Hej där,

Åh, nu blir det samma foton som Instagram idag men det var så fina – håll tillgodo.
Försöker att inte dubbelposta för det bir ju så himla trist för er som följer i båda kanaler – vill ju att ni ska få olika upplevelser då ni kikar in i olika forum för att inte låta tjatig och upprepa.
Nog om det.

Jag har laddat så sjukt mycket mentalt för denna intensiva vecka så när den väl är här så känner jag mig cool som en filbunke. har till och med städat skafferiet på morgonen och målat naglarna. Väldigt zen är jag.
Wikipedia: Zen menar att människan når förståelse av tillvaron eller snarare “blir den ursprungliga tillvaron” genom att öva närvaro i vardagen och med daglig sittande meditationsom dess nav. Genom att öva att leva i hängiven närvaro riktas all uppmärksamhet mot vardagens nödvändiga göromål där inget betraktas som mer “övning” än något annat.

Kan ju bero på den där reningskuren jag ätit i tre veckor – är i balans på alla håll och kanter och det är fan kors i taket, riktigt ovanligt för mig.
Nåväl, min trädgård har nästan fått växtvärk, kors vad grönt och lummigt. Jag ställde ett badkar under en schersmin för jag tyckte det skulle bli ett vackert blickfång längs en grusad  trädgårdsgång men badkaret är helt överväxt nu och i dagarna slår de vackra små vita blommorna ut så jag har inte hjärta att beskära.

Nä, nu ska slå ihop datorn och bege mig till jobbet. Ses snart igen.

Jo, en sak. Jag måste ju uppdatera er som är med i Bokcirkeln. Jag fick problem med den senaste boken eftersom den inte fanns i ljudbok. Maj var ingen bra månad att sjunka ner i soffan med en bok utan jag var mest i trädgården eller på jobbet. Så det gick liksom inte. Snackade lite med några i kommentarsfältet och beslöt oss för att skjuta på boken några veckor – men ni som hannklart tycker såklart det är tris och vill ha en ny att ta tag i. Funderar på Svarta Näckrosor som jag började på förra året men slutade läsa efter någon dag bara.

“Turister flockas i Monets charmiga by Giverny, men när kvinnokarlen Jérôme Morval hittas död spricker med ens idyllen. I hans ficka återfinns ett vykort av Monets Näckrosor med orden: “Elva år. Grattis på födelsedagen.” Tre kvinnor är involverade: en ung konstnärligt lovande flicka, en byskolelärare och en änka. Alla tre bär på en hemlighet. Och alla tre söker efter en väg ut.”

Vad tror ni? Vi tar den och så bestämmer vi ett datum. Ge mig gärna era tankar i detta.

Kommentarer till “Bokcirkeln och lite trädgård – uppdatering

 1. Härligt att du känner dig mer i balans Kristin. Kan inte du skriva lite mer om det framöver.

  Jag tar mig gärna an den boken. Låter riktigt bra. Ska beställa den på en gång. Åh vad jag ska läsa i sommar. Har fått så mycket bra tips från dig och alla andra här på din blogg. Tack!

 2. Hej !
  Gjorde just en beställning ,till France men skrev fel p numret ,det ska vara 721 Route de La Badelle
  Annars hittar de ej hit
  å bäst att ta det franska mobil nr 0033 040522335!
  tack så mycket ! Blir spännande !
  Hälsningar Ann B

 3. Kan verkligen rekommendera Svarta Näckrosor! Jättebra bok som utspelar sig i en härlig miljö. 🌺

 4. Jag fick inte heller till det med den sista boken, då den inte fanns på storytel. Jag delar nämligen in mitt år i tydliga ljudboks-månader och tydliga hårdpärms-månader. Exempelvis är april och maj utpräglade ljudboks-månader för mig, då det är extremt mycket på jobbet, många årsstämmor och styrelsemöten, allt man vill göra i trädgården plus att jag bara vill vara utomhus i rörelse och absolut inte sitta still och läsa! 🙂
  Men jag har sparat förra boken i min lista att läsa under hårdpärms-månaderna 🙂
  Om nästa finns på Storytel så är jag på igen! 🙂
  Tack för ditt engagemang!!

  1. Super!!Känner exakt samma – borde verkligen kollat upp om den fanns på storytel innan vi valde föra- Ja ja, you live and you learn.
   Nu kör vi några i sommar och kommer ikapp efter de här intensiva månaderna. kram

 5. Låter verkligen som en bra bok. Läser just nu den Przewalskis häst av Maja Lunde. Älskar verkligen alla hennes böcker!

Kommentarer stängda