Jag vaknar som vanligt först av alla och kan inte ligga kvar –  har så mycket tankar som rumlar runt i skallen så det blir helt outhärdligt. Måste upp och väcka kroppen också. Tyst tar jag på mig en mjuk lång linneskjorta, sätter fötterna i fårskinnstofflor och smyger ner för trappan. I köket ligger en doft av gårdagens middag – kräftskal som vi glömt gå ut med till soporna. Snabbt knyter jag ihop påsen, går ut genom köksdörren och in i den kalla tidiga morgonen. Fullmånen hänger som en stor gul lampa över växthusets tak och några fåglar sjunger i trädgården.

Mitt morgonkaffe smakar godare än någonsin då jag sedan kryper upp i soffan för att skriva några rader till er. Jag vill berätta att jag bokat mig själv en vandringsresa till Abisko då jag fyller år i januari och nu insett att man behöver både pannlampa och snöskor. Hur ser ett par snöskor ut och vart köper man det? Kommer jag kunna sova på tåget upp?
Och va, går solen inte ens i Abisko under januari…? Får jag se norrsken?


Idag ska jag åka iväg med min Hanna Wendelbo – vi ska köra en bit genom Sverige och hålla årets sista Trädgårdslive på hemlig destination. Det ska bli både mysigt och skoj. Längtar efter att prata länge med Hanna – vi har en hel del projekt på gång inför 2022 så det känns mycket bra att konferera ihop ett dygn. Vart tror ni vi ska?
Om jag säger att den här platsen har lite Dowtown Abbey-vibbar…

Jag är inne på slutkorret av boken nu innan den går till tryck. Jag har fått provtryck på en del av bilderna och det är bra pirrigt att se sitt verk på detta sätt. Tänk att sätta punkt för detta projekt som tagit mitt fulla fokus under 2021. Känns märkligt och det är med blandade känslor. Nu kan jag istället ge mitt fulla fokus till KLco och bloggen igen och det känns faktiskt rätt skönt – jag har stundtals känt mig rätt otillräcklig på så många plan detta år.

Boken släpps tidigt i vår och jag tror det är inplanerat att jag kommer till Stockholm och signerar böcker – känner mig lite nervös inför det faktiskt… Tänk om det inte kommer någon, hahaha! Kan ni inte ge en hand upp om ni bor i dessa trakter och vill komma och säga hej i så fall? Så vet jag om det kommer någon.

I mellandagarna planerar jag att visa tre olika förslag på omslag till boken och be er välja er favorit. Då får ni veta vad boken heter också ju! Kul.
I januari kommer jag visa er vilket omslag det blev och också dela med mig av en länk till att förhandsbeställa ett signerat ex – då hoppas jag ni är på.

Nu ska jag ta tag i denna dagen. Hoppas ni får en riktigt fin 4e Advent.
Tack för att ni hänger här med mig – er pepp och era reflektioner betyder mycket för mig.

Kommentarer till “Provtryck, 4e advent och på väg till hemlig destination

 1. Hej!

  Tack för all inspiration, på många olika plan.

  Just börjat tatuera mig, du har inspirerat mig 🙂 Nu är jag så sugen på en svala, lik den du har. Finns det ngn chans att jag kan få en bra bild av den & att du vill säga vem som tatuerat den?

  Tack igen. Tvivla inte på att du förmedlar ngt värdefullt.

  Mvh Sofia

 2. Abisko är magiskt <3 Min plats på jorden, eller en av det bästa i alla fall. Jag har fjällvandrat där vid flera tillfällen men då på sommaren och även gift mig på fjället Nuolja. Bara att befinna sig på denna plats gör något med en, du kommer att känna det. Ser fram emot din bok. Kram

 3. Du är så duktig på att skriva och fånga oss! Jag tror att alla av oss kände långskjortans mjuka tyg och känslan av att tassa ner i tofflor, när den kyliga luften bet lite i skinnet på dina ben. Jag ser SÅ fram emot att beställa din bok!!! Önskar dig en riktigt God Jul.

 4. Hej. Fint inlägg. Jag kommer absolut och köper ett signerat ex av dig på plats i Sthlm!

  Blev väldigt sugen på vandringsresa. Ser fram emot att få följa det via dig, och få lite tips tills vi tar oss iväg på något sådant (när barnen är lite större eller när barnen har barnvakt 🙂 )

  KRAM

 5. Om du ska till Abisko på snöskovandring så hyr du snöskor på STF i Abisko! Pannlampa kommer du troligtvis ha användning av i andra sammanhang så den hade jag köpt 🙂

  (Och det låter ljuvligt med Abisko-resan! Glöm inte mameluckerna hemma!)

 6. Tyvärr bor jag i Finland men om jag skulle råka vara där, då kommer jag och köper ett signerat verk. Tror din bok är bra, precis som allt du gör..

Kommentarer stängda