När man stiger in i vårt växthus möts man nu av en lummig skugga skapad av all grönska både utanpå och inuti vårt glashus. Det är en sann fröjd att vistas här inne faktiskt och jag ser verkligen fram emot att min vägg av luktärtor på långsidan ska göra det ännu lummigare och grönare.
Ja, nu säger det pang i trädgården! Jösses vad det växer. I år har jag varit noga med att peta ner lite ätbara frön också – så igår skördade Igor och jag.
Tänker så rädisor i omgångar – de växer ju så fort.
Ett fång rabarber till sylt eller kräm. Kanske årets första rabarberpaj med vaniljglass. Jag gillar att vispa lite creme fraiche med vanilj att ha till.
Vad kan man göra med mangold? Mer än att ha den i salladen..?
Måste googla efter recept. Så vacker grönsak.
En hel dag i trädgården kan man leva länge på – här försvinner tid och rum, allt är en njutning och trädgårdens läkande kraft är något jag rekommenderar till alla.
Fint för barnen att få med sig in i livskunskapen också. Igor och jag hänger ofta i trädgården ihop, han hjälper till och är intresserad.
De andra två behöver man swisha pengar om man ska få hjälp med att luka eller greja…
Snart börjar väl lillebror med samma teknik, han fyller 11 om bara några dagar.
Vår bästa tid är nu. Bannemej!
Önskar er en riktigt fin helg.
Åhhh mangold, det är barndom för mig! Älskar smörstekt mangold med vitlök, som tillbehör till vad som! Exempelvis fisk. Säkert gott med rostad mandel på!
Syrad mangold är gott
Att syra grönsaker är fantastiskt gott
Bor i Norrland och får vänta till augusti månad när min mangold är färdig för skörd.
Längtar till mitt bästa recept med mangold. Det är en sardell och grönsakspaj, se recept på svt.
Jag använder inte broccoli, bara mangold.
Brukar steka mangold tillsammans med färsk vitlök i smör. Blir gott!