Idén till ett eget magasin såddes för många år sedan. Jag ville berätta en historia, likt jag gör på bloggen, fast i ett printat format. Att den skulle komma sommartid var en självklarhet eftersom jag bor i en sommarstad och har min högsäsong just då – jag får också mest frågor om Varberg som stad under denna tiden på året och då kan ett magasin vara ett bra verktyg.

Jag ville att den skulle innehålla en hel del tips om mina favoriter i Varberg med omnejd, lite berättelser om vår historia, platsen vi valt att vara på, vår produktion och vart vi finner vår inspiration till vårt arbete.

Jag har frågat runt i mitt nätverk om vem som kan skapa detta till mig. Jag skriver ju texterna själv och tar även bilderna på egen hand så det var själva ihopsättandet av dokumentet jag behövde stöd i. Insåg att detta kunde bli både dyrt och rätt omständigt – överallt jag vände mig så rann det alltid ut i sanden och så gick det ett år till… och ett till…

Jag var såklart beredd på att betala trycket av magasinet själv och tänkte att nu i år – Nu kör jag! Jag får bannemej klura ut hur man gör det själv i InDesign. Min man hittade en passande mall på nätet som jag laddade ner så jag slapp bygga sidorna från noll – han sökte på “fashion magasin template InDesign Free”. Tips!

Därefter la jag in mina bilder, skrev texterna och la till rubrikerna.
Jag var sen. Magasinet skulle såklart varit klart för två månader sedan då jag började prata om vår ss24 och definitivt funnits till hands då alla ordrar gått väg efter våra tre släpp det senaste. Men ja, ja… Nu blev det inte så. Nästa år ska jag vara ute i god tid.

Samma dag som jag skulle skicka allt till tryck gick det upp för mig att jag behövde skriva något mer om te. Så jag tryckte in lite bilder och text om hur man gör kallbryggt te och så skickade jag in dokumentet. Då återkom tryckeriet till mig och sa att det funkar ju inte – “du kan inte lägga in bara ett uppslag för då blir det ojämnt antal papper i tidningen för att kunna trycka”
Men ah – snabbt som tusan la jag till ett till uppslag med bilder bara och skickade in. Då hörde de av sig och sa att nu blir magasinet väldigt dyrt på grund av att antalet uppslag inte synkar med storleken på pappret de skär ifrån och så vidare…

Det är det här som blir krångligt när man gör något man egentligen inte behärskar och inte kan något om. Utbildade människor och folk som arbetar med detta fattar givetvis men är man helt ny så har man ju ingen aning. Men skam den som ger sig. Jag blundade och tänkte att det får vara värt den stora pengen för nu har jag haft denna vision så många år och lagt ner allt arbete. Blundade och sa okej, vi kör!

Det är något alldeles särskilt när man ser sina bilder och texter i tryck så här. Sociala medier bara brusar förbi med alla intryck och allt man skapar blir ett virrvarr som blandas upp och scrollas bort. Här kan man bläddra länge och kanske låta magasinet ligga framme. Det är fint på både omslag och baksida för detta ändamål. Jag kommer ge ut det gratis till alla som beställer i butiken och också ge till alla besökare i butiken – lägger in som produkt i webshopen också för noll kronor så får man bara betala frakten om man vill ha ett exemplar skickat till sig.

Sådärja! Äntligen i mål och kan klappa mig själv på axeln för att jag genomförde ett projekt som ingen alls hade en föväntan på att jag skulle göra. Bara. jag. Och dessa projekt skjuter man ju så gärba och lätt bara på framtiden. Inte sant?

Ha nu en härlig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Så här gjorde jag mitt magasin

 1. Hej Kristin, jag är så imponerad av dig o ditt driv. Och allt du åstadkommer i din verksamhet. Älskar att följa med dig i din sociala kanaler o bloggen förgyller mina lördagsmorgnar. Och podden mina fredagsförmiddagar. Ha en fin sommar! Varma hälsningar från alperna Catharina

 2. tycker om att läsa i tryck, men har det långt till Varberg. Läggar ni magasinet på hemsidan som nedladdningsbart? för att bara beställa ett mag som fraktas genom hela Sverige är väl inte så miljövänligt och hållbart tycker jag. andra produkter ur ditt sortiment kan jag tyvärr inte köpa (har inte råd/passar ej tyvärr). tack!

  1. Hej,
   Vi kommer lägga magasinet tillgängligt att beställa i webshopen och då betalar man frakten själv. Bloggen är mitt digitala magasin 🙂

   Följare och kunder får själva avgöra om de vill avstå att beställa tidningen på grund av klimatskäl. Själv upplever jag alla onödiga returer som den riktigt stora boven inom E-handeln. Med vänlig hälsning, Kristin

   1. Hur menar du med “onödiga” returer?
    Det är svårt att veta hur kläder passar på en själv om man bara sett dem på bild och om det oftast bara är väldigt smala modeller som visar dem. Samma med färgerna tycker jag, det är ofta lite “dov” redigering och vissa färger blir skarpare i verkligheten.

    1. Det är ett problem med kunder som missbrukar returrätten inom E-handeln upplever jag. Många kunder tittar inte på måtten som står på produkten utan beställer flera olika storlekar och kulörer för att sedan returnera allt igen.
     Självklart ska returalternativet nyttjas om plagget inte passar en och det inte lever upp till förväntningarna ~
     Jag syftar på dem som sätter det i system med att handla väldigt mycket och sedan returnera allt, gång på gång. Det upplever jag som ogenomtänkt och onödigt. Det är en del av branschen såklart och något vi räknar med i verksamheten ~

 3. Jag är så imponerad och inspirerad av dig! Tack för allt du delar med dig – din kreativitet, de vackra kläderna, dina tips, det ljusa och även det mörka i livet. Och mycket mer!

  Hoppas jag får det fina magasinet tillsammans med skjortan jag beställde för några dagar sedan.

  Jag bestämde mig förra året för att bara handla av svenska småföretagare alternativ etiska företag/märken (så mycket som möjligt) – ja det är dyrare men å andra sidan, som dina fina klassiska linnekläder – de kommer jag förhoppningsvis kunna använda i många år framöver och ser dem som en investering. Fast nu måste jag nog ha ett köpstopp så hoppas du inte lanserar fler linnekläder i sommar! 😀 (skrivet med glimten i ögat…)

  Och ta hand om dig! Tror nog du har koll men du har många järn i elden men det finns bara en Krickelin!

 4. Wow! Vilken naturkraft du är! Visst är det så, att utvecklingsprojekten får vänta, år efter år, bara för att resten ska kunna rulla. Ska verkligen försöka låna lite av din energi och göra de där träningsprogrammen jag tänkt på. Tack för att du inspirerar!

 5. I am so thrilled for you! You work so hard but this year has really shown your talent I feel. The ‘French’ touches to your collection are a masterpiece and the colours wonderful.I don’t want to just focus on that though,because you are so much more. Having started reading Swedish blogs years
  ago,I am down to three, of which you are ‘top’. Thank you

  I still worry though that you work far too hard!