Ni som följer mig på Instagram har säkert redan sett det här idag. Jag presenterar tre olika förslag som omslag till min bok och frågar vilken som är er favorit.
Detta väckte otroligt stort engagemang i kommentarsfältet och sist jag kollade hade jag runt 2000 kommentarer. Ja, två tusen. Du läste rätt!
Så kul!

De flesta tycker mest om ovan omslag då jag kollar in i kameran och har det uttryck jag ofta har på mina foton jag publicerar på Instagram. Jag kan förstå att många gillar detta – det gör jag också.
Jag gillar framför allt ljuset och färgerna. Fotot känns inbjudande, glatt och talar också för energi, stolthet och kraft  – jag har ju valt titeln “Livskraft” till boken så den passar väl in i detta.

Livskraft för mig kan också vara att landa och ta en paus i görandet – vila och njuta i nuet utan prestation med sin bästa vän vid sin sida. Det talar detta uttryck för tycker jag.
Jag tycker mycket om det vilsamma i detta foto.

Det här fotot är coolt tycker jag. Det visar att jag är på språng och grejar i min trädgård. Men det känns också lite hemlighetsfullt – man blir nyfiken känner jag.
Eller vad vet jag… Jag har levt med dessa bilder så länge nu så jag vet kanske varken ut eller in.

Jag slogs av hur intressant det var att ta del av all feedback kring fotona. Jag tar inte alls illa vid mig – missförstå mig inte. Jag älskar alla tre och är jättestolt över dessa förslag.
Men jag bad om att få veta vilken som var följarnas favorit och fick på köpet massa feedback om vad de tyckte om fotona – både ros och ris. Det var väldigt intressant och roande att ta del av. Verkligen kul med detta engagemang och jag uppskattar det verkligen.
Nästa vecka går det att förhandsboka boken – så pepp på detta.

Livskraft från trädgård och hav – en kreativ trädgårdsbok utan pekpinnar – om att landa i det gröna och finna lust och känsla snarare än att få de perfekta rabatterna. Min förhoppning med
denna bok är att den på något sätt ska bidra till människors välmående och att vi blir fler som kan hitta källor till kraft, stöd, hopp och glädje i vår närmaste natur.

 

Kommentarer till “Omslag till boken – vilket blir det?

 1. Så otroligt intressant och kul att läsa allas tankar kring omslaget! Jag är dålig på att läsa bloggar så brukar inte vara inne här, men ditt inlägg på instagram gjorde mig nyfiken att kika in! Tycker det är roligt med typografi och fotografi, så kände att nu när jag fick chansen, kul att lägga en kommentar! För mig bara ”är du” på första bilden. Känns inte konstlad och ”talar” trädgård utan att det står. Bild två är vacker men jag saknar mer dig och Boris (har för mig att vovven heter så? Ursäktar mig annars) i fokus. Vill se mer av er men nu kikar jag in i den gröna bakgrunden och ni hamnar lite i periferin. Den tredje boken ger mig lite Coffee-tablebook vibbar. Skulle vara spännande att ha beskära den ännu närmare – mer dig och rödkålen! Spännande att se det slutliga resultatet!

 2. Tyckte bäst om bilden i mitten. Tyckte den såg mest avslappnad och trivsam ut. Absolut inte den nederst den var alldeles för rörig i min smak. Hoppas jag kunde hjälpa till.

 3. Längtar verkligen efter den här boken och kommer beställa flera stycken så fort det är möjligt! ♥️

 4. Jag tjuvlånar värdeordet livskraft och laddar det med att tillåta mig själv att leva fullt ut igen efter några år av sorg över en förlust. I år ska bli året då jag lever med full kraft igen. Jag kunde ha gjort det redan 2021, jag hade ett fint år på ett personligt plan (även om vi alla hade det märkligt i världen tillsammans). Men något tog emot när det gällde själva levandet (är det ett ord haha). I år ska jag leva ut all kraft jag har och samla ny såklart. Tack för inspirationen till mitt nya ledord :).

 5. Vakre bilder alle, men jeg stoppet mest ved bilde 2, det oppleves tidløst. I våre hastige liv fylt med gjøremål og digitale inntrykk kan en lugn pustestund for å sanse omgivelsene også dreie seg om livskraft.

 6. Jag tycker absolut att bild nr 2 är bäst.
  Den är så stilla och rofylld och har ett så viktigt budskap av lugn och harmoni.
  Bilden är så fin på dej och Boris.

 7. Åh vilken fin bok!! Tänker att eftersom denna bok inte handlar om att man ska vara stark och cool, utan vad jag förstår mer om att det räcker bra att vara människa och att man kan få mer kraft av det naturen ger oss (dvs saker som är helt gratis och som inte kräver mer än vår närvaro eg) … så känner magen spontant att bild 2 lyfter bokens budskap bäst. Du ÄR stark (bild 1) och cool (bild 3), men också så mkt mer och kanske är det just att du inte bara är stark och cool utan även har något att berätta om att ”bara vara” som bokens omslag vill visa? Alla är fina, men du är lika vacker på alla och lika cool oavsett pose. Jag känner ett löfte om en stunds eftertanke och vila när jag ser bild 2 och en stor pepp att läsa den boken. 🙂
  Grattis till förlaget, läsarna och en stor eloge till dig för så bra bok (det fattar man redan nu att det är).

 8. Trädgården är väldigt inspirerande på första bilden och gillar tryggheten och vilsamheten på den andra!<3

 9. gillar mest bild 3, man blir nyfiken på boken, dig och den gigantiska rödkålen 😉

 10. Alla tre bilder är fina, men den andra bilden känns lite ledsen, tycker jag. Nr 3 är superfin bild och känns trädgård. Nr 1 känns mer öppen. Det jag alltid tycker mest om är Boris ❤ och då inte som bihang liksom. Lycka till med boken!

 11. Tvåan är fantastisk med sin rofyllda stämning och den har samtidigt så mycket liv. Och Boris ❤ Man vill gå där på stigen och se vad som väntar en bak skuggorna runt krönet, precis som med boken. Det kommer bli spännande att bläddra i den!

 12. Tycker mest om bild nr 2! Vilsamheten i bilden gör den behaglig att titta på. Precis som du själv beskrev.

 13. Första bilden!
  Fint att möta din blick och gillar kompositionen överlag.

  Grattis till utgivningen!

Kommentarer stängda