pizza _kristin_Lagerqvist

Vid ett par tillfällen har jag beställt löjromspizzan på en av mina favoritrestauranger i Stockholm, Taverna Brillo. Då restaurangen ligger på andra sidan Sverige för mig och är lite svåråtkomlig så har jag fixat min egna variant av denna delikatess här hemma.

pizza _kristin_Lagerqvist-2

Jag har gjort egen pizzadeg, köpt pizzadeg på surdeg av det lokala bageriet och även använt mig av Ica’s egna färdigrullade deg i en förpackning som man köper med tomatsås. Sistnämnda är smidigast såklart och min pizza blir klar på ett kick. Har alltid minst två sådana förpackningar i kylskåpet och varierar topping.

pizza _kristin_Lagerqvist-3

Men idag skulle jag svänga ihop pizza med löjrom till lunch. Jag hade dock ingen löjrom utan en burk med kaviar. Det funkar fint, men löjrom är godast såklart.

pizza _kristin_Lagerqvist-4

Du behöver pizzadeg som du kavlar ut. Du behöver också västerbottenost, löjrom eller kaviar, creme fraiche och gräslök.

pizza _kristin_Lagerqvist-5

Riv rikligt med  västerbottenost och lägg detta på pizzan.

pizza _kristin_Lagerqvist-6

Grädda på 220 grader tills pizzan fått en gyllenbrun färg.

pizza _kristin_Lagerqvist-7

Sedan klickar du på alla godsaker. Egentligen borde jag haft finhackad rödlök och en citronklyfta att pressa över för maximal smakupplevelse men det får bli vid nästa pizzabakning.

Voila!
Världens snabbaste och godaste lunch. Jag brukar sliza pizzan och äta med händerna.
Gott som tusan!