Hej på er – hur är era juldagar?

Julafton är förbi och jag är beredd att säga att det var den bästa på många år. Alla tre pojkar är hemma över juldagarna. Mammahjärtat är fullt.
Det är alldeles lugnt och fridfullt – kan inte minnas en jul likt denna förut. Samtal, frukostar, middagar, familjespel, bilturer, promenader och andra stunder ihop. Det tar jag aldrig för givet. Bröder som samlas framför tv-spel och chipsskålar. Ris a la malta och schack.

Boris är också nöjd. Jag fortsätter att vakna tidigt om morgonen och vi går ut och möter soluppgången ihop innan vi gör frukost till de andra.

Julaftons morgon – jag bakade en kaka.

Och klädde mig i grönt efter juldopp och lång promenad.

Kakan serverades med sockrade bär och tända ljus samma kväll.  Tillsammans med  lättvispad grädde och glöggkokta päron. Det gick hem hos alla.

Så bra med stort bord. Pysselprojekt kan pågå på ena sidan och middag kan dukas upp på andra. Otto fick 3D-pussel och modellbyggen så han står sig fram till påsken. Han har suttit med krökt rygg över ett projekt sedan igår.

Jag satsade stort på böcker och familjespel i år. Det visade sig vara uppskattat och vi har fullt upp. Lillebror fick ett Nintendi Switch och pappan en massagepistol, alla är nöjda och glada. Och idag smekte solen vårt vardagsrum. Livet kändes komplett på något sätt.

Jag fick böcker. Bland det bästa jag vet. tack.

Den bästa gav jag mig själv – den läste jag tidigt denna juldagsmorgon och sedan fortsatte jag i badkaret. Så fint med ledigheten.
Jag som inte hade någon semester denna sommar kanske behövde ledigheten mer än någonsin. Jag samlar ihop året inom – känner mig stolt och tacksam.

2020 var det mest speciella på länge –  för mig personligen var det mycket som föll på plats och jag har kände äntligen den frihet jag vet är så viktig för mig.
Så tacksam trots allt.

 

Kommentarer till “Om juldagarna och ledigheten

  1. Så härligt!
    Ett inlägg om tips på böcker att läsa kanske? Tänker ge mig själv tid att läsa igen, men känner mig nollställd på bra författare. Det är ju såklart en smaksak, men tar tacksamt emot några tips så får jag prova mig fram.

  2. Åh är det en ny Maggie O’farrel-bok? Älskar hennes böcker! Ska genast boka på biblioteket. Tack för tips och fint inlägg med så fina bilder❤

Kommentarer stängda