Vår hall och trappa kommer få ett nytt utseende denna vecka. Var lugn! Jag har tagit in hjälp och det enda jag behöver göra är att gå till färghandlaren och peka på vilka kulörer jag vill ha och vilken glans färgen ska målas i. Men innan vi kommer till detta så tycker jag vi kikar lite på hur det sett ut sedan vi flyttade till huset.

De första åren hade vi en blommig tapet som hette Seraphina. Otroligt vacker om jag får säga det själv och det var som att komma hem till ett smycke.

Efter några år så gjorde jag ett jobb ihop med Boråstapeter om tapetserade då om med Falsterbo. En lite mörkare tapet med äppelblom. Kändes som en klassisk tapet som passade huset väldigt bra. Huset är från 1927 och i hallen ligger ett stengolv med golvvärme. Hade jag fått välja så hade jag haft ett trägolv men det är ju helt klart praktiskt med sten här…

Numer har jag målat hallen i kulören Sand från Jotun men trapphuset är fortfarande tapetserat. Ser lite konstigt ut om jag ska vara ärlig.
Och nu när vi bott här i ganska många år så känner i alla fall jag att den där trappan behöver ett nytt lager färg. Jag började därför kika runt vad vi kan göra.
Dags för en nu kulör?

Grönt är ju så fint! Dessa trappor fann jag på Pinterest och något liknande borde vi kunna skapa.
Inte sant?

Så här ser det ut i Elsa Billgrens trappa på Gotland. Fint!

Vad tycker ni? Ska det bli grönt eller ska vi satsa på mer jordnära kulörer? Beige, greige och brunt….?

 

Kommentarer till “Ny hall och måla trappan

  1. Grönt.
    Men grönt, beige och brunt och sådana toner är lugnande och kan bli för “döda” och behöver man energi så kanske plocka fram något som inte är lugnande. Någon nämnde senapsgult. Ljusstakar och lampetter? Växter ger också liv. En stor monstera kanske?

  2. Super fint med grönt. Vilken färg använder ni när ni målar om trappen? Vill gärna att det ska hålla, så fegar lite med att måla min trapp 😊

  3. fantastiskt fint med det gröna! vi hyrde ett skärgårdshus förra året, de hade målat trappan i en otrolig blå nyans. en trappa i färg är otroligt.

    (jag målade min trapp ner till källaren rosa vilket kanske låter knasigt men det blev otroligt fint, har ju ett rosa vardagsrum också)

Kommentarer stängda