Nu är det dags!
Nu startar vi en bokcirkel ihop och diskuterar här på bloggen. Är ni på?

Jag älskar böcker och jag tror att de berättelser jag svävat iväg i under mitt liv har byggt min kreativitet och nyfikenhet. Min mamma var en bokmal – vart vi än var så satt hon djupt försjunken i en tjock bok och vi hade enorma bokhyllor hemma under min uppväxt. Så tillgång till spännande böcker har jag alltid haft.

Men jag har dock aldrig ingått i en bokklubb eller bokcirkel så därför har jag läst på lite om detta.

Jag tänker att man kan ha olika ambitionsnivåer och att det inte ska kännas prestationsinriktat – man läser boken och så väljer man själv om man vill dela med sig av sina tankar efteråt.
För somliga kanske det räcker att berätta om man tycker om boken eller inte och varför man tycker som man gör. Men andra kanske vill diskutera mer i detalj och ha ett uppstyrt underlag att förhålla sig till.
Inget är mer rätt än det andra men men jag tänker att jag skriver några frågor som man kan ha med sig in i läsandet, om man vill.

Vad handlar boken om?
Här kan man reflektera över om boken förmedlat några insikter när det gäller människor, kulturmönster, social miljö, osv.

Hur sjunger texten?
Jag menar – är det ett fängslande och bra rytm, eller känns tempot i boken rörig och förvirrande?
Har miljön stor betydelse för handlingen? Hur beskrivs den?

Hur är personerna i boken?
Vilken relation får ni till de viktigaste personerna i boken? Hur är de, gillar ni dem eller inte? Varför?

Vad tycker vi om bokens början?
Den är så himla viktig känner jag som har rätt dåligt tålamod och tappar intresset direkt om jag inte slukas in.
Intressant att höra vad ni tycker om slutet också.

Sammanfattning – vill ni rekommendera denna bok för andra att läsa?
Hur påverkade boken er och vad tog ni mer er?

Så där ja – vad tror ni om detta? Man kan förstås bara läsa eller lyssna på boken och skippa allt ovan – skriva vad man vill eller bara:
“Jag läste, den var bra!” eller skriva “nä, detta var inget för mig.”

Jag tänker att vi ger en bok två veckor och sedan möts vi här torsdagen den 25 februari igen. Då ger vi feedback på vad vi läst och diskuterar.

Vi drar igång med en bok som jag faktiskt precis lyssnat på men ska ta och bläddra igenom den en gång till och stryka under det viktigaste – den gav mig så mycket.
Jag unnar er verkligen att läsa den här boken så därför föll valet på Otämjbar med Glennon Doyle.

Jag tipsade om denna bok januari här på bloggen faktiskt så några kanske redan har läst den?

Hjälp mig nu att välja bok till nästa bokcirkel den 25 februari. Vad ska vi läsa då? 
Skriv gärna i kommentarsfältet så jag vet om det är några som hakar på så jag inte är helt själv i min bokcirkel , hahaha, tipsa gärna andra också genom att dela på fb eller Instagram eller messa vänner.

Ses med våra tankar den 25 februari då!

Hej hej, Kram Kristin

“Otämjbar är en sinnlig, upprorisk och kärleksfull bok. Både en självutlämnande memoar och en obeveklig väckarklocka. Det är berättelsen om hur en kvinna kom till insikt om att en ansvarsfull mamma inte är någon som långsamt går mot döden för sina barn, utan en som visar dem hur man lever sitt liv fullt ut. Det är historien om att navigera sig fram efter en skilsmässa, bilda en ny familj och insikten om att en familjs väl och ve inte beror på dess struktur utan på varje familjemedlems förmåga att vara sig själv inför de andra. Det är också en beskrivning om hur vi alla kan börja lita på oss själva tillräckligt mycket för att våga sätta gränser och acceptera våra kroppar, vara stolta över vår ilska och omfamna våra krossade hjärtan och förlösa våra sannaste, vildaste instinkter så att vi blir de kvinnor som äntligen kan se oss själva i spegeln och säga: Där är Hon.

Otämjbar lär oss att vara modiga. Som Glennon Doyle själv envist brukar säga: Ju modigare vi är, desto lyckligare blir vi.”

Kommentarer till “Nu startar vi en bokcirkel!

 1. Jag vill vara med! Är det någon tid eller skriver vi under hela dagen? Görr du ett inlägg och så kommenterar vi eller hur går det till?

 2. Jag vill vara med i bokcirkeln! Har suttit och nästan längtat efter det 😅 men inte fått tummen ur att aktivt söka efter nån. Har ingen aning om förslag för tillfället, är öppen! Men gärna nån klassiker, så fokus på nya böcker mest överallt. Även om det givetvis måste läsas med ☺️

 3. Men ja vilken bra idé. Har varit så sugen på boken, fick hem idag och har en vecka på mig. Nu kör vi. Tack för bra initiativ.

 4. Jag är gärna med i bokcirkeln. Vad kul! Har aldrig varit med i en förut. Såg inlägget lite sent men ska försöka hinna klart med den tills den 25:e. Har nyss hittat din blogg. 🙂

 5. Jättekul!
  Har velat starta en egen länge, men det blir inte av så jag är gärna med här!
  Mvh Monica

 6. Har så länge tänkt att jag vill vara med i en bokcirkel!
  Jag är gärna med.😊

  1. Men ja! Lite märkligt för jag började på just denna bok efter att du tipsade om den tidigare och har tänkt sedan dess att du under åren tipsat mig om flera av de böcker som stannat kvar i mitt sinne efteråt. Som småbarns förälder kanske jag inte lyckas läsa alla böcker på kort tid.. tog ju några dagar att ens skriva här! Men super kul initiativ ☺️

 7. Underbart, jag räcket genast upp handen – får jag vara med? Ansluter mig till vän som rekommenderat ”Samlada verk”, bästa boken 2020, helt klart. Har läst Drift av debutanten Jenny Holmqvist i januari. Jag älskade den, finstämd och mycket bra. Trevlig helg, Kram

 8. Hej 👋 Vilket roligt initiativ. Har alltid velat vara med i en bokklubb. Jag haffade sista ex idag på lokala bokhandeln🙌 och sitter med näsan i boken på väg till huvudstan. Ska fundera på fler förslag till nästa bok, men en bok jag inte läst än är Lydia Sandgrens ”Samlade verk” .

 9. Jag är med i en annan bokcirkel men älskar läsa och har mycket tid så jag ger mig i kast med Otämjbar

 10. Vilken underbar idé, jag ska försöka hänga med!

  Mitt tips för framtida läsning är en tonårsbok – Inuti huvudet är jag kul av Lisa Bjärbo.

 11. Älskar också böcker- men har inte heller varit med i någon bokcirkel förut. Känner inte alls till den här boken men den finns som både ljud -och e-bok på Storytel så ska ge den en chans!

 12. Hej
  Tack för en bra blogg.
  Bra idé med bokklubben. Jag hänger gärna med där.
  Hälsningar
  DM

 13. Jag är med i en bokcirkel – det är mycket givande 🙂 Ibland ställer vi frågan: Om den här boken skulle bli en film, vem ser ni i huvudrollerna? Och så får man motivera varför

 14. Tack, detta kom som en skänk från ovan!
  Jag efterlyste en bokcirkel precis idag på jobbet och så kommer det här 🙂 Ljuvligt!
  Jag är med!

 15. Jag vill vara med 🙌🏼 tänker att ett tips på nästa bok är Den sista migrationen. Den är jag nyfiken på.
  Kram

 16. Härligt initiativ !
  Jag ska låna boken – mår bäst när jag får läsa – inte lyssna 🤓
  Hörs om två veckor !

 17. Grymt initiativ! Klart jag är med. Lyssnar på boken Otämjbar just nu. Så väldigt bra…. kram och kärlek

 18. Kul med en bokcirkel, sommartid kan jag haka på.. just nu varvar jag min studentlitteratur med ’Den gudomlig komedin’ och den är ett tips,tips,tips till alla som vill känna alla möjliga och omöjliga känslor! Kram S

 19. Älskar detta!
  Boken har mystiskt (eller kanske inte?) dykt upp lite här och var i mitt flöde.. så jag bokade på bibblan, hoppas den syker upp snart! 🙏🏼🌟
  Ser så fram emot detta!

 20. Härligt med en bokcirkel! Klart jag är med! Fick massor av tips häromdagen på mitt Instagram.
  Bara att välja och vraka 🙂

  Tips t ex Dagarna dagarna dagarna av Tone Schunnesson

  Jag är pepp!
  Kram

  1. Har aldrig varit med i en bokcirkel, men alltid velat! Så vill gärna prova på! Mitt boktips är Karin Smirnoffs ” Jag for upp till bror”. En mycket sinnlig bok!

 21. Låter som en trevlig och kul idé. Ska försöka läsa boken. 📚
  En annan liten fråga, kan man ställa in på något vis så att man får tex ett mail när man fått svar här på kommentarerna? Är lite jobbigt att komma ihåg vilka inlägg jag kommenterat på och komma ihåg att gå in och kolla där igen.

 22. Sicken bra idé. Jag älskar också böcker. Tyvärr kan jag inte vara med denna omgång- har en del studielitteratur som måste prioriteras först. Jag är gärna med längre fram…
  /Carina

Kommentarer stängda