Hej där,

Hur mår ni och hur går det?
Jag försöker locka fram julefrid men har nära till tårar mest hela tiden. Alla bara “åh älskade jul – älskar denna tid”… Känner mig som Grinchen men gör naturligtvis mitt bästa i att vara pepp och glad för dem runt omkring mig.
Min mamma påminde mig om att jag alltid är så här när julen närmar sig och jag antar att det är gamla demoner som som spökar – jag har helt enkelt väldigt svårt att känna någon slags harmoni runt folkliga högtider för det är förknippat med stor oro för mig. Måste bryta detta dåliga mönster. Är det bara att bestämma sig eller bör man gå i terapi…?

Jag blir också helt rörig i huvudet över allt som ska göras, kan sitta i bilen och glömma vart jag ska typ…. Klappar, mat, alla lediga barn, hemmet i kaos, telefonen ringer konstant, swish hit och dit,  för många människor inne på Ica samtidigt, jobb som ska bli klart, kissnödig hund,…

Allt blir bra såklart. Så, nog rantat från Grinchen. Nu blir det ta mig tusan så mycket mys jag bara kan locka fram!
Spel, enkel mat, promenader, bastu, bad och allt annat jag gillar.

Vi firar en liten jul här hemma. Och så går vi och äter lunch hos min mamma. Min äldsta son har kommit hem och han har vi inte träffat sedan i somras så redan där har vi fått världens finaste julklapp.

Jag har kikat i Sofia Woods bok såklart och fått lite inspiration. Både hummerpasta och fänkålsallad ska lagas. På julafton tänker jag koka päron i glögg och äta på ris a la maltan. Vad tror ni om det?

Måste berätta om en annan fin julklapp som gjort min vecka lite mjukare.
I söndags pep det till telefonen och  jag fick en film av min vän och kollega Lovisa – i filmen berättade hon att hon funderat fram och tillbaka på vad hon ville ge mig i julklapp och så kom det bara till henne – hon skulle spela in fyra filmer.
I dessa berättar hon vad hon uppskattar mest hos mig. Alltså – man har ju varit så nära till tacksamhetstårar dessa dagar då filmerna dimpit ner i inkorgen. Det är sannerligen inte ofta man får så mycket beröm, kärlek och klokskap komprimerat på detta sätt.
Underbart och ett varmt tips om du kommer på att du vill skicka en digital julklapp till någon du håller av – skicka en film där du berättar hur mycket du uppskattar hen och varför.

Igår slog vi in klappar och lyssnade på julmusik och ikväll tar vi tag i rimmen. Vi kommer ha öppet i butiken idag och vi stänger vid 16. Det är fint att se så många ge bort paket med vårt te i julklapp – våra vantar och linneprodukter är också uppskattade gåvor.

Nu önskar jag er en vilsam jul – fyll den med sådant ni mår bra av och var rädda om er.
Klockan är 07.18 här nu den 23e december 2020 och jag bestämde mig precis för att göra allt för att bryta gamla dåliga mönster och bara vara glad för allt jag har. Allt blir bra och det är dags att sänka axlarna, lägga upp fötterna på soffbordet och ta julledigt.

Kommentarer till “Allt blir bra – julen 2020

 1. God jul fra Oslo! <3
  Du skal vite at du ikke er alene om å kjenne blandede følelser rundt jula. Det er så godt å vite at vi er flere! Selv blir jeg nesten alltid småsyk før jul og har begynt å tenke at det kanskje også har litt med minner og emosjonelle ting å gjøre. Klem fra meg

 2. God jul fina Kristin ❤️
  Jag har alltid älskat julen & allt gott vi producerat i mitt föräldrarhems rökeri. Julen förändrades när min mamma dog för två år sedan& i år är första året som jag känner att julen är här igen.
  I många år försökte jag återskapa mina barndomsjular för mina bonusbarn, vilket alltid slutade i tårar. Nu är barnen vuxna & berättar själv att de uppskattade allt vi gjorde ❤️
  Det får bli min julklapp ❤️
  Nu väntar en långrunda i skogen med min hund sen väntar det bästa på julen, Karl-Bertil Jonsson!
  Go jul ✨

 3. Känner så igen mig, är ingen julfantast alls. Min lösning är att skala ner, ta bort massa måsten. Högtider är dessutom höjden av ojämnställdhet, massa stress för kvinnor att fixa och trixa med, både praktiskt och känslomässigt (hinna med allt och alla, tänka på allt och alla, klapp till svärmor, blomma till fröken, låna lusselinnen osv)
  Jag klart allt i början av dec. Köper klappar, pyntar och köper all mat (vilket iof inte är mkt). Då känns jul så långt bort, så det hår bra. Sen när själva julen kommer, och känslorna med den, behöver jag inte stressa runt med massa fix. Allt är klart. Förstår att det låter väl präktigt, men efter några år sitter det…

  1. Hej, Håller med –
   Så himla fint att du funnit ett sätt som passar och blir klar i god tid. Skönt.
   Ha en riktigt God Jul nu

 4. Då är vi två grinchen! Blir stressad o sur varje år. Längtar till allt är över. Trauma hjärnan orkar liksom inte!

 5. Tack för att du får mina axlar att sjunka ner lite i all stress.
  Hoppas du också får fin energi från massa håll ❣️
  GOD JUL

  1. God Jul – yes nu är det lugna filbunken här hemma med sänkta axlar och gör bara det vi har lust till. varken mer eller mindre. Kram

 6. Tycker mest denna jul känns som jag hamnat i ett parallellt universum så jag förstår verkligen din känsla! Vi begravde min mamma Dan före lucia efter 3månaders sjukdom (ej covid-19) så pappa o jag (jag har ingen egen familj el syskon)har sett fram emot en jul m lite återhämtning men just nu ligger jag hemma hos mig (25mil fr pappa) o väntar på ett provsvar om jag är covidsmittad el inte! Men på nåt sätt så känns det ok ändå både för pappa o mig att julen kan vi fira om några dgr när vi vet säkert! Så visst är det en konstig tid och känslorna åker bergodalbana för oss alla men att hitta en liten vrå inom oss där det känns lugnt o fint tror jag vi alla kan…..det blev kanske inte som vi tänkt men det blir bra ändå!
  Önskar dig en fin jul 🎄

  1. Åh – jag beklagar verkligen. Så sorgligt att förlora sin mamma – och så mitt under pågående pandemi som gör allt så mycket värre.
   Hoppas ditt svar visade negativt så du och pappa kan ses isdag och ha en lugn och skön jul ihop. varm kram till dig _ god Jul!

 7. Önskar Dig och din familj en fröjdefull, fantastisk, frisk, familjär, finstämd Julhelg❤️

 8. Julen är en tid med många känslor. Jag har både bra och dåliga minnen så jag är först taggad inför jul-som ett litet barn och pysslar och grejar och sen lägger jag av helt och vill helst ligga på soffan och kolla på film i ensamhet för att slippa allt de som kan bli jobbigt.

  Vilken fantastisk vacker gåva från din vän. ❤️

  Önskar dig en mjuk och fin jul. Tack för allt du delar med dig.

 9. Tycker att det låter som en väldigt fin jul, hanterlig och varm. Och ja, känslosam på alla håll och kanter. Det där livet liksom, det känner man ju igen. Själv tänkte jag göra några trillingnöt innan jag träffar en vän för långpromenad. Ska sedan förbi min stads bästa matkreatör och hämta en jullåda med stilton och citrusmarmelad. Därefter: niente. Möjligen lyssna på Ramsby/Hederos Jazzen (rekommenderas) och spela yatzy med sonen. Möjligen.

  Önskar dig och dina närmaste en mysig julhelg! Tack också för dina bilder och dina ord, du liknar ingen annan!

 10. Vill så himla gärna råda dig till traumaterapi, det låter tyngre än vad det måste vara. Men att få hjälp att koppla till nya känslor till gamla minnen är verkligen någonting otroligt kraftfullt. Önskar dig framtida jular utan mentala spår av oro <3

 11. Hej Kristin, jag ska göra som du – försöka sänka axlarna och släppa taget.
  Min familj har tre barn i tonåren med NPF, alla har sina saker för sig och när man umgås så mycket ledig tid som julen innebär så blir det ganska oharmoniskt delvis. Inte alls mysigt och en stor grej är att de inte tål varann eller varandras egenheter. Emellan dem springer jag och försöker medla, släta över och laga mat som alla gillar vilket innebär fyra olika maträtter.
  Istället för att oroa mig för vilka utbrott som det blir så ska jag försöka vara ute i skogen varje dag och klappa på vår nya kattunge. Jag tror det kommer bli 😌 bra.
  Tack för allt du ger och god jul!
  Kram från Mia

  1. Klart att det är svårt att veta vad som ligger bakom dina känslor men jag tror att det är bra att bestämma sig. Att bryta känslan vid jul, att göra den till det man vill att den ska stå för. Ingen press, ingen stress, inga måsten. Känns som vi gått helt vilse i vad denna högtid ska vara. Jag tycker detta skitår visar lite nya vägar. Idag kunde vi hänga i skogen med vänner runt eld istället för att åka med galen blick på olika shoppingcenter. Imorgon ses vi ute i lagom stora klungor ute. Sedan hem till julbord i lagoma mängder. Med häng på det sätt vi vill. Det går om vi vill att hitta nya vägar. Hoppas du hittar en mjuk fin väg som passar dig. Tack gör allt du delar som förgyller vardagen och som gör festen lite festligare❤️😘❤️😘👍😘

Kommentarer stängda