inlägg för egen verksamhet

Nu är det dags att visa er alla mönstret Hanna Wendelbo arbetat fram för KLco. Så spännande!

I oktober  2020 åkte jag hem till Hanna för att göra de första skisserna inför att skapa ett mönster ihop.

Jag hade med mig mårbackabladet som redan finns med i KLco’s smyckeskollektion och keramik. Jag pratade om Laura Ashley, Karin Larsson och om klassiska småmönstrade Libertytyger.  Och så pratade jag också om min egen trädgård och vilka blommor jag ville ha med. Rosenskära? Rudbeckia? Absolut tulpan också, det känns klassiskt och vackert i ett mönster…
Vi samlade massor av inspiration på Pinterest och så satte Hanna igång att skapa på studs.

Första utkastet gjordes med färgpennor och blyerts, hon klippte ut kvadratiska rutor och vred på dem för att sätta ihop igen. Så jobbar man när man gör mönster till tapeter och tyger. Efter några veckor hade hon ytterligare ett utkast och hade börjat jobba med andra färger som skulle bli till tre original att scanna in och fortsätta jobba med digitalt.

Här är mönstret helt klart och redan hos fabriken för provtryck på linnetyg. Pirrigt som tusan!
Hanna och jag möttes upp hos KLco för att fota lite kampanjbilder som vi kan arbeta med under våren då vi berättar om tankarna och arbetet bakom mönstret.

Magi! Hela bröstet växer av stolthet och beundran över detta. Hanna har tagit min inspiration, min historia och min kärlek till blommor och skapat ett helt fantastiskt mönster. Ja, faktiskt två mönster!

Här ser du på utskrifterna hur dessa mönstret blir på tyget. Originalet har scannats in och minskats i skala samt att Hanna lagt till lite mer rymd mellan blommorna och tagit bort några rosa blommor. Resultatet blev ett klassiskt Liberty-inspirerat mönster fullt av mina favoriter. Och den vackra pelargonblomman blev ett annat mönster och de gifter sig så bra ihop.

Detta foto är från i fredags då tygprov nått oss och jag åkte till Hanna för att klämma, känna, jämföra och äta semla.

Tygprovet är inte i den skala som klädesplaggen ska ha utan i skalan originalet har – men vi ska ha ett mer småmönstrat som ni ser i botten här på bilden. Vi väntar in nya tygprover – allt måste vara perfekt och precis så som vi vill ha det. Det ligger mycket arbete i detta och stora investeringar så då ska det få ta tid. Helst hade man velat att allt skulle vara klart men om det är något jag lärt mig genom åren är det att bra saker tar tid och det är viktigt att vara petig och inte kompromissa med målet.

Jag är “all in” i detta och bygger storyn från a till ö. Mönstret är framtaget med en kär vän och kollega, plaggen är döpta efter de fantastiska kvinnor som jag haft förmån att bygga relationer och påverkats av genom åren. Starka, vackra, kloka kvinnor som jag är så stolt över att lära känna.

Jag har gjort en klippbok med inspiration som jag ska fylla på genom åren med KLco – först ut är vår och sommar.
Här ser ni boken tillsammans med originalen Hanna målat. Ska jag rama in dem eller ha dem i en mapp att bläddra i hos KLco, vad tycker ni?

Kära Karin och Carl Larsson – jag är full av beundran över det livet de levde och allt de skapade. Pelargonmönstret kommer på kjol, klänning och blus och den rätta skalan ser du till vänster under Karin där hon står och plockar i sin rabatt full av krasse.

Tänk i sommar – då kanske mitt hår är så långt så jag får upp det i en Karin-knut, då ska jag gå runt i min pelargonklänning med praktiska fickor och sekatör handen och plocka en gigantisk bukett av rosenskära och luktärt i min trädgård. Du vet, det är viktigt att ha målbilder…

Monet i sin ateljé  i Giverny – en ständig inspiration.

Ok, här får ni en tjuvkik på design också. Klänningen Ruth i ny tappning och får därför namnet Elisabeth. Min fröken i lågstadiet och jag ska givetvis berätta mer om henne vid lansering senare i vår. Den klänningen kommer i grön oliv och pelargonmönster och alla plagg fortsätter vara 100%  europeisk linne såklart. Blusen utan ärmar heter Anna – en av de kvinnor jag håller närmst hjärtat.

Här är det småmönstade tyget i skissform, i större format, på tygprov och i den skalan det ska tryckas till plaggen – längst ner till vänster.
Klänningen Mildred kommer med en kortare ärm för säsongen och har därför bytt namn till Lotta – min mamma. En av de coolaste jag känner till.
Ser ni, ett par shorts, snyggt skräddade med dragkedja, de heter Lovisa.
Signaturfärgerna för säsongen är honung och grön oliv och så adderar vi dessa två mönster från Hanna Wendelbo. Vi har inget datum just nu för första släpp men hoppas vi kan meddela inom kort.

Ett jag vet säkert är att kommande vecka får vi en leverans av Klara klänning och Mildred blus i honung och vitt & dessutom kommer fler förkläden i grön oliv.

Ja, vad tror ni? Blir inte detta helt fantastiskt?
Drömmer om olika sätt och olika miljöer att fota alla vackra kläder i….

 

 

Array ( [73889] => Array ( [id] => 73889 [title] => Loppisfynd och pelargon - bra kombo inför helgen [permalink] => https://krickelins.se/loppisfynd-och-pelargon-bra-kombo-infor-helgen/ [status] => publish [date] => 2021-03-26 08:41:09 ) )

Kommentarer till “Mönsterkärlek med Hanna Wendelbo för KLco

 1. Åh Elisabet-klänningen!
  Har letat så länge efter en klänning i den modellen. Så fint! Det kommer att bli så bra, heja dig!!🌿😍👌

 2. Så fint och roligt att se! Har Hannas tapeter i våra sovrum både hemma och i sommarstugan, och älskar dem! Snälla, säg att mönstret kommer att tryckas på kraftigt bomullstyg och säljas som metervara? Ser ut att kunna bli den perfekta sommarduken jag letat efter i åratal…

 3. Gratulerar till underbara mönster som verkligen symboliserar blomningstiden och oss kvinnor… härligt att inspireras av Carin och Monet( även mina favoriter) och så vackert avbildade av en riktig konstnär som skickligt fångade din vision. Ska bli roligt och spännande att följa till färdiga tyger och kläder. Blommor… de vackraste konstverk naturen skapar…

 4. 👏👏👏👏👏Full av beundran & förväntansfull!!!
  Så kul att få vara med på Er resa, från tankar & skisser till verklighet!!! Du & Hanna lever min dröm 😘 Önskar Er all lycka till, kommer bli super, det ser man ju redan nu👌⭐️👌😘

  1. varmt tack – så glada över att få inspirera och dela detta. Vi har väldigt roligt på vägen – kul att du hakar på ! Kram K

 5. Såå härligt att du delar med dig av din kreativa resa, man blir så glad. Allt det vackra du skapar tillsammans med nära och kära. Ide’ rikedom utan slut, spännande att få följa med.
  Tack <3<3<3

 6. Alltså såå vackert!! Alltsammans väcker skaparlust och man längtar till att se alla mönster och plagg få växa samman! Vilken resa vi får vara med om och inspireras av! 🥰🥰

 7. Åh, vad fint allt ser ut! Vilket roligt samarbete! Förstår att det ligger mkt jobb bakom detta! Längtar efter att gå se resultatet! Lycka till med allt!

  1. Ja, kors, det gör det verkligen. Det är så många svängar fram och tillbaka men det får ta tid – det blir ju så bra! Kul att du är med på resan Monika. kram K

 8. Ja men du är ju helt fantastisk🌸🍃🌺Och Hanna på det🌟Det ska bli så spännande att se detta😀

Kommentarer stängda