Mitt värdeord under året är HÄLSA och jag har lagt ner mycket arbete i både mitt mentala och fysiska mående i år. Jag har gått hos en coach för att kunna hantera ångest och oro över utmaningar jag har i mitt liv och har också tränat kroppen högintensivt och regelbundet sedan årskiftet. Jag går i Crossfit och försöker snitta fyra pass i veckan, det brukar landa på tre. Jag kan skriva lite mer om just denna träningsform en annan dag och om varför just den funkar så bra för mig. Just idag skulle jag dock vilja skriva om träning under semestern och sommarmånaderna.

Det är en utmaning. Säkert inte bara för mig. Under våren har jag varit iväg i bland annat Frankrike och Danmark  – vid dessa tillfällen har jag lovat mig själv att hålla mina goda rutiner och få ihop någon fysisk aktivitet. Det behövs inte så mycket – bara tjugo minuter med sit ups, squats, plankan och kanske något för rygg och armar.
Men nej. Jag får inte ihop det. Noll motivation och tycker det är så trist. Även om både skor och kläder finns nedpackat och övningar finns nära till hands på både appar och youtube. Så tråkigt!
Jag vill så gärna finna en lösning här som passar mig. Jag mår ju väldigt bra av att träna kroppen.

Fattar inte vad det är som gör det. Tiden finns men motivationen är på noll. Min man är både ute på cykeln och i bergen och springer. Men jag antar att det är bara sådan han är – han tränar när och hur som och för mig är det helt enkelt svårare.

Jag blir både ledsen och arg på mig själv. För så här vältränad, lätt i sinnet och stark som denna våren har jag aldrig känt mig förr. Varför åka iväg och sabba det liksom…?
Vill hem och boka upp mig på massa pass för att komma iordning i kropp och knopp igen.  Men denna morgon tog jag mig i alla fall ut på “löpvandring” i bergen och därefter gjorde jag lite styrkeövningar på denna matta. Och så blev denna dag så mycket roligare, gladare och njutigare efteråt – och jag vet ju det!
Att allt blir bättre om jag tränar kroppen. Men ändå så är trappsteget ofta för högt när jag inte är hemma i vardagen.

Känner ni igen er?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Träning på semestern?

 1. Känner igen mig absolut. Har dock ett problem till min man tycker att vi ska umgås hela semestern och tycker att jag överdriver när jag känner att jag vill träna 3-4 dagar i veckan på semestern.
  Vi ska var 3 veckor i Portugal och jag har kollat upp ett crossfit center i närheten av där vi bor. Vi får se hur mycket gnäll det blir på min man 😂

 2. Absolut igenkänning! Jag behöver mina rutiner men till semestern så faller det mesta, både träning och kost. Men jag tänker att det får vara så, vet ju att jag styr upp det till hösten…
  En stor eloge till dig förresten som uppdaterar och gör inlägg både på bloggen och instagram. Flera andra pausar mer eller mindre och det är ju så trist då vi följare har mer tid under semestern att verkligen läsa inlägg mm.

 3. Ja, det är verkligen en ständig kamp att få till regelbunden träning över tid. Tycker också det är skitknöligt! Mitt bästa tips som faktiskt funkat över tid är att träna med min syster på distans. Vi började under pandemin och vi har lyckats fortsätta med det.. Nu är ju det inte mer än 2 ggr/ v – men jag tror att det är en realistisk och har det visats sig, genomförbar ambitionsnivå för oss. Vi varierar mellan några olika pass ( Pilates) på Youtube ( kör videosamtal på Messenger), hon kopplar upp youtube på sin storbildskärm och ” filmar” skärmen via sin iPad till mej, så vi kan köra simultant, liksom. Har hela denna tid tänkt att detta får bli grunden och så kan jag fylla på med lite gymträning och powerwalks, men ffa gymträningen har jag inte fått till hittills…

 4. Känner igen mig 100%! Hur kan det vara så svårt att få till något som man mår så otroligt bra av (och i mitt fall verkligen mår piss av att inte få till)?

  Det enda som funkar för mig är att bestämma med en kompis som har stuga nära mig att vi ska träna ihop. Då kör vi ett pass tillsammans med lite olika vikter. Bättre än inget, men inte självklart att få till det alltid.

 5. Tipset är att boka upp sig på någon sommarträning där man bockar av pass i en app. Min tränare som kör crossfit skapar 3 pass per vecka där man använder ett set hantlar och ev en kettelbell. Utöver det så blir det två dagar kortare yoga/stretch pass plus någon promenad.

  Upplägget kostat 695:- och det känns överkomligt. Skulle jag hitta på egna pass hade det aldrig blivit av men den där bocken i appen gör också sitt!

 6. Sån igenkänning!

  Har haft en bra träningsvår men har precis flyttat så nu är det lite oroligt innan man hittat ett ställe som känns rätt.
  Men du får gärna skriva om dina crossfit erfarenheter. Är sugen på att testa, men tycker det känns lite läskigt (dumt men känslan man har…)

  Var glad för de som blir även om det är av mindre intensitet.
  Glad sommar

 7. Jag (har blivit) en sådan som ser framemot att träna, har inte alltid varit det. Tycker att det är roligt och utmanande! Jag vill se vad kroppen orkar!

  Förstår att det är ett delat läger det där och tänker att lite är bättre än inget och som du själv är inne på – dagarna känns lättare med träning och jag tycker man blir mer * positiv *

  Lycka till med träningen i sommar och slå inte ner på er själva för hårt om det blir lite sisådär.

 8. Verkligen! Jag har mycket svårare att få till träningen när de inte är en del av mina vanliga rutiner, och när det annars känns lätt och enkelt att gå till gymmet så känns det under semestern som en jätteinsats – trots att jag precis som du mår så bra av det.

  Den här sommaren ändrar jag hela träningsupplägget för att passa både när jag är hemma och iväg, och som ger gott om tid för att bada och äta glass också. Planen är någon typ av träning varannan dag – gymmet ibland, vandring ibland, några springintervaller ibland, cykelutflykt ibland.

  Jag skrev om sommarträning på bloggen i förra veckan – kanske finns det något tips som kan passa dig Kristin? https://www.stinap.com/blogg/2023/sommartraning