Vid ett par tillfällen har jag beställt löjromspizzan på en av mina favoritrestauranger i Stockholm, Taverna Brillo. Då restaurangen ligger på andra sidan Sverige för mig och är lite svåråtkomlig så har jag fixat min egna variant av denna delikatess här hemma.
Jag har gjort egen pizzadeg, köpt pizzadeg på surdeg av det lokala bageriet och även använt mig av Ica’s egna färdigrullade deg i en förpackning som man köper med tomatsås. Sistnämnda är smidigast såklart och min pizza blir klar på ett kick. Har alltid minst två sådana förpackningar i kylskåpet och varierar topping.
Men idag skulle jag svänga ihop pizza med löjrom till lunch. Jag hade dock ingen löjrom utan en burk med kaviar. Det funkar fint, men löjrom är godast såklart.
Du behöver pizzadeg som du kavlar ut. Du behöver också västerbottenost, löjrom eller kaviar, creme fraiche och gräslök.
Riv rikligt med västerbottenost och lägg detta på pizzan.
Grädda på 220 grader tills pizzan fått en gyllenbrun färg.
Sedan klickar du på alla godsaker. Egentligen borde jag haft finhackad rödlök och en citronklyfta att pressa över för maximal smakupplevelse men det får bli vid nästa pizzabakning.
Voila!
Världens snabbaste och godaste lunch. Jag brukar sliza pizzan och äta med händerna.
Gott som tusan!