Lila, rosa och blå. Hur många nyanser färgar himmelen denna morgon egentligen? Magi.
Solen letar sig upp även idag och kulörerna utanför fönstret får hela familjen att stanna upp i morgonbestyren. Beundra.
-Den känns målad, säger min man och jag själv kan inte sluta stirra. Min hund är sjuk och vänder matskålen ryggen. En labbe som inte äter. Då vet man att det är illa.

Jag själv sväljer tre gånger och känner efter. Jag är inte heller i fas. Känner mig svag och otillräcklig. Bokar av träningen även idag och kokar gröt med blåbär.
Nä du. Det var ingen vidare start på det nya året känner jag nu. Jag har fallit helt ur banan och måste styra upp. Men det är svårt att  finna energi till att ta sig upp när man ramlat ur sadeln. Kanske behöver jag vila i mellanrummet och slicka såren. Lite grann bara.

Minns denna tid förra året. Jag blev jättesjuk runt min födelsedag då också och låg nerbäddad i en fransk säng medan min man fyllde bilen för att flytta hela vårt bohag från en plats till en annan. Innan jag blev sjuk tog jag på mig min nyinköpta blus och blåste ut ett ljus på ett fint litet bakverk. Vart är blusen nu…?
Måste leta i tvättstugan.

Vi skulle flytta från det här lilla köket där vi lagt all vår kärlek och energi i för att få det så mysigt som möjligt.

Vi skulle även lämna den här utsikten från takterassen och det var just detta som gjorde mest ont i min mans hjärta. Jag saknar det också om jag ska vara ärlig.

Men helt ärligt så älskar jag de stora ytorna och ljusinsläppet i det nya så mycket mer. Att få ha plats och rymd ger mig mycket. Det är en plats att utvecklas på och växa med i det nya.
Här i det lilla kände jag mig färdig. Fast saknar enkelheten och det lilla vissa stunder också. Större grejer kommer med större ansvar och ännu mer utgifter. Igår radade vi upp vad det skulle kosta att laga avloppet och tillsammans med köp av ny varmvattenberedare så blev det en deppig stämning här hemma. Och den dyra elen då… som i och för sig inte var en halv miljon men bra mycket mer än vad vi räknat med.

Ofas i både hälsa och ekonomi. Oskönt. Igår kraschade dessutom min webbshop vid lansering. Det blev för hög belastning på den och den var nere en halvtimme till allas förfäran. Mest min tror jag som såg hela min kollektionsinvestering för januari gå upp i rök. Nu går jag under tänkte jag.
Först magsjuka och sedan systemkollaps. Dubbel kollaps. Men allt löste sig och folk kunde handla. Phu. Men nu är det fel här på bloggen istället. Tekniskt fel står det på olika ställen och när ni följare lämnar emojis i kommentarerna så blir det frågetecken istället. Beklagar verkligen.
Jag måste styra upp. Som sagt. På allt.

Har redan kontaktat tekniker för hemsidor och gjort balansrapport för privatekonomi. Ska bara göra snälla saker för min kropp och äta ren mat magen kan ta emot. Sova. Ska också också börja städa och sortera i ett rum i taget här hemma under februari. Komma ikapp. Dricka mycket te. Spara pengar. Inga utsvävningar. Sedan ska jag nog också klippa lugg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Nystart, sparamånad och systemfel

  1. Alltså den där känslan när man vill komma ikapp sig själv och komma ikapp där hemma med alla bestyr. Bara att ta de lugnt som du säger. Acceptera att nu är det så här, en sak i taget och vila mellan varven. Snart kommer mer ljus och mer energi! Fortsätt ta hand om dig. Hoppas Boris kryar på sig och lugg kommer säkert bli skitsnyggt på dig❤️

  2. Uscha, var snäll mot dig själv! Och året har precis börjat, du kommer ikapp<3
    Får jag fråga en helt annan sak: vilken storlek har ni på er gubi -lampa (multi lite) som ni har i vardagsrummet? Är det 25,5 eller 36 i diameter? Är så svårt med storlekarna , och tycker er ser lagom stor ut! Jättesnällt om du orkar svara<3