Idag hade jag på min to do att skriva färdigt antingen blogginlägget om pelargoner eller det jag skrivit om varför jag funderar på att äta kött igen. Men inget av det hanns med för hela familjen åkte till kusinbarnet för att äta semla och prata om framtiden, spela VR med med tonåringarna, gå på promenad, laga tacos med ungarna och sedan sitta och prata ämnet ekonomi med barnen kring matbordet hela kvällen. Nu är klockan 21.11 och jag känner mig mer redo för sängen än att sy ihop ett maffigt inlägg. Jag ger er fem snabba istället och undrar efter era fem.

1. Jag hatar att lägga in täcket i påslakanet. Vi har ett dubbeltäcke och det är så svårt att få in hela i lakanet och det brukar sluta med att jag bara blir arg och kastar allt ifrån mig ett par gånger innan jag har tålamod att metodiskt ta mig igenom proceduren.
2. Jag har börjat göra det till en sport att handla billig mat på Willys och tävlar med mig själv varje måndag över hur låg kostnaden på veckohandeln blir och sedan skryter jag om det för min man.
3. Jag kör min bil ända till tom tank varje gång. Ibland stannar den till och med på grund av att bensinen är slut. Lika jobbigt varje gång faktiskt…Min mamma och min man har fått komma med dunkar och en gång  ringde jag bärgningsbil.
4. Jag kan laga en god middag av nästan ingenting – ge mig femton minuter och ett nästan tomt kylskåp och jag lagar en tre rätters måltid utan problem. En superkraft min familj uppskattar.
5. När jag var barn så var en av mina favoritsysslor att lägga mig raklång på det blommiga överkastet i mitt flickrum och fantisera om olika magiska världar och upplevelser. Så glad idag för att jag inte hade en iPhone att roa mig med istället.

Kommentarer till “Pelargoner eller kött?

 1. Attans! 😂 Som pellisnörd trodde jag att vi skulle få en genomgång i hur en ska tänka om budgeten bara räcker till antingen eller, vad ska man prioritera liksom?? 🤣😂

 2. 1. Stresstädar på tid, så jag kan lata mig igen
  2. Skäms lite för att jag helst är hemma med familjen utan andra sociala kontakter men trivs bäst så
  3. Rostmackor med för mycket Bregott och havssalt på är det bästa
  4. Team Felix ketchup
  5. Önskar att jag lärt mig dyka som barn nu vågar jag inte

 3. Mina fem snabba:
  * jag hatar att städa men klarar inte av att ha det stökigt omkring mig
  * om jag inte skrev upp exakt allt i mobilens kalender skulle jag glömma exakt allt jag behöver göra, möten, tandläkartider osv
  * jag älskar känslan av att ha sett till att mina yngsta barn är nybadade, med klippta naglar, rena pyjamaser och renbäddade sängar. Känner mig som en RIKTIG mamma då!
  * jag avrundar ALLTID mina onödiga inköp nedåt när jag berättar för min sambo vad de kostat. Och han vet om det😂
  *jag är livrädd över att aldrig kunna ha ett ”riktigt jobb”, eftersom jag tröttnar så fort på saker och får ångest av måsten

Kommentarer stängda