Jag cyklar hem genom i ett ljummet åskregn och värmen bubblar i bröstet. Har precis kramat min stora mellankille hejdå för en stund, 16 år. Jag tog med honom och hans två vänner till restaurangen i hamnen och satt över fish n chips och pratade om livets väsentligheter. Det finns väl inget viktigare än att lyssna på våra tonåringar?

På alla våra barn, i olika åldrar och med olika personlighetstyper, skilda behov och förmåga till att uttrycka sig. Lyssna på alla. Hitta språket – ge inte upp, lirka, leta, fundera, läggs sig bredvid, inte tjata, var tyst och lyssna, skriva sms och prata i bilen om det är det som funkar bäst, var nära, komma och hämta, skjutsa så mycket man kan, bjuda alla på mat, bli kompis, aldrig dömma, ge frukost på sängen, låta dem sova, vara stolt, vara närvarande, prata värderingar och relationer, visa att man är trygg och alltid kommer finnas där.

Barnen. Det finaste och dyrbaraste vi har. Nu börjar skolan snart. Inte så roligt för alla faktiskt. Många känner sig ensamma och är utsatta för mobbing av sina skolkamrater. Skolan är en hemsk plats för många barn i Sverige. På söndag har My Feldt och jag tänkt att vi ska ha en livesändning på Instagram gällande detta – vi tänker att vi ska prata om mobbing och om hur vi vuxna kan göra för att motverka detta- Hur vi kan stötta våra barn. Både de som mobbar och de som mobbas.

Vill ni titta i så fall – och vilken tid söndag eftermiddag önskar ni?

Det ena hör kanske inte till det andra här, jo, kanske lite. Men innan jag sätter punkt skulle jag vilja tipsa om Sebastian Stakset fantastiska sommarprat.
Om skuld, skam och vikten av att kunna bli förlåten.

Kommentarer till “Om barnen

  1. Heeeelt fantastiskt att ni tar i detta!!!!! Det är ju faktiskt vi vuxna som måste leda detta arbete. Arbetet mot mobbing måste ledas av vuxna för vi är upphovet till problemet. Vi vuxna mobbar och vi för över våra beteenden på våra barn. Viktigt också att lyssna också på mobbaren. LYSSNA på varandra som du skriver. Lyssna på alla. Prata med varandra. Med alla. På alla ledder. Mobbing är dödligt och så fruktansvärt destruktivt och det gör sönder människor och det gör sönder samhället inifrån. BORT med all mobbing! Bland barn och bland vuxna! Måste nu svära lite: F****n vad grymt att ni gör detta!!! Älskar er för det!! Finner faktiskt inga ord för hur jävla bra jag tycker detta är… Tar sällan till kraftuttryck, men anonym på denna blogg vågar jag göra det. Älskar er! All kraft till er, i detta!

    <3

  2. Så fint ❤️
    Här även dubbla känslor inför skolstart. Jag önskar att man fick hemskola såsom i de flesta andra länder, men det är förbjudet i Sverige.

    Hälsningar NPF mamma

Kommentarer stängda