Välkommen in i mitt växthus – idag har jag dukat upp med smaskiga grejer vill jag lova.

Blommig kaka, växtfärgade ägg och en enkel förrätt bjuder jag på idag. Jag bar med mig allt ut hit för morgonens livesändning – så kul att det är så många som tittar varje vecka och inspireras av våra trädgårdsfunderingar. Jag är typ sist på bollen känner jag som inte sätt något mer än luktärt och hälften av mina dahlior… Men äsch, det kommer blomma i min trädgård också såklart. Allt blir bra.

Låt oss fokusera på den här lilla tallriken istället. Detta är ett tips jag fick av min kollega @diadonna – kokade potatis med skalet kvar på, tryckte med en gaffel så den blev lite mosad och sedan på med crème fraiche, kaviar, picklad rödlök, dill & brynt smör. Egentligen ska man ha lite lättsaltade chips på också men hade inga hemma. Hur lätt?! Och hur gott!?
Har ätit detta till frukost, lunch och kvällsmat idag.

En buffé av härlighet på mitt bord i växthuset – älskar Hannus nya bok och mina loppisfyndade glastallrikar.

Men nu vill ni ju ha receptet på den här såklart.

Man river 400g mandelmassa och vispar det med fyra ägg. Sedan river man ner apelsinskal i smeten och gräddar i en smörad springform på 180 grader i typ 20-25 minuter – ta en sticka och kolla så den är är fast. jag brukar ta lite bakpltspaper i botten så är det extra lätt att få ur den ur formen. Låt den svalna och pressa sedan apelsinen över kakan så den blir riktigt saftig.

När det är dags att servera så täcker du kakan med pistagekrämen från Gridelli eller med mörk choklad. jag dekorerade med torkade blommor men det går lika bra med små marsipankycklingar eller apelsinfiléer. Testa dig fram vetja!

ag har haft så stor användning av mina torkade blommor. I tavlor, i presenter och på bakverk. Så enkelt och mysigt pyssel.

Visst blev kakan vacker? man kan ju plocka bort blommorna innan man stoppar kakan i munnen om man vill.

Ja, så var det äggen då. Dessa kokade jag i skal från rödlök, gurkmeja och rödbetsblast. Jag ska testa med tång också tror jag…
Jag ska i alla fall testa att växtfärga en duk med tång. Alltså min skalle just nu alltså – har så mycket jobb och olika idéer så det bara bubblar. Ligger så mycket back efter jag varit sjuk också så nu måste jag verkligen fokusera och strukturera upp.

Lyssnade på Christer Olsson idag hos Framgångspodden – han sa så mycket klokt som jag tar med mig in i kommande vecka. Ett varmt tips.

 

Kommentarer till “Recept på enkel påskig kaka

  1. Hej!
    det verkar som att det blir ett hack i “scrollningen” på första bilden på detta inlägg. Kanske för stor bild?

Kommentarer stängda