Nu är det fjärde gången Anna, Jonas och jag skapar Ett Mjukare Varberg. En inspirationföreställning för att stärka föräldrar, pedagoger och ungdomar i vår hemstad.

Vi är tre föräldrar som vill bidra och lära oss mer om hur vi kan stötta våra barn att navigera i det samhälle vi lever i, må bra och stärka deras självkänsla.

Så här skrev jag förra året då jag försökte sätta ord på varför vi gör det här.

Har du suttit i samtal med ett barn som inte vill leva längre?
Med ett barn som känner sig missförstådd, utanför, svag, konstig, förbannad, förtvivlad & förrådd av samhället och alla vuxna där i.
Ett barn som har så ont inom sig så ett självskadebeteende med exempelvis ätstörningar, destruktivt umgänge, droger och vassa rakblad är ett faktum.

Har du pratat med ett barn som gett upp och är redo att kasta sig framför tåget?

Det gör något med dig. Det gör att du lyfter blicken och försöker förstå – det gör att du vill vara med och skapa ett mjukare samhälle att växa upp i. Det gör att du vill skaffa dig kunskap om de faror barnen utsätts för i samhället. Det gör att du vill skapa gemenskap med ett forum där man kan dela erfarenheter, sprida kunskap och stötta upp i föräldraskapet.

Förra året fyllde vi Arena Varberg med drygt 2000 personer. Vi hade föreläsare, artister, experter och ungdomsjoren på scen. Här kan ni läsa mer om hur det gick.

Hampus Nessvold var där och spred sitt kloka budskap med en blandad kompott av humor och allvar. Vilken fin förebild han är.

Inna gästerna kom….

… in action. Vilken dag vi fick.

Här är alla volontärer. Tack bästa! Hela genomförandet skulle dock inte vara möjligt om inte företag i Varberg gick in och sponsrade oss – så tack också till er.

Förra året fick vi dessutom ta emot ett pris från Varberg Energi för vårt engagemang med motiveringen:

Ett Mjukare Varberg – bestående av Kristin & Jonas Lagerqvist samt Anna Linton – fick ta emot vårt pris “Omtanke ger energi” för 2019. Kristin och Anna var här för att ta emot priset som vi hoppas kan uppmuntra till att de fortsätter sprida sitt värdefulla budskap. 

Det behövs vardagshjältar med mod och driv som inspirerar andra i frågan hur vi tillsammans kan hjälpas åt att skapa ett mjukare Varberg för ungdomar att leva och växa upp i.

Tack!!

Nu är det dags igen – & denna gång gör vi ett digitalt event för att anpassa oss till rådande omständigheter.
Och vi har dessutom fått in fantastiska inspiratörer – ser väldigt mycket fram emot att höra Peter Rung tala och Linnea Henriksson sjunga.

Det är enkelt att vara med. Alla med en dator och internetuppkoppling kan delta, och du får tydliga instruktioner i god tid inför eventet.

Datum: Tisdagen den 29 September
Tid: kl 19.00 – 20.30
Plats: Digital inspirationsföreställning via Zoom

Denna kväll möter vi föreläsarna  Peter Rung, Linnéa Claeson ochMicke Gunnarsson samt Ungdomsjouren Tigerlilja, Polisen i Varberg och artisten Linnea Henriksson.

Boka din plats här!

Vill ni hjälpa oss att sprida detta till era kollegor, grannar och vänner är vi er evigt tacksamma.
Grundskolan 6-9 klass kommer ta del av föreställningen vid kl 10.00 samma dag och vid 13.00 är det obligatoriskt för alla ettorna på gymnasiet. Vi håller tummarna för att detta blir en fantastiskt dag som ger ringar på vattnet.

Är du intresserad av att skapa ett liknande initiativ i er hemstad? Läs här.

(detta inlägg är ej reklammärkt då det inte innehåller ett kommersiellt budskap och inte heller finns någon ekonomisk vinning för mig)

Kommentarer till “Nu är det dags igen – är ni med oss?

  1. HEJA ER!!

    Är eventet knutet till Varberg på något vis? Är inte själv förälder, men tänker att ett digitalt event kan ju vem som helst i Sverige delta i. Kanske kan vara något för framtiden också? Även om ni gör det här för er stad.

Kommentarer stängda