Godmorgon – hoppsan, detta låg opublicerat på mitt skrivbord då jag vaknade denna morgon efter nio timmars fantastisk sömn. Phu, nu vänder det kanske. Här kommer i alla fall söndagens blogginlägg som visst aldrig kom ut till er igår. Hoppas ni haft en skön helg och får en fin vecka.

Vi har det så himla julmysigt om morgnarna Boris och jag. Granen tindrar i hörnet här och jag kryper upp i soffan med en kopp kaffe.

Jag har funderat mycket kring varför jag vaknar så tidigt –  har analyserat fram och tillbaka under året. Det började vid årskiftet och har hållit i sig. Klockan är mellan 04 och 05.30 då jag vaknar och inte kan somna om.
Det har sannerligen varit ett år med många förändringar och när jag var på healing i fredags så fick jag höra att det känns som jag stängt en bok och öppnat en annan. Man vänder blad och kapitel lite då och då i livet men att stänga en hel bok är mer dramatiskt och det är klart att det påverkat mig på många sätt.
Jag kan konstatera så här i december att det har gjort mig gott. Jag mår bättre – trots tidiga morgnar. 🙂

Under december har jag tagit upp min träning – löpning och en del andra övningar och det har gjort att jag sover lite bättre. Jag tror också att det är hormoner som förändrats i kroppen vid 40 och som har gett mig en obalans. Har aldrig varit så ledsen och arg kring pms som jag är nu. Det är verkligen skrämmande och något jag behöver få kontroll på.

Nog babblat om detta. Jag tänkte egentligen publicera en intervju med min man idag men han jobbar fortfarande på texten och jag tycker det är klokt att detta inlägg ska få ta tid.

Vi har haft en mjuk dag med utflykt till skogen med grill över öppen eld, bastu med kallbad, lång middag med mustig fiskgryta, julmusik, lussekatter och mysiga samtal. Nu är klockan åtta och jag har tagit på mig nattlinne och kryper ner i sängen med skön ansiktsmask i fejjan, lillebror och en serie. Jag vill helst kolla Julkalendern och han vill kolla Big Mouth. Får se vem som bestämmer idag…

 

Array ( )

Kommentarer till “Sovrutiner och söndag

 1. Nu har det gått ganska lång tid sedan du publicerade det här inlägget, men jag håller med – du får gärna skriva mer om hur du tycker att hormoner verkar påverka dig. Jag har läskigt få dagar kvar till 50, och jag märker hur mycket denna hormonobalans påverkar mig. Jag är ledsen, har orimlig ångest över både corona, miljö och bökig 18-åring – och så hux flux är det sen bra i några veckor för att så börja om. Det är så stökigt. Det är som att vara 16 år igen, och jag vill inte det…

 2. Så stämningsfullt! Tack för allt du delar med dig här på bloggen, djupa tankar, sårbarhet, tacksamhet och inspiration! Du är otroligt skicklig med kameran, att fånga ”allt” i en bild på nåt sätt!
  Ditt nattlinne… är det nåt på kommande i Klco? Eller var kan man få tag på?
  Kram och ha det gott!

 3. Känner igen det där med hormoner och förändringar fysiskt och psykiskt runt 40…..
  för mig får du gärna prata/ skriva mer om det❤

  1. Tänkte precis skriva en kommentar om detta! Vill också läsa mer om det. Fyller 39 nästa gång och trots tre barn börjar det krypa i kroppen vid tanken på att snart är den fertila perioden i mitt liv slut. Den tanken är mycket större än jag tidigare trott… tex.

Kommentarer stängda