Det senaste tipset jag delade med mig utav i vår LIVE var så bra så det tåls att dela här också. Häng med här nu 🙂

Jag tog mig örtsax och begav mig ut på en liten promenad i trädgården. Jag har en mängd örter jag behöver skörda och ta hand om innan de ger vika för vintern. Jag tänker ta hand om dem på olika sätt och här är några av dem.

Citronmeliss, salvia och mynta är väldigt gott att brygga trädgårdste av. Lägg de färska örterna i en kanna och häll över hett vatten – låt dra en stund och servera därefter. Dessa kan du också torka  och använda till te under vintern.

Jag skördar timjan, dragon, salvia och rosmarin. Dessa skapar jag små buketter av och hänger i snören upp och ner på en mörk och sval plats. Ner i burkar när de torkat och så använder jag dem till matlagning under höst och vinter. Jag kan också lägga dem finhackat på ett bakplåtspapper ihop med ett bra salt och låta det torka och tappa upp på burkar – riktigt gott örtsalt. River jag citronzest, hackar örter och blandar ihop med ett smör som jag rullar så har jag också ett gott örtsalt att använda på bröd eller till grillat.

Ett annat riktigt bra tips är att hacka örterna fint och lägga i isformar och toppa med en god olja.

In med dem i frysen.

När de fryst så ploppar jag ut dem och har dem i en låda i frysen så här. Dessa kan jag använda rakt ner i pannan när jag ska steka, i grytan eller soppan. Du kan också vända ner det i ditt bröd såklart – låt “iskuben” tina lite bara och använd på din foccacia. På detta sätt har du alltid tillgång till trädgårdens färska örter i din matlagning. En hel del iskuber med örter kan du få ihop.

Hoppas något av tipsen tilltalar dig och du tar hand om örterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Tips för att ta hand om dina örter från trädgården