garden__Lagerqvist-0407

Oh no. Måndag. Denna måndag var jag dessutom tvungen att dyka rakt ner i viktigheter och måsten. Brukar annars vara bra på att göra det roligaste först. Men nej, besök hos revisorn för att signera årsredovisning för mina båda bolag, fakturera, packa varor och böcker samt ta hand om en överfull mailkorg fick prioriteras.

Men nu tar jag en liten paus med kaffet för att visa hur det går med växthusbygget. I helgen har vi lagt ut stenplattor runt den plats som ska grävas ur och grusas.

garden__Lagerqvist-0409

Denna yta ska också få fina stenar runt om. Jag har köpt massor av jätteverbenor också. Sååå fint!

garden__Lagerqvist-0410

Mitt i allt var jag tvungen att binda upp den här jättestora rosbusken som släpade i marken.

garden__Lagerqvist-0411

Då fann jag både ett fågelbo och ett getingbo gömt där under. Kika förresten på Malins vackra inlägg om rosor idag. Nu vet jag vem jag ska besöka för att få inspiration innan jag planterar min rosenträdgård…

garden__Lagerqvist-0417

Idag ser det ut lite så här i trädgården. Så spännande! Hela den stora busken mot planket är uppgrävd nu och ska lämna plats åt rosor och en annan favorit – kaprifol.

garden__Lagerqvist-0413

I helgen skulle jag svara på massa frågor angående vårt hus och drog fram blåritningarna och anteckningarna från 1920-talet.

garden__Lagerqvist-0414

På tomten stod  det förr en lagårdslänga tillhörande det intilligande snickeriet där man tillverkade likkistor. Vårt hus ligger på vägen mot stadens kyrkogård så jag antar att det var nära och bra. Tomten köptes 1926 av förman C.A. Freckman för 4000 kr. Freckman byggde sedan vårt hus och bodde kvar ända till 60-talet då han gick bort. Ska bläddra mer i dessa papper där jag också fann Freckmans bouppteckning gällande hela hans egendom – allt från silverbestick till köksbord med pinnstolar.

Ok, tillbaka till faktureringen nu. Önskar dig en fin start på veckan.