Regnet faller över vår trädgård och det som först var så välkommet känns nu lite bitterljuvt då jag kikar på väderleksprognosen de kommande veckorna … Måste nog samla ihop en bra skara filmer och böcker att mysa med inne i växthuset med kaminen på.

Här växer det för fullt och växthuset är nästan överväxt av en gigantisk klematis på utsidan och vinrankor på insidan. Att tjuva tomaplantorna har det visst slarvats med en hel del och den här platsen behöver lite kärlek nu.

Av någon konstig anledning är de flesta dahliorna jag planterat chockrosa – även fast jag inte beställt en enda av denna sort. Jag har googlat en del på det här – om dahliaknölar som kan byta färg eller vad sjutton som hänt. Jag har i alla fall beställt blekrosa och aprikos och hela trädgården blommar nu i cerise…haha… antar att trädgården vill ge mig lite färg och lekfullhet & spelar mig ett spratt. Räknar till 13 buskar med chockrosa dahlior…

Ett i-landsproblem får jag då sannerligen hålla med om. Det är ganska skönt dock – att diskutera färgen på dahliablommor istället för att prata om jobbigheter. De bor här också, vet du – precis som hos oss alla. Jag lyssnar mycket på musik då ångesten rider mig. Texterna och tonerna är läkande. Så jag vill avsluta inlägget med en fråga och att dela Moonica Mac. Jag hade förmånen att se henne live på en liten intim spelning hos Gästis Matsalar denna vecka och detta minne lever jag på länge.

Fråga:
Hur gör ni med sociala medier under sommaren? Pausar ni och försöker lägga undan telefonen? Läser ni bloggar under sommaren?

Jag är relativt aktiv och kikar också runt vad andra gör. Men jag märker att jag njuter av digitala pauser väldigt mycket och är sparsam med vad jag delar.

Lyssna på Moonica Mac och njut av sommaren nu. Regnig eller solig. Det blir bra ändå.

Kommentarer till “Musiktips, ångest och grönska

 1. Jag fortsätter läsa bloggar på sommaren, jag ligger alltid lite efter men på sommaren och ledighet har jag ju lite mer tid till att läsa och även blogga själv. Instagram inte lika mycket längre faktiskt, blir nästan för mycket med både stories och själva flödet.
  Konstigt med dahliorna förresten, men jag kan inget om det själv. Ha det gott!

 2. Det hände mig förra året med en nyinköpt dahlia Café au lait som blommade med cerisea blommor (ska vara aprikosa). Gav bort knölarna och beställde igen så nu väntar jag med spänning på att blommorna ska slå ut…

 3. Hejsan 🌸 Drabbades av liknande, hade beställt en vit, fylld pion för två år sen. I år blommade den men en enkel mörkcerise färg med gul mitt. Den står i min annars helvita rabatt. Jaja. Man styr inte över allt.
  Jag försöker lägga bort sociala medier så gott det går, drama-Facebook, twitter mm. Instagram kan vara en behaglig avkoppling när strand ,mat och trädgård blandas i en enda lång mix av bilder. Och bloggar hinner jag äntligen läsa när det blir mer ledigt.
  Jag känner igen det där med ångesten, musiken hjälper mig också. Och trädgården. Att få gå ut och bara riva ogräs, gräva i tung lerjord tills svetten rinner, lukta på lavendeln och rosorna. Det är vanligtvis enklare på sommaren… inte idet här året då förstås… galen värld.

 4. Jag pausar inte sociala medier på sommaren, bloggar och instagram får en tydligare plats i mitt liv i form av egentid. Som en liten pralin jag har sparat bara till mig att njuta av när resten av familjen pysslar med annat! Jag förstår verkligen att vissa bloggare vill ha sommarlov och pausa sina kanaler, men jag blir jätteglad för dem som vill fortsätta dela med sig.

 5. Jag läser absolut bloggar + kollar insta på sommaren! Som ”vanlig” människa som inte jobbar med detta känner jag överlag att jag har mer tid att njuta av sådant på ledigheten. Annars är det mer att jag snor åt mig en stunds surf på pendeln på väg till o från jobbet medan nu kan jag ligga i hängmattan el på stranden o njutläsa o inspireras. Känner inget behov av ledigt från sociala medier utan snarare att jag har tid för sociala medier 🙂

  1. Åh, så fint att höra!
   Detta var precis vad jag undrade. Jag har alltid försökt att skriva och fota så mycket som möjligt då andra har semester för att jag ser att engagemanget och lusten av att kika in ökar.
   Jag ska verkligen göra mitt bästa för att posta ofta här under sommaren – 🙂

   Då ses vi här, Kram

 6. Jag ska erkänna att jag är totalt beroende av instagram och att läsa mina bloggar även nu..
  Blir lite avundsjuk när jag hör andra som tar paus från sociala medier men jag tycker de är så himla mysigt att kika in på bloggar och få inspiration och lusten ni alla ger att Odla/baka/laga god mat/gå på loppis och allt annat härligt!
  Jag var i Varberg häromdagen och tyvärr hade du inte öppet men jag kikade in hos blomsterbaren och hos vintagebyrån. 🤎
  Sån mysig plats att besöka.
  Kram jess

  1. Jag tycker man ska göra det som funkar bäst för en själv – tycker du det är härligt att scrolla runt och inspireras är det klart att du ska göra det. Underbart ju.

   Välkommen igen!!

 7. Hej. Knasigt men ändå kul med blommorna! Hörde nyligen att hortensior kan skifta färg beroende på surhetsgraden i jorden. Kan det vara samma sak med dahlior måntro?

  Jag brukar läsa få bloggar överlag, men fortsätter läsa dem även under sommaren. Samma med Insta, men kikar in där klart färre gånger på dag under semestern. Tycker du har en fin & klok & mysig & tänkvärd blogg ❤️

  Kram

  1. Ja, jag såg också det när jag googlade runt efter info. Undrar om det gäller samma för dahlior, verkar weird i så fall. Det borde man hört innan väl?

   Kul att du kikar in – tack för pepp.

   Mvh Kristin

 8. Märkligt med dina dahlior, men sååå vackra ändå!
  Jag läser både bloggar och hänger på instagram, men funderar på att ge mig själv skärmtid då det faktiskt börjar bli lite mycket! Mår också bra av de (hittills ofrivilliga) digitala pauserna!

Kommentarer stängda