Sunda matvanor är det många som vill ha men det verkar som att en hel del tycker det är krångligt att få till hälsosamma alternativ.
Jag ska skriva ett längre inlägg om hur jag lägger upp kosten och om varför jag nästan utesluter allt vitt socker i det jag stoppar i mig men först tänkte jag slå ett slag för två enkla måltider.

Detta åt jag igår och det var inte det minsta krångligt att styra upp. Det mesta handlar ju om att ha förutsättningarna för det – att alltså ha basvarorna i skafferi och kyl.

En grön drink mixas av selleri, gurka, hel citron utan skal, grönkål, äpple och vatten. Jag ser till att  göra en stor laddning med en gång som jag kan ha i kylen.
Bananpannkakor gör jag av två ägg som jag mixar med en mogen banan och salt. Steker i kokosolja och serverar med blåbär och jordnötssmör. Här får jag protein från både ägg och nötsmör samt massa nyttigheter som gör mig pigg och mätt länge.

Till lunch mixade jag ihop en hummus. Detta är alltid min go to när jag inte vill att mat ska vara torr men ändå inte ha en sås fylld av smör eller grädde. Inte för att jag är rädd för fett på något sätt utan för att magen ballar ur av laktosen tyvärr. Jag blir väldigt oskönt mätt och går med en uppsvälld mage i flera timmar.
En vanlig hummus med kikärtor, olja och spiskummin är kanon. Eller en tsatsiki med gurka, salt och yoghurt. Så smart att göra större laddningar i kylen så kan man ha detta till alla rätter. Idag blev det en hummus med rödbetor.

Jag mixade förkokta rödbetor, som man kan köpa vakumförpackade i butiken, med olja, kikärtor, pressad citron, salt, peppar och spiskummin. Ös på med spiskummin – så gott ju!
Jo, tahini ska det också vara i…

Tahini är en sesampasta som är super till alla former av hummus. Ledsen att jag aldrig delar mått men jag går på känn och jag föreslår att ni gör det också. Smaka er fram helt enkelt och använt sunt förnuft.

Sådärja. Nu har jag en stor burk med denna rosa vackra röran i kylen. Vill man så kan man riva ner vitlök men jag skippar nästan all form av rå lök när jag lagar mat.
Dessa hummus röror är grymt som pålägg på rågbröd eller fröknäcke också om man vill byta ut smör och ost. Eller varför inte ta både ost och hummus. Så gott med en cheddar och klippt persilja på! Eller fint skuren gurka.

Röran serverades ihop med grönkål, kokt ägg, tonfisk, zucchini och tomater. Mättande, gott och väldigt enkelt. Här skulle man kunna lägga på lite kidneybönor också om man är riktigt hungrig. På kvällen åt vi rester – det blev ramen med kyckling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Röror är räddaren till måltiderna

  1. Lättgjorda röror med enkla ingredienser, älskar det. Och vackert presenterade.
    Ska göra allihop. Hur länge håller dom i kylen, ungefär?

  2. Så fina bilder, och allt ser så fräscht och gott ut. Älskar olika röror, särskilt hummus.
    Jag skulle också vilja dricka fler gröna drinkar på morgonen, för att få i mig ännu mer nyttigheter. Men känns konstigt att dricka samtidigt som kaffe som jag alltid dricker till frukost. Eller brukar du separera det?