utlottning_Kristin__Lagerqvist-4406

Jag packar lätt. Ska bege mig till Formex och det är bland det värsta jag vet att bära på massa onödigt. Kameran och datorn väger så mycket så jag tänker smart med resten i väskan.

Vi gästar @hkliving och @customade_se i deras monter A05-20 onsdag till fredag med vår bok Strömma What’s your Story. Så driver du någon liten fin butik där ute i vårt avlånga land och vill ta in vår bok i sortimentet så tycker jag du ska komma och säga hej.

utlottning_Kristin__Lagerqvist-4403

Boken är verkligen fin och jag tycker nog särskilt mycket om fotona från hösten.

utlottning_Kristin__Lagerqvist-

Jag skulle vilja tacka för alla fina kommentarer i detta inlägg. Skönt för mig att stämma av vad Du som läsare tycker om att ta del av så jag vet vad jag bör skriva om och visa.

Många ville meta mer om hur jag tar mina foton och det har jag faktiskt gjort ett helt inlägg om innan så kika här.
Mer inredning, både före- och efterbilder. Andras hem. “Svar på kommentarer”-inlägg som Elsa Billgren brukar göra var det någon som skrev. Det får jag börja med såklart.
Det var många som var intresserade av min klädstil och det kan jag absolut skriva mer om.

utlottning_Kristin__Lagerqvist-4401

Idag har jag till exempel på mig en kjol som Weronica tipsade om för någon vecka sedan. Till det har jag en tröja från Ganni och vita sneakers.

Egentligen har jag inspirerats av denna stilen som jag funnit både här och här. Men jag ville göra en egen kombo och inte kopiera klädesplaggen helt så då blev det så här.
utlottning_Kristin__Lagerqvist-4404

Som tack för alla fina svar tänkte jag ge bort dessa böcker till en läsare.
Morgon i Jenin läste jag för ett tag sedan och den tog verkligen tag i mig och gav mig inblick i det den palestinska historien och våldet i Mellanöstern. En stor läsupplevelse för mig.

En god vän och jag åt frukost häromdagen och hon hade med boken till mig men eftersom jag redan läst den så sa hon att jag skulle ge den till någon jag bryr mig om.
Känns fint att få ge de båda böckerna till någon av er. Skriv en kommentar här under så väljer jag någon. Passa gärna på att ställa en fråga så kan jag använda mig av dem till “Svar på kommentarer”-inlägget som jag ska skriva.

utlottning_Kristin__Lagerqvist-4402

Önskar dig en fin dag nu.  Jag själv ska rusa till tåget och har lovat min mamma att ha tid tillgodo för jag brukar alltid rusa in på perrongen med andan i halsen när tåget glider in. En helt vansinnig tidsoptimist.

Ingen stress i höst, tack.

Kommentarer till “Packar lätt

 1. Du har en nydelig blogg med så masse fint innhold. Kan scrolle meg nedover i timesvis. Brukte forresten mange av Florens-tipsene dine på ferie der i sommer – tusen takk! 🙂

  Så et spørsmål:
  Du har jo skrevet en del om dine tanker rundt klær og det å bygge opp en basisgarderobe samt det å tenke litt miljøvennlig rundt det – fint! Jeg tenker en del på det samme, men tar meg selv i å konstant bli inndirekte (og direkte) påvirket av blogger og instagram. Hva tenker du rundt det massive kjøpejaget, du som selv leser blogger og har instagram? Synes du det er vanskelig å holde seg til basisgarderobe-tanken? Del gjerne mer tips om den der perfekte garderoben 🙂

 2. Kristin, jag har läst din blogg i säkert ett år nu och jag tror inte att jag någonsin kommenterat. Så det är väl dags nu? Inte på grund av böckerna, även om de förstås är hur fina som helst, utan mest för att låta dig veta hur mycket du, helt utan att du vet om det, hjälper mig och inspirerar mig. (Är inte det en fantastisk egenskap som bland annat bloggar har?)
  Efter flera år med mild depression, ångest och en total avsaknad av tro på min egen förmåga började jag för cirka ett år sedan äntligen nå slutet på tunneln och se möjligheterna igen. Jag insåg nyligen att din blogg samt Mokkasin hjälpt mig otroligt mycket i att därefter hitta tillbaka till ett fritt och okomplicerat skapande utan så mycket ängslighet. Genom era ord, bilder och tankar hittar jag en väg till att se lycka i det lilla och inspirerad av er finner jag glädje i att stöpa om mitt liv precis så egensinnigt jag vill. 🙂 Att långsamt karva fram det som gör mitt liv fantastiskt och mig modig.
  Jag tycker du ska veta hur mycket man kan få här på din blogg – varma tack för det! Hoppas du får njuta av de sista augustidagarna och att hösten blir precis så lugn som du vill ha den.

 3. Åh vill gärna ha några härliga böcker att läsa till i höst när jag ska åka till Polen. Älskar din blogg, det finns ett lugn över det som få bloggare kan förmedla och jag njuter i höga drag av dina bilder. Min fråga gäller hur du får ihop allt som har med livet att göra. Hur klarar du av att balansera barn, jobb, trädgård, vänner och allt? Själv känner jag att jag inte hänger med i mitt liv utan det är alltid något på paus.

 4. Å ja tack! Vill hemskt gärna läsa böckerna kommande höst :))
  Din blogg har jag följt under en ganska lång tid, finner den som ett lugn med dina svala bilder. Är bilderna en spegling av din personlighet?
  Kram Petra

 5. Hej! Vad fint att dela vidare 🙂 Jag har följt dig ett tag o inspireras av vackra bilder o fina havsmiljöer, bor själv norrut o har närmre till fjäll än hav så förundras över hur lång sommar ni verkar ha söderut, och hur vansinnigt vackert Varberg ser ut att vara! Min fråga är lite om hur du hittar energi o ork – att hålla ångan uppe liksom. Jag förstår förstås att allas tillvaro är upp o ner o att allt inte finns med på bloggen men just den pepp, energi, mod o förmåga som du ändå har att driva eget med många olika grenar, o att samtidigt dela med dig av din vardag som ser väldigt välfylld ut, det inspirerar. Har du alltid varit så driven? Har du ngt knep för dagar då det känns motigt? Tack för att du delar med dig 🙂 Kram, Sara

 6. Vilken underbar tanke, gillar den massor. Hmm, en konkret fråga – vilken är din favoritförfattare och vilken bok har påverkat dig mest? Kanske svårt att svara på men skulle gärna vilja få din tankar om det.
  Hoppas ni får en bra mässa! Kram

 7. Tack för en underbart vacker blogg. Jag har egentligen inte samma klädstil som du, inte heller inredningsstil men dina inlägg berör mig! Jag älskar ditt sätt att skriva och dina fantastiska bilder. Du lyckas förmedla dina känslor till mig som läsare och det tycker jag är så fint och äkta, tack! När började du med yoga och vad betyder den för dig? Lite tankar och funderingar kring det hade varit intressant att läsa om. Jag hade också blivit väldigt glad om jag hade fått hem två inspirerande böcker att läsa nu i höst!

 8. Jag har precis börjat läsa din blogg och kommer definitivt fortsätta. Jag blir som lugn här inne och njuter av att scrolla bland vackra foton och texter!

 9. Det är svårt att beskriva den känslan jag får när jag läser dina texter och ser dina bilder. Men en omfamnande känsla av att må bra blandat med en känsla av livets sårbarhet. Din förmåga att hitta ljuset i dina bilder och det vackra i vardagen gör att din blogg är så underbar. Förra sommaren besökte jag Varberg och Strömma farmlodge och det är vackra dagar jag bär med mig.
  Jag har ännu inte köpt boken om Strömma men jag önskar mig den. Längtar efter att få bläddra bland alla bilder och bli inspirerad av er.

 10. Det var min “bästis” som introducerade mig till din blogg. Hon brukade ofta fråga – läser du Krickelin, och du vet kanske hur det kan vara i början, innan man fastnar inne hos någon, man kikar in då och då – gillar det man ser, men glömmer sen bort att gå in igen. Nu har jag i alla fall varit fast hos dig sedan en längre tid. 🙂 Skulle jag dra högsta vinsten idag och vinna dina böcker skulle jag ge Strömma till min kompis, som fyller år i dagarna. Som tack för att hon ledde mig till din blogg! Den andra, den skulle jag sätta tänderna i själv. 🙂

  Jag kommer tyvärr inte på någon bra fråga just nu, men återkommer naturligtvis den dag jag undrar över något.

  Ha en härlig dag!

 11. Hej! Vill börja med att tacka för en underbar blogg. Massa vackra bilder, färger och mönster. Uppiggande med detta i ett hav av vitt och skrynklat linne. Pluggar till inredare och undrar så klart var du får all inspiration från till dina vackra kreationer? Hur hittar du motivationen och tron på det du gör? Vilka är dina förebilder och hur hittade du din stil som inredare och inspiratör? Massa frågor som jag håller tummarna för att du tar upp i din blogg. Boken hoppas man ju också på förstås:)

 12. åh så fina böcker,de hade man ju gärna fått i brevlådan. Jag älskar din blogg och din stil… i inredning kläder och tankar…älskar dina kollagebilder där du plockat ihop lite saker och fotat,typ din packning idag!fortsätt i samma stil och inspirera till tusen.

 13. Självklart vill jag få fina böcker. Min fråga till dig är om du har en tydlig strukturerad plan för hemmet, tex en pärm med moodboards, gör budgetar, eller om du går mer på känsla och impulser? Dit hem är fantastiskt och jag är verkligen nyfiken på hur du får till det.

 14. Det vore verkligen inte fel o få så fina böcker :).
  Jag skulle vilja veta mer om ert växthus. Framförallt för att vi skall flytta in i hus och är galet sugna på ett! Har länge sugt i mig all inspiration jag kunnat få tag på gällande växthus och blommor och växter är något som hamnar bland mina främsta prioriteter. Dom finns överallt hos oss helt enkelt. Men så slog det mig för ett tag sedan. Hur sjutton gör man? Vad skall man tänka på? Du som har erfarenhet i kvadrat kanske har några tips/guide?!

  🙂

  Andrea

 15. Håller alla tummar jag har för bokvinst 🙂
  En fråga jag gärna skulle få svar på i ett “Elsa-inlägg” är hur man bäst upplever Varberg på en dag (eller möjligtvis två) i september tillsammans med två flickor 10 & 5 år. En mamma som är rastlös, något folkskygg och älskar natur och två flickor som tycker om det barn brukar gilla 🙂

 16. Som du inspirerar! På alla sätt och vis; inredning, kläder, driv. Tack! Och älsk på att ge bort böcker, det är fint minsann. ♡

 17. Åh, älskar din klädstil och din inredningsstil. 🙂 Själv älskar jag både kläder och inredning men känner mig lite vilsen inom båda… :/ Så jag är väldigt nyfiken på hur du tänker kring de kläder du väljer och hur du tänker kring stil, färger och hur du mixar. Nu kände jag mig lite rörig! Men du förstår säkert vad jag menar! :-).

 18. Åh vilket bra sak det där att ge böcker vidare!
  Då passar jag på att fråga: Vad är det bästa med Varberg på hösten?
  Några bra trädgårdstips nu innför höst o vinter?
  Tack för en inspirerande blogg!
  Emma

 19. Håhå, vilket toppentillfälle…både få ställa frågor OCH kanske få finfina böcker…
  Så, vill du berätta mer om hur du hamnade där du hamnade? Hur väcktes ditt inredningsintresse? Ditt bästa trädgårdstips?

 20. Hej hej från ett Krickelin-fans. Självklart står din fina bok om Strömma farmlodge på min önskelista. Tokgillar dina bilder!! Eftersom jag är en riktig trädgårdsfantast och bloggar om just trädgård så undrar jag om du har ytterligare några projekt/drömmar framöver för din trädgård. PS Skiiitsnyggt växthus! Hälsningar från Carina Bergius

 21. Kul!
  Då passar jag på att fråga: om du inte hade gjort det du gör nu, vad hade då då gjort (tänker främst jobb).
  Vad skulle du göra om du blev ekonomiskt oberoende?
  Bästa tips på att motivera barnen. När känner du dig som den bästa mamman?
  Ha så fint på Formex!

 22. Åh vad kul! Behövde lite boktips för en kommande semester! Då passar jag på att fråga, hur tänker du när du packar? Tar själv alltid med mig för mkt!
  Kram Maria

 23. Åh! Va kul, jag begraver mig gärna i dina boktips och stänger dörren för både man och barn. Det finns ingen bättre återhämting än att slänga sig in i en annan värld.

  Då vill jag också passa på att fråga dig lite om ditt yrkesliv: Vilka är dina bästa frilanstips? Hur kom du till skott från första början att starta eget? Hur ser en jobbdag ut för dig, och hur strukturerar du upp den?

  Tack för mig! Keep up the good work och fortsätt att inspirera som du gör!

 24. Då passar jag på å fråga det jag länge undrat. Vart kommer den fina bilden på väggen ifrån med människor på en kulle vid en strand? Är stormförtjust i den!

  Jag skulle gärna få hem lite njutfull läsning innan jag börjar med tung lärarlitteratur efter föräldraledighet!

  Tack å bock för din fina blogg!

 25. Hej Krickelin! Inspiration deluxe är din blogg. Därför skulle jag gärna uppslukas även av dina boktips! Avkoppling för mig är just det – att läsa böcker. Och det behöver jag verkligen!

  Min fråga till dig är inspirerad av ditt yrkesliv: Vilka är dina bästa frilanstips? Hur kom du till skott? Och hur ser en vanlig dag ut för dig?

  /Linn

 26. Åh, Strömma-boken skulle jag så gärna vilja bläddra i! Har besökt caféet en gång med familjen och det får bli ett obligatoriskt stopp framöver när vi åker bil ner mot Skåne 🙂

  Jag skulle väldigt gärna vilja höra mer om både Yoga och SUP! Framförallt yogan – har du tips på bra ställningar? På bra kläder? Matta? Musik? Inspirationsinlägg om träning helt enkelt. 🙂

 27. Har aldrig varit i Strömma men skulle gärna vilja åka dit efter att ha sett så många fina bilder här på bloggen. Och jag hade gärna velat läsa både Strömma och morgon i Jenin. Och så till frågorna: Hur många rum är det i ditt hus? Hur gamla är dina barn? Vad gjorde du innan du började blogga och gjorde bok? Var reser du helst härnäst?

 28. Jag har följt din blogg i drygt två år och jag måste nog säga att det är en av de mest inspirerande bloggarna jag läser. Jag tycker om ALLT! Gillar mycket när du delar med dig av Varbergs-tips då vi ofta gör utflykter dit och såklart har du fått mig att upptäcka Strömma så att vinna boken vore underbart! Kanske att du skulle kunna komplettera med ett och annat recept på vad du lagar med allt gott i växthuset och jag undrar så mycket….blir det något mer marknad med Kustfolk? Missade båda förra året då jag var bortrest och har hållit utkik efter en ny då du samlar alla inspirerande vänner till en marknad!

 29. Åh! Jag har nyligen upptäckt din blogg och bara älskar den. Vackra foto, så inspirerande och en ren fröjd att följa. I somras hyrde vi stuga i Björkäng (bor i Skåne) och givetvis gjorde vi en utflykt till Strömma. Stort tack för att du fick upp mina ögon för detta smultronställe!

  Jag har själv också lovat mig en stressfri höst och har därför lagt in själtid i familjens gemensamma kalender. Inte nödvändigtvis egentid, utan tid för vad än min själ behöver för stunden. Rensa en rabatt, lägga mig på soffan och läsa en bok, shoppa, dra till skogs eller kanske baka en kaka med en av döttrarna. Allt för länge har alltför mycket av min energi lagts på annat än det som ger energi tillbaka. Det är ju för dumt.

  Jag skulle gärna vilja veta mer om var du hittat alla vackra prinst/posters/tavlor du har. Kanske kan du berätta lite mer om några av dem, som du tycker extra mycket om?

  Allt gott!
  Maria

Kommentarer stängda