagande – struktur, strategi och prioriteringar

 1. Tack för att du delar med dig. Inspirerande och intressant inlägg. Vi lär av varandra och det är så fantastiskt <3

 2. VILKET DRÖMINLÄGG🙌🙌🙌
  Sparar detta för att läsa om och om igen. Tack för att du delar med dig av allt detta. Jag blir så inspirerad! Vilken skatt🌟

 3. SOM jag gillar denna typ av inlägg. Tack för att du delar med dig det är väldigt intressant att få komma bakom kulisserna lite. Är mycket förväntansfull inför fredag!!

 4. Tack för att du delar, verkligen både inspirerande och matnyttigt för mig som kreatör och egenföretagare, och din nya header är kanonfin! Kul att förstå dina flöden. Jag tror att allt detta varit omöjligt om du inte gjort det med hjärtat, men du har också en tydlig struktur och det är genomtänkt, vilket gör att det inte spretar. Bra jobb helt enkelt!

  1. Ett sådant fint inlägg. Du är så inspirerande och kreativ. Har följt dig i flera år nu och ser framemot många fler
   Tack 🙏🏻
   Köpt två Klara klänningar, bästa köpet. Så underbara att ha på sig

 5. Superintressant att läsa om hur du jobbar med ditt företag och storytelling – något jag försöker bli bättre på i mitt lilla företag också. Du inspirerar mig och får mig att vilja utmana mig själv på bitar jag inte känner mig så säker på, tack för det!

 6. SÅ KUL att läsa! Jag har följt dig väldigt länge men det är inte förrän sista året jag börjat kommentera då och då, läsa bloggen dagligen och verkligen följa dig. Är grymt imponerad av din resa och du skänker mig massor av klokheter och inspiration – tack!

 7. Hej kära du,
  Jag ÄLSKAR när du delar med dig på detta vis, det är så sjukt inspirerande och jag säger bara wow, wow, wow!!
  Tror verkligen att du är på rätt väg och ser så mycket fram till att se bloggen’s nya ansikte, älskar den nya headern!!
  Allt det bästa till dig,
  Kram Caroline i Kph
  @ajoyfulliving

 8. Så väldigt kul att läsa. Vad generöst och transparent du delar med dig. Tänker att det måste vara ovanligt, och ovärderligt med denna generositet för de som när liknande drömmar. Själv är jag nöjd med mitt kontorsjobb och när ingen dröm om entreprenörskap/starta eget men inspireras av ditt driv. Det drivet kan man ha oavsett yrke!

 9. Så intressant att läsa detta Kristin!
  Älskar att höra om ditt företagande. Du är en stor inspirationskälla för mig!
  Kram Emily

 10. Tack för att du delar med dig, det betyder väldigt mycket. Jag har också flera ben att stå på och arbeta med, så att få läsa om hur du gör är så spännande.

 11. Åh vilken fantastiskt fin header! Den är verkligen Du! Tack förresten för både bredd och ärlighet inom inläggen som får en att vilja kika in ofta. Du och Clara Lidström är allt jag egentligen behöver i läsväg på Internet 🌷

  1. Håller med! Har endast två bokmärkta bloggar. Kristins och Claras. De är bäst!

 12. Wow Kristin🌟Vet vilket arbete o energi du lägger ner i det du gör👌Ska bli spännande att följa den fortsatta utvecklingen💛

 13. Att skapa nyfikenhet, känna lugn och harmoni – det är något du verkligen lyckas med tycker jag. Du inspirerar till att våga följa en egen intuition, i det lilla och under stora. Tack för det!

  Önskar dig all lycka på din fortsatta resa! Jag hänger på och låter mig fyllas på och inspireras vidare! 💚

Kommentarer stängda