Godmorgon. Denna soluppgång möter mig varje morgon då jag öppnar fönsterluckorna och brygger dagens första kaffe. Fåglarna sjunger samtidigt som de flyger över byn – som att de vill väcka dagen till liv medan de de första gyllene strålarna letar sig in över de svala golven.

Dags att krypa ner här igen med kaffet. passa på.

Sommaren är en märklig tid. Siktet är inställt på njut, värme och vila för så många människor och så inträffar det oftast massa skit mitt i det. Sjukdom, död, familjekriser, obehagliga incidenter som rapporteras från media blandas upp med bokläsning på strand, kyld rosé och grillkvällar. Som en gegga av njut och katastrof på samma gång. Det är samma visa varje år för vår familj. Franskt underbart sovrum är inte lika med inga problem som tynger ner dessa mycket bekymrade axlar. Har ni någon “sommarkatastrof”  mitt i sommaridyllen?

Vad ska man ta på sig idag då? Jag har såklart en mängd klänningar, kjolar och blusar med mig men det slutar med att jag drar på mig linneshorts och ett linne i samma material. Ibland blir det jeansshorts. Det är varmt och något annat känns inte aktuellt.

Jag har två bäddningar i sovrummet. En grön och en gammelrosa i linne. Så vänder jag på det blommiga bäddtacket för att det ska gifta sig fint i kulörerna.
Vacker variation tycker jag.

Så här ser det ut då sängen är bäddad med det gröna. På söndag byter jag till gammelrosa och rött igen.

En tallrikshylla är byggd och ett kök är målat. Idag ska vi sätta upp hyllor och spika upp tavlor. Jag knäppte lite bilder då min man och son byggde den här. Hade det varit givande att få skissen och en “to do” hur man bygger en platsbyggd tallrikshylla över en hel vägg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Soluppgång, sommarkatastrof och idyll – blandning vi alla har tänker jag…

 1. Jajamen. Första sommarlovsveckan har varit förskräcklig för mig och barnen. De är helt ur sina rutiner, skriker och bråkar, jag är trött efter ett intensivt år och orkar inte hantera alltihop. Dessutom har vi lagt mycket tid på ena barnets NPF-utredning som pågått förra och denna veckan. Ägnar sååå mycket tankemöda åt detta. Sa jag allt som var viktigt till psykologen? Borde jag skicka ett kompletterande mejl med punkter vi glömde upp? Vill på ett plan inte att han ska få en diagnos (lutar i så fall åt adhd) pga allt det kan innebära för självkänslan, arbetsmarknad osv osv. Men jag vill samtidigt att både han och vi får rätt diagnos och redskap. Och vad händer om han inte har en diagnos utan bara ”drag av…” – det räcker inte för föräldrautbildning, extra stöd i skolan osv. Usch. Helt matt och dränerad. Och sommaren har bara börjat.

 2. Tänkte på dig när jag såg alla hemska klipp från kravallerna och skadegörelsen i Frankrike sedan tre dagar. Bussar, bilar, bibliotek eldas upp, brandbilar hindras och plundras liksom shoppingcenter. Såg att UD avråder från att delta i folksamlingar i Frankrike just nu men du är väl i en lugnare region antar jag.
  Scenerna skrämmer mig också utifrån korankravallerna vi hade förra året och där vi såg aggressiviteten som finns under ytan bland en del. Inte bara från kriminella och ligister utan ”vanliga föräldrar ” som deltog. Måtte återvandringen starta snart för de som har fått avslag och inte har rätt att uppehålla sig här längre 🙏🏻
  Men som sagt Kristin, hoppas allt är lugnt hos dig.

  1. Vilket vidrigt resonemang du för här kring återvandring.
   Du skriver dessutom till en person som har valt ett boende i ett annat land. Då är alltså Kristin inte välkommen i Frankrike om man ska dra dina tankar till sin spets?

   1. Vidrigt resonemang? Har du sett på internationella nyheter vad som sker? Det var en oro kring var Kristin är utifrån våldet.
    Att de som sökt asyl i Sverige och inte beviljats det ändå stannar kvar och utifrån detta skapas skuggsamhällen tror jag ingen vill ha. Eller? Det är de grupperna som tar till aggressiviteten. Du vet att Frankrike mobiliserat 40.000 poliser nu? Eller vad vet du?
    Ditt resonemang haltar betänkligt , Kristin är väl inte kriminell?? Vem vill ha kvar kriminella människor i ditt land som inte har uppehållstillstånd?

    1. Oj, vilken trasslig dialog detta blev. Återvandring är ett väldigt laddat ord som jag inte tycker man ska använda. Jag tror heller inte att alla som har fått avslag på sitt uppehållstillstånd är kriminella – det är svårt att diskutera kring dessa frågor i ett kommentarsfält och jag backar ut ur tråden och vill inte delta även om jag alltid är öppen för att lyssna på olika perspektiv där kunskap och erfarenheter delas på ett respektfullt sätt.

     När det kommer till vår vistelse och boende i Frankrike så är vi långt ifrån oroligheter. Min son har dock uttryckt en stor oro kring att besöka Paris som först var längst upp på hans önskningar på födelsedagen. Han såg alla kravaller på sociala medier och blev rädd – precis som du Maja. Det är skrämmande såklart.

 3. Skönt att någon sätter ord på sommar “idyllen”. Gegga är verkligen rätta ordet. Usch!

 4. Tack för ett fint och ärligt inlägg <3
  Denna sommar har precis som förra kommit med sjukdomsbesked för en familjemedlem som lider och har ont. Många läkarbesök har det blivit, men även tid med vänner och familjen. Däremot känns det som ett tungt lock på allting med världsläget och även beslut som tas i detta land (återvandringsläger…). Men viktigare än någonsin att hitta fina stunder, ha djupa samtal och skratta mycket.
  Kram och trevlig sommar Kristin

 5. Har absolut en sommarkatastrof framför mig. Vet att min 15-åriga hund inte kommer finnas med hela sommaren och jag bara måste orka ta beslutet och ringa samtalet. Orkar inte och förstår inte hur jag ska kunna leva utan henne, går sönder redan nu.

  Vad inspirerande ert Frankrike-hus ser ut, avundas djupt – sån dröm!
  Stor varm kram /Fanny (Bertedal på Instagram).

 6. Ja, sommaren kan vara påfrestande ibland och som du skriver – en “gegga”. Det tycks ju ha varit delvis tungt för dig en längre tid nu och jag hoppas att ni får det stöd ni förtjänar och att “geggan” kan bli lite mer av det positiva, mer semester.

  På tal om något helt annat är bäddningen jättefin och jag undrar vart du köpt de blommiga?

  Ha det så bra du kan och du, känn ingen skuld om DU har en fin dag mitt i allt. Nu kanske du inte gör det men jag vet av erfarenhet att ibland är det tyvärr så.

 7. Först. Tack! Tack för att du använder din plats här i världen på ett så fint sätt. Med kärlek, respekt, ärlighet, integritet, skönhet, yta, hjärta och smärta. Finns få som behärskar både ord och fotografi som du. Och samtidigt visar att även du, med alla dina framgångar och förmågor, din kunskap och erfarenhet, att du bara är människa du med. Både i det stora och i det lilla. Och det får ta plats. Tack!

  Skulle varmt uppskatta både ritning och ”hur tusan ska man bära sig åt för att få ihop det” inlägg för tallrikshyllebygge. Tack och bock på förhand!

  Vänligen, Anna