Kameran har legat och vilat några dagar då jag suttit med arbete vid datorn istället. Igår smög både min man och jag åt oss några arbetstimmar även fast det var söndag – jag har en stor inlämning och min man håller på med ett förvärv för bolaget han jobbar med.
En av fördelarna när man har så stora barn som vi har, att man inte tar av värdefull familjetid – de söker inte direkt vår uppmärksamhet. Har märkt att jag får boka in mig hos killarna för myskvällar ihop och vara benhård med gemensamma måltider annars blir det inte så mycket häng ihop. De vill mest vara själva på sina rum, fixa i verkstaden eller hänga med vänner.

Men jag jobbar ju från soffan mest hela tiden och jag tror att det tryggaste man kan ha som tonåring är att man har en förälder som bara är hemma – att det finns någon att snacka med när man brer smörgåsar i köket, någon som kollar till hur man har det och steker hamburgare till vännerna eller någon som bara frågar om man vill ha en frukt eller en kram.

Jag har väl inte värdens mest ergonomiska arbetsplats direkt. Men en gullig fotvärmare.

Är typ livrädd för att bli smittad igen. Knaprar ingefära, citron, massa örtte och hinkar i mig mixade nyttigheter.
Orkar inte med en vända till – jag som precis låg sjuk i juldagarna känner mig redan nedsatt och slut i kroppen. Jag testades negativt och hade mest problem med bihålorna men det satte ju stop för allt jag skulle göra ändå. Ville ju komma i form för vandringsresan jag ska på.

Nästa helg har jag bokat mina drömmars resa till Abisko för att spana in norrsken – en födelsedagspresent till mig själv. Fasen om man blir liggandes i covid istället … ghaaaa… så många sjuka nu ju. Men visst är man van att allt blir inställt nu för tiden så jag är beredd även fast jag köpt snöskor och letat upp hemmets bästa pannlampa. Håller tummarna.

Boostar mig själv med bra kosttillskott och extra magnesium. Har börjat äta en sort som är mycket bättre än min tidigare och märker faktiskt skillnad på sömnen. Sover längre.

Ok. Det var fyra snabba från mig. Önskar er en bra start på veckan och god hälsa.

 

 

Kommentarer till “4 x snabba vardag

 1. Abisko!
  Håller tummar och tår för att du får komma upp och njuta! Vi har haft fantastiska norrsken i Norrbotten på sistone och många återstår 💚

 2. Hej!

  Vill så gärna fråga dig en fråga om din tatuering. Finns det ngt sätt en kan få fråga dig?

  Mvh Sofia

   1. Åh, tack för svar! Jo, är så förtjust i din svala. Finns det ngn chans att en kan få en tydlig bild på den och att du vill avslöja ”din” tatuerare?

    Tack igen!

    Mvh Sofia

 3. Åh Abisko är ju helt fantastiskt. Var där med familjen på sommaren för 3 år sedan, och vill absolut dit igen. Norrsken har jag aldrig upplevt, och det står ju högt på listan över saker att uppleva.
  Skulle också vilja veta vilket magnesium du tar. Jag äter det också, men märker ingen större skillnad på sömnen.
  Kram!

  1. DCG heter det – jag gör ett jobb med dem nu i år och har testat dem ett tag för att kunna veta hur de funkar på kroppen. Blev positivt överraskad av deras magnesium men har också flera andra kosttillskott samtidigt.

   1. Tack för svar 🙂 Du kanske kan göra ett inlägg någon gång framöver om dina tillskott.
    Önskar dig en fin dag.

 4. Jeg minnes den fine sommerturen til Abisko sammen med han som etterhvert skulle bli pappa til datra mi (han er dessverre død nå), vi flaksa omkring i fjellene og leita etter sjeldne sommerfugler. Det var sol og varmt og vi tok pauser der vi bare lå i lyngen og glana opp i himmelen.
  Minner for livet. Jeg håper du får se nordlyset og at du ellers får en flott tur! Klem

 5. Vilken sorts Magnesium äter du? Jag är sugen på att testa om det hjälper sömnen för mig.

  1. Hej, jag är också nyfiken på vilken sort, skulle vilja prova om det gör någon skillnad, tack!

    1. Jag äter DCG just nu – de har större halt av magnesium i sig än de jag tagit tidigare. Tar morgon och kväll. 🙂

Kommentarer stängda