Nu kommer lite navelskådning kring sociala medier och innehåll.
Jag har under den senaste tiden tänkt mer än någonsin på att jag ska rå om mina digitala kanaler med så mycket kärlek, omtanke och kreativitet jag bara kan förmå. Att det ska vara roligt, givande, överraskande och spännande att följa mig både här och på Instagram. Ni som hänger med mig betyder otroligt mycket och det är aldrig något jag tar för givet. Jag uppskattar er mycket ska ni veta.

Utan er tid och ert engagemang så finns det inget Krickelin och jag tror också att det hade varit svårt för mig att driva butik utan min digitala och personliga närvaro. Det ska man aldrig glömma – att allt är färskvara och att man inte kan leva på gamla meriter.
Forumet, människors digitala beteenden och närvaro förändras ständigt och det kan vara både läskigt och utmanande att anpassa sig efter förändringar. Når jag mindre räckvidd i det innehåll jag lägger ut så påverkar det både min försäljning och de bokade uppdrag jag har så för mig är det jätteviktigt att alltid vara relevant för dem som läser mig. Jobba på även då det är tungrott och jag känner mig lite vingklippt.

Det är intressant med kommunikation tycker jag och jag analyserar ofta mina egna och mina kollegors handlingar och konsekvenser för att bli bättre på det jag gör. Ibland är algoritmerna inte med en och det är frustrerande men det går i vågor. Jag kan alltid påverka själv – klura ut bra  ämnen att skriva om, fota det jag vet läsare brukar tycka om och vara extra kreativ i mitt uttryck.
Jag vill inte att ni ska tröttna för att jag ständigt upprepar mig, har för mycket reklam, är nonchalant eller ointressant.
Tänker att det ska vara som en gottepåse med både syrligt, salt, sött, knaprigt och mjukt. Och det ska också vara regelbundna nedslag. Här kan jag bli bättre på bloggen för jag har trots allt som mål att posta varje dag. Här är Elsa Billgren och Underbaraclara ett föredöme.

Det viktigaste för att kunna prestera för mig är att ha arbetslust – tycka att allt detta är kul alltså. Annars blir det väldigt svårt att skapa bra innehåll har jag märkt. Så måste det vara för alla som jobbar tänker jag, man måste gilla det man gör annars äter det upp en. Men att dagligen publicera tankar, texter och bilder för tusentals människor kräver lite eftertanke. Det säger jag dock med stor ödmjukhet – det är inte så att jag anser att mitt jobb på något sätt är viktigare än någon annans arbete men det blir bedömt och ifrågasatt inför öppen ridå och då får man verkligen tänka till.

Hos KLco ägnade jag en hel dag åt att filma mig då jag bryggde olika sorters teblandningar på olika sätt. För att de som tog del av filmen skulle få mer kunskap och bli inspirerade – det kan låta banalt att lägga så mycket tid på detta då jag hade kunnat städa lager och packrum istället. Det ska gudarna veta att det behövs. Men det lönar sig verkligen – nästan 15 tusen har nu sett filmen och det är riktigt bra för hos KLco har jag runt 22 tusen följare och nådde då ut till mer än hälften. Alla dem är potentiella kunder till mig. Och jag har nu gett dem inspiration och kunskap som de kan ta med sig i sin vardag. Win win. Visst är det möjligt att de kanske lägger en order på en påse te hos mig då mitt varumärke nu känns både bjussigt och trovärdigt för dem.

Jag jobbar parallellt med två kanaler på Instagram och försöker att ha varierande innehåll så det blir intressant att följa båda. Jag lägger mycket tid på att vara social på Instagram – vara runt och interagera i andras kanaler och bygga broar. Jag brukar satsa på att lägga ut mina inlägg 06.40 på morgonen så att det får en bra skjuts när folk plockar upp sina telefoner om morgonen och jag vet att många är aktiva. Är man inte morgonmänniska så rekommenderar jag att posta på kvällen istället. Gör det så smidigt och bra som möjligt för dig och ditt liv för då blir det med hållbart och lättare att vara konsekvent.

Får många småföretagare, likt mig, kanske känner att detta känns helt utmattande att hålla på med – de har ju fullt upp med sina “riktiga” arbetsuppgifter. Men jag tänker tvärtom. Bra innehåll är allt och jag tycker det är hur kul som helst att utmana mig här och prioriterar nästan altid detta först. Och konsekvenserna av tiden och arbetet jag lägger ner är nästan alltid värt det.

Jag började titta på Priset vi betalar på Svt Play – det handlar om influencers som marknadsför plastikoperationer på sociala medier. En skrämmande utveckling i branschen och det vände sig i magen. Jag vill gärna vara en motvikt till den här sortens kommunikation och stärka följare istället för att de ska känna att det behöver förändra sig. Jag vill inspirera till en sund och härlig livsstil, att sänka axlarna och vara nöjd med de förutsättningar man själv har. Gräva där man står.

Nog rantat om sociala medier från mitt håll. Idag är det lördag och jag sitter som vanligt i soffan tidig mörk morgon med tända ljus vid min sida och snarkande hund som sällskap. Idag ska jag fota mitt nymålade kök och visa er. Kanske dyker det upp ett litet inlägg om det senare eller imorgon. Ha en fin dag.

Jo, innan jag lämnar er. Jag är nyfiken på era synpunkter kring sociala medier och er närvaro – fattar ju att man blir mer och mer kräsen i vad man konsumerar på nätet – så mycket skit man scrollar igenom varje dag. blä.
Lämna gärna några rader kring detta.

Kommentarer till “Om sociala medier, relevans och närvaro

 1. Jag älskar bloggande som får ta plats och ta tid, som både kan ge andrum eller injicera lite nya tankar och perspektiv till ens egen vardag. Utmana ibland och bekräfta andra gånger. Ta del av andras kompetenser, kunskaper och färdigheter.

  Detta är kul även i andra sociala medier men nej, bloggen är ändå det jag föredrar. Både att få följa andra i men även i mitt eget företagande där uppdateringen av bloggen alltid går före de andra kanalerna. Tack för att du fortsätter blogga! Tycker mycket om att få läsa den 🙏

 2. Jag läser dig för att du fortsätter att vara genuin och relevant. Du fortsätter vara en riktig människa som jag kan relatera till även om delar i ditt liv inte rimmar med mitt. Du vågar öppna upp om det som är svårt och också skriva om både högt och lågt. Vissa bloggare som jag följt har “tappat det” i takt med att de fått andra ekonomiska förutsättningar och länkar till inköpt inredning för 100 000-tals kronor. Fint absolut men inte så relaterbart och inspirerande om jag ska vara ärlig. Du är också väldigt tydlig med när du gör reklam för egen verksamhet och det är en transparens jag uppskattar!

 3. Jag har följt dig i många år och tycker speciellt mycket om att du delar tankar om livet, både glädje och sorg inräknat. Hur livet ibland kan vara som ett rosa skimmer och andra dagar inget skimmer alls. Kläder, inredning, vinterbad och resor får mig oxå att njuta.

  Det jag har svårt för är bloggare som alltid, på ett utmärkande sätt, tar parti för sin åsikt, sin hudkräm, sina tankar o.s.v. Där det aldrig finns en tanke på att vi alla är olika. Det mår jag direkt illa av. Kram till dig och din fina blogg

 4. Varje morgon har jag en liten ritual där jag innan jag startar upp arbetsdagen läser två bloggar över kaffekoppen – din och Underbaraclaras. Tidigare läste jag flera, men då de flesta bara uppmanar till massa konsumtion och delar ut rabattkoder osv till höger och vänster så slutade jag läsa dem. Du och Clara tycker jag är de enda som har varierat innehåll, uppdaterar ofta och har värderingar som jag tycker så mycket om. Så tack för er!

 5. Scrollar Instagram och några få bloggar varje dag. Bloggarna gillar jag mest, behagligare att läsa. De bloggar jag gillar bäst är din och UnderbaraClaras och anledningen är att ni skriver om “riktiga” saker och att det är en genuin människa bakom. Uppskattar inte bloggarna på ex Elle lika mycket även om det finns de där som du skrev som uppdaterar varje dag. Det känns lite som att det är drivet av ett kontrakt och att man krystar ur sig “content” som är ganska ointressant och inte så aktuellt ex “mån – tors förra veckan”. De är dessutom jobbiga att läsa och scrolla eftersom de är fyllda av reklambanners. Nä, jag gillar dig och Clara bäst och uppskattar dina texter och vackra bilder. Har dock flera gånger funderat över varför ditt kommentarsfält inte är mer levande, varför kommenterar dina läsare så sällan när andra bloggar har massor av kommentarer om ämnen som borde vara mindre engagerande? Lite konstigt tycker jag.
  Stort tack för allt fin innehåll! Det märks att du lägger tid och engagemang i det!

 6. Jobbar med kommunikation och varumärken och har följt dig länge i dina digitala kanaler. Imponerad av hur du skapar innehåll och förnyar ditt ekosystem av kommunikationskanaler med inspiration, reflektion, ett väldigt fint sortiment som du presenterar på ett genuint sätt med kunskap, kreativitet och säker blick. Du lever och ”är” ditt varumärke och lyckas förmedla både trygghet och nytänkande på ett trovärdigt sätt – så fint! (Och så delar du ju ofta med dig av havet i mitt hjärta som jag saknar där jag bor) Heja dig♥️!

 7. Jag har också slutat följa nästan alla bloggar och konton för att de inte längre känns genuina, eller att det är samma tema, bilder, som körs om och om igen. Din och UnderbaraClaras är de jag uppskattar allra mest. Maria Soxbo och Emma Sundh gillar jag med för miljöinriktningen, men där är det betydligt glesare mellan inläggen.

  Bland det jag uppskattar mest med dig och ditt sätt att skriva, som kanske är lite udda – är faktiskt att du i en text ibland kan hoppa från ena ämnet till det andra – du inleder med att du skre x på förmiddagen, sen hände grejer och nu skriver du y och då är det en HELT annan grej. Jag kan relatera så mycket till det beteendet, och jag tycker det på något sätt är befriande att se det reflekteras i skrift hos någon annan. Även tulpanlökar som köps hem, men inte kommer ner i jorden förrän januari 😉 sådana små detaljer, tror jag bidrar mycket till att du känns betydligt mer genuin.

 8. Är relativt ny på din blogg, har ”bara läst” sen årsskiftet skulle jag tro men fastnade direkt! Instämmer med resten- älskar ditt innehåll och din blogg och ser verkligen fram emot om du skulle börja blogga varje dag – det är en njutning att läsa ☺️ så tack för det fina arbetet du lägger ner!

 9. Jag har följt din blogg länge och tycker om blandningen och dina otroligt vackra bilder!
  Bloggen känns lite ”lugnare” än instagram, kanske för att man där får läsa längre texter och hinner reflektera mera. Uppskattar skillnaden och läser båda.
  Sedan känns ditt konto genuint och jag känner att du arbetar med innehållet, för mig ger det ett mervärde!
  Du och Hannes är mina favoriter på instagram, för er värme och ödmjukhet!

 10. jag tycker du är duktig på instagram (och här förstås), jag kan aldrig se mig mätt på rummen i ditt hus – men samtidigt lyckas du skapa otrolig variation i ditt innehåll. nu ikväll ska jag göra risgrynsgröt i ugn som du tipsade om. den kändes oväntad från ditt håll, men det är ju det som gör det så spännande. jag vet aldrig vad som ska komma. lite tips på gröt – lite tips för lymfan. precis som livet är!

 11. Har aldrig har FB och har lämnat IG sedan alla förslag och reklam dök upp.
  Finns några få konton jag saknar, men det negativa överväger. Var kluven redan innan, allas perfekta liv liksom. Även om jag inte följde många personkonton, utan mest djur och natur påverkade personkontona mig så pass mycket att helheten blev dålig.

  Jag följer två bloggar, din och Underbara Claras. Era bloggar känns äkta ❤
  För mig känns Elsa B som du nämner väldigt ytlig jämfört med er två (men är ju uppskattad av många andra).

 12. Har nästan helt sluta följa influencers på instagram, eller nästa helt lagt ner instagram sen de ändra i flödet mm. Har helt återvänt till bloggar och din blogg som jag kollar in på varje dag. Gillar så din blandning av allt, både i bredd och djup.

  Också så roligt att du fick min gamla pappa att köpa ett te av dig när de var på utflyktstur genom Varberg. Han dricker sällan te och unnar sig inte mycket när det gäller dryck och mat. Men av dig köpte han 🙂

 13. Din blogg (du) känns så äkta, varm och ärlig ♥️ Vad jag uppskattar med bloggen är nog mest att det känns äkta. Att du öppnar upp för svärtan och svåra saker gör att det känns mänskligt, man känner sig inte lika ensam i sina svåra upplevelser som människa, även om man inte delar just de exakta erfarenheterna. För mej är det det som står ut och skiljer dej från andra bloggare!
  Sen känns du som en cool storasyrra man ser upp till och beundrar. Jag inspireras jättemycket av ditt driv, och att du bor i hus med man, barn och trädgård, det önskar jag ge mitt framtida jag ♥️ Plus ditt öga för det estetiska och att du verkar så bra på att se det vackra i livet. Jag Gillar också att du blandar egna tankar/funderingar med erfarenheter av tex att driva eget . Önskar dej en härlig helg 🥰

 14. Hej!
  Jag tycker mycket om din blogg! Den är så varierad och fin med mycket fina bilder och intressant innehåll. Du lyckas verkligen med balansen mellan det som är på svårt i livet och det som är lätt. Därför blir din blogg inte ytlig och trist utan både vacker och inspirerande på många sätt.
  Det enda jag saknar är att jag gärna hade sett fler inlägg. Det är härligt ändå med bloggar som har en daglig uppdatering.

 15. märker verkligen en skillnad i ditt content. Fastnar ibland för instagramkonton som är liknande dina, men tröttnar på återupprepningen av samma typ av bilder som verkar publiceras för att personen är rädd för att gå utanför det som en gång fungerat och engagerat många. Tror du förstår detta och att det därför är roligare att följa, för att du svänger med ditt content. På något sätt en röd tråd men också ifrågasättande och nyskapande. Har fastnat på bloggen mycket på senaste, uppskattar det höga och låga, blir insirerad till att själv skriva. kram

 16. Du uttrycker dig både tydligt och varsamt, det är en talang som jag ser det. Underbara Clara står jag bara inte ut med, ja jag vet, hon är populär, men i mina ögon lite väl präktig och är tråkig i diskussioner när man inte håller med henne. Du har en annan stil, du vågar öppna upp för oliktänkande som inför valet. Jag uppskattade verkligen att du lät ditt kommentarsfält vara så öppet. Det kändes befriande, för visst är det skönt att mötas även om vi tycker olika? Hela den här åsiktskorridoren när människor ska tas bort för att de inte tycker lika är hemsk. Självklart är det inte ok med påhopp eller liknande men idag tycker jag alla skäller om att det hatas så mycket när det i själva verket ofta är kritik. Själv ställde jag en fråga på IG till Camilla Läckberg. Den var inte otrevlig, ville bara förstå hur hon tänkte eftersom hon går ut med sina åsikter. Poff så blev jag blockerad… Haha, man fattar ingenting ibland. Du känns äkta och har en skön blandning i bloggen. Just nu tycker jag hela FB och IG svämmar över av annonser. Så här är det skönt att vila blicken och få lite klokt till livs. Tack för det du gör!

  1. tack för feedback. Jag håller med dig om att åsiktskorridoren är snäv och jag har faktiskt blockat en eller två också där jag känt mig kränkt eller orättvist ifrågasatt…

   Men nu försöker jag ta några djupa andetag och inte ta det så personligt längre – vi sitter med olika erfarenheter och perspektiv, klart vi är olika och måste också få ha olika åsikter. Vi lär av varandra.

   Älskar Clara och tycker hon är både smart och klok 🙂 En viktig blogg som motpool till alla influencers från Stockholm.

 17. Jag är så imponerad över ditt arbete – hur du varsamt blandar glädje och sorg, vardag och inspiration, och med fingertoppskänsla bygger ditt varumärke med dina kunder i fokus.
  Du är på riktigt den enda bloggare jag fortsätter följa, år efter år.
  Kram! <3

 18. Så intressant att läsa! Jag blir mer och mer noggrann med vilken media jag konsumerar – det behöver ge mig något positivt och du lyckas otroligt bra med det. Tack för all tid och eftertanke du använder till dina konto – det märks du gör det med kärlek och intention.

Kommentarer stängda