Boris och jag tillbringar så mycket tid vi kan här ute. Det är temejtusan ljuvligt och det känns som livet har kommit in i kroppen igen och väckt mig ur ett trist slummer. En bok eller podd i öronen och händerna i jorden, mer än så behöver i alla fall inte jag för att finna ro inom.

Denna vecka har jag satt lite fler luktärt och passade på att fota för att visa er hur jag gör. Alla tips och tricks har jag hämtat hos Cecilia Wingård och Hanna Wendelbo, två stora trädgårdsförebilder.

Jag fyller en medelstor plastkruka med p-jord och trycker till ordentligt.

Därefter vattnar jag jorden rikligt så den blir genomdränkt.

En hel påse med frön trycker jag sedan ner så här på den blöta jorden och så skriver jag vad det är för sort så jag kan hålla lite koll på de olika.

Sedan toppar jag upp krukan med 2cm p-jord och trycker till lite lätt ~ därefter vattnar jag lite till innan jag plockar fram en påse att stoppa krukan i.

Den här genomskinliga påsen funkar nu som ett litet drivhus ~ den behåller fukten här inne och ger de små fröna en riktigt fin start. Jag ställer påsen i ett soligt fönster inomhus och efter några dagar så tittar små plantor upp. Under denna tid behöver jag inte vattna. Jag låter dem växa upp 5-7cm och sedan bär jag ut dem i trädgården och låter de stå ute mot växthusets vägg. Då har jag fortfarande inte vattnat. Men kolla jorden o se om den behöver en liten slurk vätska.

Här ute blir de sedan utsatta för kyla, regn, vind, minusgrader ~ ja, allt april har att erbjuda. Då blir mina små plantor rejäla och fina att plantera ut i rabatterna om ett par veckor.

Detta är plantor jag satte för några veckor sedan ~ jag plockade ut dem lite sent men de kommer klara sig fint ändå tror jag.

En del frön beställde jag hos Cecilia Wingård och då fick jag med instruktioner likt ovan. Så bra och en varm rekommendation.
På Varbergs torg säljer de färdiga plantor lite längre fram i vår så orkar du inte pilla med sånt här så kan du ändå njuta av egna luktärtsbuketter i sommar.

ha en fin dag nu.