I samband med att jag skulle ge ut en bok så beställde jag också en ny header till min blogg. Det är illustratören Kajsa Eldsten som ligger bakom denna skapelse och hon fick ovan foto och dahlior som inspiration. Jag tyckte hon gjorde ett fantastiskt jobb. Eller hur?

Nyss hemkommen från författarprat och signering i Halmstad och tänker krypa ner bredvid lillebror och somna som en stock. har haft väldigt mycket press kring boken det senaste och ska logga in i en livesändning redan 8.30 imorgon. Detta är jätetskoj såklart men det tar massa energi att träffa så mycket människor och vara social varje dag. Måste måna om vilan och de långa ensamma promenaderna. Imorgon har min vän och jag faktiskt bokat in dykning på Getterön och jag är superpepp på detta – vill hitta sockertång och knöltång. Snabb uppdatering här idag – har en hel lista om vad jag vill blogga om och ska skapa tiden för detta. Vill bland annat prata om hur lurad jag känner mig när det kommer till hårprodukter – är helt clueless här och köper bara på mig massa frisören rekommenderar. Men borde jag inte läsa på lite om ingredienserna? – tycker nämligen informationen jag får känns motsägelsefull….Dessutom blir jag typ ruinerad av alla konstiga investeringar jag gör för mitt stackars hår som endast verkar bli sämre av alla “superkurer”.
Kram till er.

Kommentarer till “Ny header

 1. Superfin header verkligen! Gillar känslan av collage, dalior och kombon med gråskala/färg.

 2. Jättesnygg header! Kommenterar inte ofta, men gillar den här platsen på internet så mycket! 🙂 Väldigt mycket vettig inspiration. Tips är att lyssna på fantastiska podden How to save a planet som har två avsnitt om tång. “Kelp farming for the future” tror jag de heter.

  Gällande hårvård, är det inte intressant att vi (oftast) kvinnor ofta får höra att dyr hårvård, hudvård, kläder och väskor är “investeringar”. Det är ju inget som hjälper till i pensionskassan direkt. Kan vara helt fel ute, men känns det inte som att män oftare investerar och äger mark, skog, fastigheter, aktier istället och det ger ju en skev balans i ekonomin. Jag är född med tunt hår som lätt blir slitet. Har absolut dragits med och testat det mesta och dyraste som finns för hår. Nu har jag landat i att lite skita i hur det ser ut, fokusera på annat och fokusera på att i alla fall använda ekologiska produkter, men absolut inte de dyraste. Just nu har jag en hårtvål tillverkad i Västerbotten (Malin i Ratan) som jag är jättenöjd med.

  1. Tusen tack för tips!

   Du har helt rätt – kvinnor investerar i kroppen och män investerar i prylar, aktier och mark som ökart i värde. Det är skevt som tusan.

 3. Jag har testat det mesta till mitt hår, både eko och fullt av parabener;), och när jag väl hittade Olaplex så byter jag inte. Har alla rengörningsprodukter, kurer mmm därifrån och alla stylingprodukter från Lernberger Stafsing. Ville testa Caviar från Alterna, köpte på mig och tvättade men nej! Direkt mycket strävare hår. Så mitt råd är, kör på Olaplex!

  1. Olapelx har jag haft fram till jag bytte nu -tänkte att det var jättebra såklart men nu efteråt har jag märkt att det tyngde ner mitt hår väldigt mycket och gav mig inte någon vidare volym.
   🙂

 4. Superfin header! Blicken är vackert fångad och mångtydig. Den framstrålar både styrka och sårbarhet. Något du ju behärskar och förmedlar. Ett skörstarkt perspektiv. For the win!

 5. Tyckte kanske du försvann lite bakom dahliablommorna på den nya headern. För övrigt är du toksnygg. Kram

 6. tycker att gamla header var snyggare 🙂
  fick din bok igår, väldigt snygg och eftertänksam blev jag när jag läste lite, ffa de sista sidorna.
  hoppas att jag får fråga: men hur kom du ur denna trauman och kunde lita pa människor/män igen? och du som är så ‘offentlig’, var du aldrig rätt att han hitta dig (igen)?
  (fråga därför att jag kommer inte riktigt ur trauman och kan lita pa folk igen och ser ljuset…hur gör man när man är ensam i världen och försöker hitta livet igen efter decennier av psykisk missbruk? och utan terapi, det har jag försökt, även selfhealing etc. blogg om detta?)

  1. Hej,
   Jag tror det har mycket med att göra vilken personlighetstyp man är, vilka sammanhang man sätter sig i efter destruktiva år och hur mycket man jobbar med självkärlek.
   Jag har omgärdat mig med människor som pushar mig till utveckling, som älskar mig för den jag är och ger mig trygghet. Detta har hjälpt mig att komma vidare med kärlek istället för bitterhet. Att omvända rädsla och sorg till ett bränsle och drivkraft istället för att bli offret.
   Jag väljer att se min förövare som ett offer istället – bakgrund, miljö, arv och mycket mer utvecklade ilska och våld.

   Detta krävs förstås ett medvetet arbete och inget som bara kommer till en. Jag har lagt ner mycket arbete på att se ljuset istället för att välja mörkret – för mina barns skull.

   När man lämnar en destruktiv relation är det lätt att man omgärdar sig med människor som ger en samma känsla – det är det man känner till och är van vid. Min rekommendation är att att ta hjälp av naturen, rörelse och glädje för att komma vidare. Boka en reikihealing, gå en danskurs eller gå med i en bokklubb. Sätt dig i andra sammanhang.

   Jag har varit väldigt rädd under åren – parallellt med mitt driv att komma vidare och må så bra jag kan. Jag låser dörrar, kollar flyktvägar och på riktigt är beredd varenda dag på att få en pistol riktad mot mitt huvud. Men den rädslan får inte styra mitt liv – så är det bara.
   Lycka till. stor kram från mig

   1. tack så mycket för dina fina & uppriktiga ord!
    jag ser mig inte heller som offer (längre), men har ändå svårt att lita på folk, inte förvånansvärd efter så lång tid av trauman och att jag har litat så länge på ‘fel’ folk. svårt att hitta nya vänner med 50+ om man inte så utåtgående, men jag jobbar på det.

  2. Sonja, ett steg i taget. Det tar tid att brytas ned och det behövs mod, vilja, tid och kraft, för att våga fortsätta, men du kommer att klara av det. Du är redan på väg ❤️
   Kram!

   1. tack Nike! ja, det tar tid, över 50 år för min del. först sen insåg jag livslögnen jag lever i och vad det betyder för mig, mitt liv, fysisk och psykisk hälsa och tja allt. men bättre sent än aldrig!

Kommentarer stängda