Hej där,

Jag befinner mig just nu i vår stuga i Dalarna. Varje gång jag kommer upp hit, oavsett årstid, så funderar jag över varför vi inte är här mer.
Det är verkligen världens bästa semester för hela familjen. Vi är ute i naturen. Vi är tillsammans. Vi eldar och lagar mat ihop. Vi fiskar. Vi lägger oss tidigt. Älskar verkligen det här enkla livet där man knappt drar en borste genom håret och på sin höjd bara byter trosor och borstar tänderna.

Jag kom upp under lördag kväll – då hade jag kört i ett streck direkt efter jobbet på lördagen. Det är fint att köra genom sommarsverige med bra poddar att lyssna på under tiden. Jag gillar dessutom att köra så långt – en bra stund att rensa hjärnan för mig.

Det har blivit några utflykter under dagarna. När vi var vid Njupeskärs Vattenfall tog jag dock inte ens upp kameran ur väskan för maken till turister det var här nu… Åk hellre till Nationalparken under lågsäsong är mitt tips.

Men det här fotot är från Lindvallens fjäll – de har på liftarna under sommaren och man kan åka upp och vandra eller cykla på fjället. Barnen och jag plockade massa hjortron och Boris drack ur fjällbäckarna.

Jag tror det heter Ängsull.

Vill passa på att tipsa om att investera i en bra vattenflaska som man kan ha med både vatten och annan kall dryck i. Så glad att jag tog in dessa vattenflaskor i stål till sortimentet hos Klco. (egen verksamhet)

Och nu när jag ändå tipsar om mitt egna sortiment så kan jag passa på att dela att jag gått i mina båda Klara- klänningar till mjukisbyxor under hela vistelsen. Riktigt bra plagg att bara dra över sig. De honungsgula finns de inte så många kvar av så snabba er om ni vill hinna lägga beslag på en. Jag är 175cm och har s/m – & den kommer med ett bälte till midjan också. (reklam för egen verksamhet)

En eld sysselsätter hela familjen länge.

Vi brukar dra med oss våffeljärnet ut. På våfflan har vi kaviar och creme fraiche eller soyagrädde och hjortron.

Om hjortronen inte är riktigt mogna så brukar jag lägga dem på en plåt eller tallrik och ge dem några dagar. Då mognar de och kan sedan ätas.

Ok, det var det hela. Hoppas ni har en skön sommar, läser en bra bok eller har ett sommaprat i öronen och vilar mycket.

Kommentarer till “Några dagar på fjället

  1. Veldig spennede med creme fraiche, kaviar og hjortron på vaffel! ☺️ Her går det mest i syltetøy og rømme. Eller smør og brunost. Men jeg lurer på om hjortron (multer) er ulovlig å plukke i Norge når de er umodne? Har aldri plukket det selv, men jeg tror det er sånn 😌 anyways, ikke viktig, men morsomt å legge merke til forskjeller ☺️

  2. Berätta mer om våffeljärnet! Blev så nyfiken, är det en variant man lägger på elden?

  3. Jag har en smått kaotisk sommar utan någon ledighet alls förrän i september. Jobbar med en 80% anställning och tre frilansuppdrag samtidigt.
    Din blogg ger mig en stunds vila då jag kan titta på dina vackra bilder och läsa fina ord! (och drömma mig bort i planeringen för en vilsam höst😊)
    Tack ❤

  4. Ser underbart ut där ni är med 🏠🧇🔥
    Är mjukisbyxorna från KLco eller någon annanstans ifrån?

Kommentarer stängda