daniella_kristin_Lagerqvist

Det är dags att kicka igång söndagsintervjun igen. Först ut denna höst är Daniella Witte som är bloggkollega här på Elledecoration.se och också en god vän.

Daniella är kreativ, inspirerande, trygg, modig och klok. Jag tycker hon har väldigt vettiga värderingar, har båda fötterna på jorden och har en ödmjuk och sund inställning till livet. Dagarna vi tillbringade tillsammans i Barcelona på Pia Ulin’s workshop var väldigt fina och jag sparar dessa minnen nära hjärtat.

Hej Daniella,

Första frågan ut -Vad äter du helst?

Älskar att göra sallader av olika slag, sen är jag löjligt förtjust i grillat. Självklart, ekologiskt och närodlat så mycket det bara går. Tycker det är så grymt härligt att utbudet av den typen av mat och dryck blir mer och mer lättillgänglig. Min dröm är att vara självförsörjande av grönsaker under sommaren men som det är i livet just nu, får jag nöja mig med att handla av vår lokala grönsakshandlare. Superbra det med.

Sen älskar jag choklad till eftermiddagskaffet. En fin belöning  som jag unnar mig efter en hektisk arbetsdag.

daniella_kristin_Lagerqvist-7

Ok, vad äter du inte?

Gör det väldigt enkelt för mig genom att inte äta någon typ av halvfabrikat, med undantag någon gång i bland när tiden och orken tryter, då värmer vi fryst pizza i ugnen och gör en riktigt god sallad till. Faktiskt supergott!

daniella_kristin_Lagerqvist-5

Vad brinner du för?

Förutom att jag älskar skapandet och brinner oehört mycket för mitt jobb, så är det ett välbalanserat liv!

Jag strävar ständigt efter att få det viktigaste jag har i livet – att vara välmående. Det är att få jobb, familj, vänner och hälsa att gå hand i hand. Det är inte alltid alls så himla lätt, men eftersom jag inte alls mår bra av obalans styr jag oftast upp situationen ganska snabbt när det “skakar”. Man kan nog summera det med att jag brinner för att från grunden skapa något som är hållbart på lång tid. Vad det än gäller så går kvalitet före kvantitet.

daniella_kristin_Lagerqvist-4

Vart reser du helst och varför?

Lika mycket till vackra platser jag inte varit på innan som till min mormor i Småland. Långresa till Asien eller en weekend med husvagnen spelar ingen roll. De flesta nya platser ger mig alltid någon form av inspiration och avkoppling. Paus och distans från vardagen är viktigt att ta sig tid till då och då.

daniella_kristin_Lagerqvist-3

Vad lyssnar du på?

Åå, ja musik får mig verkligen att må bra. Lyssnar  just nu mycket på jazz och svensk musik.

Har du något bra tips du vill dela med dig av?

Att inte ha fördomar. Jag har en tro om att de flesta människor gör sitt bästa utifrån sin förmåga och förutsättningar. Utgår man från det och är tydlig i sin kommunikation så tror jag att man kan få en vissen kvist att knoppa igen. Alla har vi någonting intressant och betydelsefullt att tillföra.

 

En viktig rutin för dig?

Minst två morgnar i veckan träffar jag min kompis kl 05.30 för att starta upp dagen med en timmes powerwalk. Dessa dagar mår jag så oförskämt bra i både kropp och knopp. Helt klart en rutin jag inte skulle vilja vara utan.

daniella_kristin_Lagerqvist-2

Ditt jobb som stylist och fotograf är verkligen spännande och inspirerande. Kan du berätta lite om hur en arbetsvecka kan se ut?

Efter 6 år nu som egenföretagare har jag äntligen fått till bra rutiner och flöde i mitt arbete. Måndagar försöker jag först och främst hålla till planering och det administrativa. Sedan är det fullt ös med olika styling och fotograf-uppdrag, och allt vad det innebär. Det är hårt slit och det handlar om att hela tiden vara enormt fokuserad på sin idé att och leva sig in i den. Det är ju den som sedan ska bli en visuell upplevelse för kunden och en bild man ska kunna leva med länge.

 

Jag är som i en bubbla under min arbetstid där varje minut är effektiv tid. Låter galet men det är så det är för att få allt att snurra. Hade inte klarat mig utan min assistent Maria som jobbar hos mig två dagar i veckan. Hon avlastar mig med att hämta och lämna rekvisita och fixar så att allt är i sin ordning runtomkring. Innan jag hade henne hos mig var allt stök och kaos och jag hade en känsla av att jag aldrig hann med. Det vill jag inte vara med om igen.

När dagen är slut och familjen är hemma tar jag helt ledigt fram till dess att vi nattat barnen. Då tar jag och min man fram våra datorer en stund. Det är oftast då jag bloggar.

 

Till sist – Vad drömmer du om?

Just nu drömmer jag väldigt mycket om min nya studio som vi ska bygga i vårt gamla stall. Den kommer ge mig massor av möjligheter, ytor och ljus för mina framtida uppdrag.

 

Tusen tack vackra Daniella!

Ta del av Daniella Witte’s blogg här på Elledecoration.se