Jag trodde knappt jag kunde bli mer digital än jag redan var. Jag jobbar ju redan nästan bara med mina digitala kanaler och då mest hemifrån.
Men nu är ju alla möten och relationer förflyttade till digitala mötesrum också och jag har gjort mitt bästa för att förkovra mig i kunskap kring detta de senaste tre veckorna. Jag har deltagit i en hel del kurser och webinar kring att facilitera digitalt och kunna bygga utbildningar och föreläsningar i detta forum. Väldigt intressant!

Bäst dessa veckor har varit We are Lajas utbildning och jag delar en sammanfattning av deras kurs här:

-Välj verktyg som möter dina behov – vi gillar Zoom allra bäst och finner både närvaro, gemenskap och fokus – men hör att många även använder MS Teams, Skype och olika webinar-tjänster.
-Ge tydliga instruktioner för hur du kommer in i mötet och hur du navigerar i verktyget – kan med fördel skickas ut i mejlform med länken till mötet.
-Inled mötet med att alla får checka in i mötet – är ni fler än 10 använd chatten – det ger närvaro och fokus till det vi ska skapa.
-Översätt inte ett fysiskt möte direkt in på en digital plattform – designa mötet efter ett digitalt rum.
-Ha en tydlig rollfördelning mellan er som arrangerar mötet.
-Efter mötet: reflektera och utvärdera: vad funkade bra, vad vill vi göra mer av och vad vill vi träna på.
-Ut i naturen, lukta på blommor och rör på dig mellan alla möten.

Igår hade jag kafferast med @hannesmauritzson och vi hade så skoj så jag nästan missade mitt nästa möte…

… som var i växthuset tillsammans med @hannawendelbo. Vi har livesändning på Instagram på torsdagar vid 12.00 och söndagar 10.00. Detta har blivit otroligt uppskattat och i söndags hade vi hela 4000 personer som tog del av detta samtal. Jag har ju egentligen noll koll på trädgårdsliv men Hanna kan typ allt så vi två är en väldigt bra kombination.

Jag fick så fin feedback av en @aklejans-tradgard, en stor trädgårdsguru som jag beundrar och ser upp till massor:
Det har blivit en vana att jag lyssnar på din och Hannas live när jag jobbar (den funkar perfekt med hörlurar och telefonen bredvid så kan jag kolla precis när någon av er visar något) Så det blir som att lyssna på radio med bilder.  Ni fungerar så bra ihop, när ni fått lite varsin roll där du frågar en del och Hanna förklarar. Tror att det är väldigt uppskattat då säkert många lyssnare tänker precis det du frågar. Hoppas ni kommer fortsätta liven länge!!!! 

Tusen tack!

Vi pratade om hur man sätter ihop buketter på ett vackert sätt inför påsken och delade massa tips och tricks. Under tiden fick vi en hel del frågor i chatten som vi gick igenom och svarade på innan vi avslutade samtalet.
Dessa sändningar lägger vi sedan upp i story i 24 timmar så det går bra att titta i efterhand.

Möte med team A la Varberg. Vår kära föreställning som vi skulle ha på Varbergs Teater blev förflyttad till det digitala mötesrumet och nu kör vi en live föreställning via zoom den 29 april. Jag har inte sett någon föreställning live än… har du?
Är vi först på bollen? Vi kommer ha musik och samtal, fylla skärmen med inspiration, humor, sårbarhet, kunskap och klokskap. Detta får du verkligen inte missa – läs mer om detta här och boka in dig – kostar bara 195kr så detta tycker jag du ska investera i.

En annan digital fördel är att jag får så hinla mycket tips här nu. @lisalemke tipsade om färdiga pizza- och pastakit och att handla av REKO-ring. Jag hakade på direkt och åkte och handlade lokalt i Skrea. Ost, mjölk, syrade gransaker och annat gott.
Nu har jag slängt ner massa vita kläder i en gryta för att växtfärgas, Jonas har köpt kräftor och Otto har precis rullat hem på sin bräda. Det är fredag. Det blir ett glas rosé i växthuset och sedan fredagsmys för hela slanten.

Jag skulle vilja tacka er för att ni hjälper till att skapa en mjuk och fin plats att vara på här inne. Alla era kloka och fina kommentarer är så himla välkomna. Jag uppskattar verkligen när ni hjälper varandra med varma råd och reflektioner. tack för er! Ni är viktiga.
Hoppas ni får en ok helg och kan koppla av även fast hela havet stormar och mycket känns oroligt och jobbigt just nu. Kram till er.