Det finns mycket jag vill uppleva i mitt liv.

Det betyder sannerligen inte att jag är uttråkad i det liv jag har –  jag väljer att titulera mig som nyfiken istället för rastlös och har lovat mig själv att alltid ta mig framåt med lust och uppleva så mycket jag bara kan i livet. Ett år gjorde jag en bok med två vänner och detta projekt tog oss till Gotland. Här passade vi på att boka in oss på en halv dag  hos en keramikverkstad.

Ja! Här kände jag mig som fisken i vattnet och var helt varm i magen. Vilken känsla att få skapa med händerna och känna total närvaro i stunden.

Min kompis Jennie i totalt fokus.

Härliga Marina. Vi hade så fina dagar ihop. Vi har förresten tänkt att vi ska skapa ett dygn ihop varje månad på hennes Strömma – bara äta gott, promenera, prata och vila.

Detta var 2015 – sex år sedan nu.
Mycket vatten har runnit under broarna och barnen är större – kanske dags att plocka upp den där drömmen som började spira här vid drejskivan.

Ni ser ju att jag har tekniken i ordning, hahaha… det är väl lite learning by doing som med allt jag gjort hittills tänker jag.

Mina barn är taggade på att skapa i lera –  Det är roligt.

Så nu har jag börjat kika efter både keramikugn och drejskiva och har tänkt inreda mitt uthus här ute på gården. Fick jättemånga bra tips i detta inlägget på Instagram – stort tack till alla följare som delade kunskap. Frågar här också, har du några tips att ge en hobby keramiker som vill fixa en egen verkstad?

Och vad ska man ha för glasyr… vilken lera…?

Tänk om mina kompisar vill komma och leka i verkstaden med mig…, hoppas…

Ser verkligen fram emot detta  – härligt trädgårdsliv och skapandelust i en egen keramikverkstad.
Snart kan jag kanske bocka av detta på min bucket list.

Jag tänker att det är viktigt att sätta upp drömmar och börja röra sig mot dem. En dag så står man där och en dörr öppnar sig bara för att du har gjort medvetna val hela vägen som tar dig dit. Stäng dörrar och gör slut med det som inte är bra, våga testa nya grejer och gå din egen väg. Inte en dag för tidigt att leva livet så som du vill ha det.

Kommentarer till “Om en dröm – en egen keramikverkstad

Kommentarer stängda