En dag mitt under förra årets högsommar mötte jag upp Jonathan Strömberg vid Subbe Fyr här i Varberg. Jag hade bett honom om hjälp att fota mig då jag dök ner i havets trädgård.
Dessa bilder skulle jag sedan använda i boken jag skrivit där jag har kapitel som handlar om havet, dess växtliv och hälsofördelarna med bad.  Vi möttes först upp mitt på dagen då solen stod högt på himlen för att fånga ett klart ljus under havsytan och sedan möttes vi upp vid solnedgången för att fånga ett annat sorts mjukt ljus. Det var verkligen roligt, lärorikt och spännande.

Blev så nöjd med resultatet!

Följ Jonathan på Instagram – @jonisstrom 
Han är en fantastisk fotograf och jag är så tacksam för hans hjälp. Vi har valt ut ett fåtal som går till tryck med boken nu i veckan och här nedan kan jag visa lite av det materialet som inte kom med.

Detta foto är taget mitt på dagen då solen står högt på himlen – ni kan se min skugga på havsbotten. Här dyker vi precis vid första viken vid stenbrottet vid fyren. Här är det inte så väldigt många tångsorter eller stenar men det blir väldigt häftiga bilder när solkatter reflekterar mot sanden och man kan se himlen i ett och samma foto. Eller hur?

Här har Jonathan fotat mig med lång slutartid för att få känslan av fart i fotot. Jag älskar ljuset i den här och det konstnärliga – känns nästan som en målning.

Gissa hur många frågor jag får om denna baddräkt varje år förresten?
Den är köpt på Sri Lanka för många år sedan och kommer från The Seea – här finner ni samma modell fast annan kulör och mönster. Väldigt användbart plagg.

En varm sommarkväll vid Subbe Fyr – alldeles ljummet i vattnet och magisk solnedgång.

Hela denna vecka fotade jag med enorm produktivitet till boken. Bockade av  på min lista och samlade i mappar. Känns som en evighet sedan nu när jag sitter hemma i min soffa en kall januaridag med datorn i knät och gör slutkorr på mitt manus – snön virvlar utanför fönstret och mitt te svalnar av i glaskannan framför mig. Så fint att få sväva iväg i minnet en liten stund, minnas den salta smaken av hav och det mjuka vattnet som omfamnar. Minnas hur vackert det är där under ytan. Påminner mig själv om att beställa ett tyngdbälte med en gång så jag kan bege mig ut i min våtdräkt och dyka nu snart igen. Ser fram emot ett fantastiskt 2022 under ytan.

Boken kommer gå att förhandsbokas signerad nu i veckan – så var beredd. Ger er länk när det är dags.

Jo, nu när jag ändå pratar om havet och att dyka efter tång. Jag försöker skapa en gruppresa att boka för sig själv eller med vänner till Varberg. Jag tänkte fylla den med tångdykning, bad, fina samtal, yoga, teprovning, god mat, hotell och kanske till och med ett spabesök.
Vad tror ni om det? Är ni intresserade?

Kommentarer till “Ner under det blå – havets trädgård

  1. Gruppresa-JA!!!!!!! Strålande idé. (Gärna där man får ta med sig sin tonåring. )
    Heja dig och dina idéer!

  2. Vilka härliga bilder. Ser fram emot att få ser mer. Själv tycker jag att det är läskigt att ha huvudet under vattnet, och nöjer mig mycket väl med att bara titta på bilderna.

  3. Wow vilka bilder och vilken fantastisk idé att visa havet såhär i boken. Det är liksom ett oväntat grepp eftersom vi är vana att se dig och vattnet på håll när du badar. Nu får vi följa med ner i havet. Smart gjort och mycket vackert. Tänker på Det stora blå, Pappan och havet, naturfilmer och magasin som bara går att köpa i små dyra butiker, på samma gång.

Kommentarer stängda