Idag har jag huset fullt av massa barn och försöker fixa allt med logistik, hundrastning, måltider och aktiviteter. Funderar på varför jag inte backade upp mig själv med en sådan här Kouign Amann till lördagsmyset. Detta var gårdagens fika och dessa bakverk är verkligen försvinnande goda.

Mellan tvätt och andra måsten drog jag fram lite kläder som jag ska göra mig av med.

Alltså. Jag älskar dessa!
Men – det är något som händer med mig när jag tar på mig svart. Jag blir såååå deppig och obekväm. Så konstigt.
Tänkte verkligen att det inte skulle göra så mycket med de svarta i dessa eftersom det är så mycket vackra röda rosor på tyget också men jag känner mig alldeles dränerad på energi så fort de kommer på. Sjukt konstigt. Svart som är så snyggt!

Så nu – kill your darlings. Det är dags för någon annan att få lyckan att bära dessa plagg istället för att de hänger i min garderob och skräpar. Jag la ut dem och lite fler plagg på min @krickelinbloppis så är du sugen får du klicka dig in där.

Och så lagade jag tomatsoppa i min fintröja. Tur jag hade sinnesnärvaro att ta på förklädet innan jag mixade soppan. Mellanbror var snäll och knäppte foto på kocken.

Ja, kolla vad fin tröja. En tunn stickad glittrig sak från Munthe. Köpte i somras men kan användas året om och varje dag. Halsbandet med vågen är vårt egna silversmycke från FGL.

Vid ett fick jag brått och cyklade bort till optikern för att hämta Igors nya glajjor. Boris har nämligen tuggat i sig de gamla och stackarn kan ju inte se utan bågarna. Men vad tjusig han blev va?!

Men soppan. Inspirationen kommer från bästa Mir.
Måste ju lämna dig med receptet såklart.

En gul lök.
Tio färska tomater.
Grönsaksfond eller buljong.
Lite färsk chili.
Några matskedar chilisås.
Två vitlöksklyftor.
En kruka färsk basilika.
En stor matsked honung.

Täck detta med vatten i en gryta och koka upp. Mixa och red med några skedar crème fraîche. Smaka av med salt och låt puttra en stund innan servering.

Kommentarer till “Om lördagen och svarta kläder

  1. Intressant det där med färger på kläder man har på sig. Jag gillar lugna färger som blå och svart och är det för mycket färg och mönster blir jag stressad. Man skall nog lyssna på det där och ha på sig vad man själv trivs med. Jag är knepig med att det måste vara bekvämt också. Kan t.ex. inte ha jeans. Lever i tights och klänningar/tunikor.
    Jätte fina glasögon. 🙂

Kommentarer stängda