Det är måndag och det har regnat hela dagen. Bra. För jag har suttit vid matbordet eller i sängen hela dagen och jobbat. Ätit grönsaker till lunch och en tartlette med hallon på till kvällsmat. På kvällen pratar jag med min man och säger att jag nog behöver duscha – tror jag luktar armsvett, men jag träffar ju ingen ändå. Han skrattar och sedan pratar vi om ifall lillebror har stövlar till morgondagens friluftsdag.

På kvällen postar jag ett inlägg jag jobbat med länge – ett viktigt som sitter långt inne. Efter samtal med en familjemedlem tar jag bort det igen. Det finns en tid för allt och idag var inte rätta tiden. Om det var någon som hann läsa så vet ni. Jag har den här platsen, en möjlighet att nå ut till många och skapa förändring – mitt främsta mål med detta forum är att kunna påverka samhället till det bättre och skriva om de ämnen jag tror gör gott och gör oss lite mjukare. Inspirera till livskraft, glädje, kreativitet och civilkurage.

Det var allt från mig idag. Tydligen ligger både Instagram och Facebook nere – så himla bra att få en ofrivillig paus och öppna en av böckerna istället…

Kommentarer till “snabbt hej

 1. Hej! Vill tipsa om serien ”Maid” på Netflix, om en ung mamma som utsätts för psykisk misshandel av barnets pappa och försöker lämna honom. Tycker det är väldigt fint och verkligt skildrat, hur svårt rättsystemet är. Rekommenderar varmt oavsett vad man har för egna erfarenheter ❤️

  1. Tack – började se den men fick orimlig ångest och hade ingen lust att må kass just då. Ska absolut ta tag i den serien när jag känner mig stark nog. kram

   1. Jag har slutat kolla på sånt som får mig att må dåligt. Jag tänker att för människor som inte har egna erfarenheter av trauman så kan såna serier göra ett viktigt jobb. Att man får leva sig in i andras svårigheter och stärka sin empati. Men den som redan vet. Får välja bort. Behöver inte se allt det.

    Jag har även börjat begränsa mitt intag av nyheter en del. För det är samma varje dag: mord, övergrepp osv. Jag vet att detta pågår och gör det jag kan i mitt yrkesutövande för att bidra till en lite varmare värld.

    Men att jag varje dag läser detaljer om hur olika män har skadat kvinnor och varandra tex. Det tar energi och får en att må dåligt. För mig bidrog det till utmattning. Nej. Jag väljer att hänga med men via ett begränsat intag. Även alla dessa poddar och true crime-serier som dramatiserar och gör underhållning av tragedier.

    Här ser jag en risk att vi över tid får mindre empati med de drabbade, för att vi konsumerar deras lidande som ja underhållning att snacka om över en fika. Det är ju samma dramatiska kurvor och dramaturgiska knep i dessa artiklar och poddar och tv-serier när de handlar om verkliga fall.

    Menar inte att mitt sätt är rätt men om vi mänskor får unna oss att begränsa stressen och ångesten som kommer när vi om och om igen konsumerar info som vi redan känner till, så kan vi använda vår erfarenhet och den bevarade orken till att utöva empati och skapa positiv förändring. Tänker jag.

 2. Hej! Jag ville bara berätta att inlägget finns kvar på Bloglovin. Vet inte om det går att göra något åt det, men så du vet. Kram

Kommentarer stängda